Innebelysning Arbeidsrom / kontor

Arbeidsværelse

Et moderne kontor innenfor husets fire vegger

hvit LED-kontor stålamper dimmbar

Hvorfor er belysningen i arbeidsværelset så viktig?

Belysningen på hjemmekontoret eller arbeidsværelset er like viktig for optimale arbeidