Innebelysning Kjøkken

Kjøkkenlamper – lysende komponenter

Med så mange muligheter kan det noen ganger være litt komplisert. Du må finne noe som faller i smak, og det er mye som skal tas hensyn til når du skal sette sammen ingrediensene. Resultatet kan imidlertid bli omveltende. Snakker vi om en lekker 5-retters meny? Nei, ikke denne gangen.

Dette handler om belysning. Vi snakker om kjøkkenbelysning. Det er menge spennende muligheter ved valg av kjøkkenbelysning selv om det kan være litt vanskelig å finne ut av. Men en ting kan du være sikker på: Det lønner seg! Og det lønner seg ikke bare for den ambisiøse hobbykokken. Det lønner seg for alle som vil at kjøkkenet skal være et behagelig sted, og noe mer enn et rom hvor du smører deg en brødskive.

Hvilke lamper kan du velge til kjøkkenet?

Taklamper til kjøkkenet

Ja, “allmennbelysningen” er en av hovedingrediensene for en perfekt belysningsmeny. Et kjøkken uten allmennbelysning er det samme som å koke pasta uten vann. Det fungerer jo ikke. Hvordan får du god allmennbelysning i hjemmet ditt? Korrekt. Med taklamper. Det gjelder også på kjøkkenet.

Hvilken taklampe du velger er naturligvis helt opp til deg. Liker du den skandinaviske stilen, noe moderne eller den industriell stilen? Rund, kvadratisk eller med så mange kanter at du ikke kan telle dem? Ønsker du en lampe i hvitt, svart, i antikk messing eller i en annen farge? Det er bare å bestemme seg.

LED-panel til kjøkkenet

Den nye stjernen på kjøkkenhimmelen. Men ikke bare der. LED-paneler kan også fint benyttes i stuen eller i spisestuen. Eller på kjøkkenet. Et LED-panel....

 • hører også inn under taklamper. Ergo: LED-paneler regnes som allmennbelysning. Og disse er både tøffe og praktiske.
 • De er superflate og opptar ikke mer plass enn hva de virkelig trenger. Er det lavt under taket og lite plass fungerer disse perfekt.
 • De er moderne. Og det er de i dobbel betydning. For det første har de et stilig, moderne minimalistisk design. For det andre drives de av moderne teknologi. Dette er ikke hvilken som helst teknologi, men moderne LED-teknologi. Og fordelene med denne teknologien kjenner du jo.  

Vårt tips: Velg LED-panel med fjernkontroll. Det kan ikke bli lettere enn dette å tenne og slukke lyset eller justere lysstyrke og lysfarge.

Pendellamper til kjøkken

Pendellampe på kjøkkenet? Klart det. For eksempel over spisebordet, i en åpent kjøkken- og stueløsning eller over arbeidsbenken. Et tips: Ikke heng pendellampen så lavt at du ikke kan se den du sitter overfor ved kjøkkenbordet. Den skal heller ikke henge så lavt over kjøkkenbenken at du ikke får plass til legge fra deg saker der.

Når det gjelder valg av stil er det fritt fram (tekstilskjermer anbefales ikke – stikkord: damp og lukt). Uansett om du henger den over spisebordet eller over arbeidsbenken: Den gir et målrettet lys nedover. Og festmåltidet lyssettes optimalt både under tilberedning og ved servering.

serie.lighting Curling - glass LED taklampe
High-intensity LED panel Philia, variabel lysfarge
6727109

Spotter til kjøkkenet

Liker du fleksibilitet – også når det gjelder kjøkkenbelysning? Eller har du det slik på kjøkkenet: For mange hjørner og vinkler. Og absolutt for lite lys? Men du trenger ikke å bekymre deg. Det fins løsninger. I dette tilfellet er løsningen: spotter. Disse kan du få med en eller flere lyskilder.

Og det er kanskje det sistnevnte du savner på kjøkkenet ditt. Ved å montere spotter med flere lyskilder får du lys – mye lys. Du får lys i alle kroker på kjøkkenet. Og du trenger bare en taktilkobling. Hemmeligheten er: fleksibilitet. Fleksibilitet med hensyn til antall spotter. Men også med hensyn til bevegelighet. Vi mener naturligvis ikke din bevegelighet, men spottenes. Hvis disse kan svinges og dreies fleksibelt, er det enklere å skape perfekt lys på kjøkkenet. 

 

Benkarmaturer til kjøkkenet

Lurer du på om det er en tomat eller en potet som ligger foran deg? Leter du etter knappen til mikseren? Mangler det salt i pastaen? Hvis dette er relevant for deg og årsaken er at du ikke ser godt nok på kjøkkenet på grunn av skyggeeffekter og dårlig lys, da er det på tide at du gjør noe med belysningen. Du trenger bedre belysning over kjøkkenbenken. Den bør lyssettes med direkte lys. Ingen skygger, ikke noe mørke eller blendingseffekter.

Benkearmaturer eller møbellamper egner seg perfekt. Førstnevnte limes eller skrus fast til overskapet. Møbellampene felles inn i overskapet. Spotter som monteres utenpå overskapet eller downlight i taket over kjøkkenøya er også gode valg av belysning til kjøkkenet og du slipper feil forårsaket av dårlig lys.

Vårt tips: Ønsker du å vite mer om benkearmaturer? Vil du vite nøyaktig hvordan den festes til kjøkkenskapet eller om den også leveres med batteridrift? Da er det bare å lese videre her.

 

Vegglamper til kjøkkenet

Hvis det ikke er snakk om en lyslist under kjøkkenskapet, finner du gjerne vegglamper til kjøkkenet i åpne kjøkken- og stueløsninger. Gjelder dette hos deg? Finn en pen vegglampe til kjøkkenet som fremhever det fine ved kjøkkenet og spisestuen i like stor grad. Det bør naturligvis også bidra noe til grunnbelysningen.

Er du avhengig av en vegglampe også inne på selve kjøkkenet? Pass da på at lamper som monteres i nærheten av vask og lignende er beskyttet godt nok mot fukt (IP-kapslingsgrad). Du bør ikke velge en lampe med tekstilskjerm. Vil du gjerne rengjøre skjermen for å fjerne smuss og lukt? Så grundig er det ikke mulig å rengjøre tekstilskjermen – det er derfor best om disse skjermene forbeholdes stua.

9954063
3031762
Bemalbare Gips-Wandleuchte Pocillo

Kan kjøkkenlamper dimmes?

Ja, hvis du vil, kan du også dimme kjøkkenlampen. For eksempel når du setter deg ned ved spisebordet og vil roe ned. Eller når du sikker og drikker kaffe ved kjøkkenbenken. Eller, eller..., du vet sikkert selv. Når det er nødvendig og praktisk å ikke ha samme lysstyrke i rommet hele tiden.

Men, ja, det er et “men”. Når det gjelder “dimming” er det et par saker du må passe på,  men dette er ikke noe dramatisk. Kjøkkenlamper kan dimmes, men ikke alle. Dette varierer mye fra modell til modell.

Du ønsker kanskje ...

 • en kjøkkenlampe med utbyttbare lyskilder.
  Da trenger du som regel en passende, ekstern dimmer og en lyskilde som er dimbar. Velger du LED-lys, som naturligvis er det eneste riktige valget, må du bare se under produktdetaljer om de er dimbare.
 • en kjøkkenlampe med innebygde LED-lys.
  Da må du bare se under lampens produktdetaljer om den er dimbar og om den leveres med dimmer. Så er det bare å dimme i vei. Hvis det står at den kan dimmes, men at dimmer ikke er inkludert, trenger du en ekstern dimmer. Slik er det dessverre.
 • en kjøkkenlampe med “easydim-teknologi”.
  Det betyr at du kan bestille, montere og dimme. Disse lampene kan nemlig ganske enkelt dimmes med den vanlige veggbryteren.
 • en kjøkkenlampe med smarthusteknologi.
  Da er det mye å velge i. Du kan justere lyset på mange måter.  Med Philips Hue kan du ikke bare dimme, men også endre lysfarge og velge ulike lysscener m.m. Du trenger da som regel en mobiltelefon, Wifi og en trådløs bro mellom de to komponentene. 

Hvor kan jeg finne ut om lampen er “dimbar”? Og du lurer kanskje på hvilken type dimmer du trenger til nettopp ditt kjøkken.  Spørsmål på spørsmål. Men også svar. Det får du fra oss. Har du spørsmål angående pærer eller lamper er det bare å ta kontakt på telefon eller sende oss en melding. Vi hører gjerne fra deg. Kontaktinformasjon finner du lenger ned på siden.

Hvilken stil kan kjøkkenlampen ha?

 LE KLINT Antoni, designer anheng lys i rosa
 LED innfelt takarmatur Eclipse med 2 lysdioder firkantet
Taklampe med fire lamper Solena, forlykter

Du får kjøkkenlamper i den stilen du ønsker. Liker du retro- og vintagestilen og vil helst ikke ha moderne taklamper? Eller er hjemmet ditt fyllt med flott design? Er det kun pendellamper fra Louis Poulsen eller Artemide som havner i handlekurven eller får plass hjemme hos deg? Det er greit. Du finner også kjøkkenlamper i din favorittstil. Vi har lamper i alt fra moderne stil, landlig stil, vintagestil, retro og skandinavisk stil til designlamper. Og mye mer.

I tillegg til stilen kommer det også an på hvilken kjøkkenlampe du er ute etter. Når det gjelder LED-paneler finner du disse stort sett i moderne design. Om du er på jakt etter et LED-panel i god gammeldags landlig stil, må vi nok skuffe deg. Benkebelysning, lyslister og innfellingsspotter har også hovedsakelig en oppgave: å være praktiske. Hva med designet? Det kan beskrives som diskre. Disse lampene forsvinner jo enten under kjøkkenskapene eller oppe i taket. Selve lampen gjør ikke mye av seg. Her er det lyset som er i fokus.

Kan du benytte LED-pærer i de nye kjøkkenlampene?

Selvsagt kan du det. Lysteknisk sett er det da også det smarteste du kan gjøre nå. LED er jo ikke bare fremtidens lysteknologi, men også nåtidens. Og det beste er: Avhengig av hvilken kjøkkenlampe du bestemmer deg for, kan det hende at du ikke trenger å sette inn noen lyskilde. Det høres el bra ut? I likhet med andre nye lamper har du også et valg når du kjøper en lampe til kjøkkenet. Lurer du på hva slags valg vi snakker om? Det er enkelt. Du kan nemlig velge mellom utbyttbare og fast innebygde lyskilder.

Høydejusterbar LED-anhengslampe Eleasa, easydim
9639051

I førstnevnte tilfelle kan du enkelt og greit sette inn en LED-pære, en såkalt retrofit, takket være standard sokler og fatninger. I sistnevnte tilfelle er LED-lysene innebygd i lampen. Ergo: disse kan ikke byttes ut. Men det gjør ingenting. Du trenger ikke å bytte dem ut. LED-belysning er nemlig ikke bare svært praktisk, men også helt nødvendig i noen lampetyper. Innebygde LED-plater er nemlig utrolig kompakte og muliggjør superslanke design. Det helt flate LED-panelet som du liker så godt hadde nok ikke sett slik ut med tradisjonelle glødepærer. Det kan vi forsikre deg om.

Har du fått satt sammen alle komponentene til den nye kjøkkenbelysningen? Eller mangler det en og annen komponent som du gjerne skulle finne i samråd med våre fagfolk? Ikke noe problem. Ring oss på telefon 23 96 04 30 eller send oss en melding – i samråd med deg setter vi sammen den perfekte kjøkkenbelysningen til hjemmet ditt.

 • 1 200 000 produkter på lager
 • 50 dagers åpent kjøp
 • Topp kundeservice og eksperthjelp

Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

250 kr rabattkode

*Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.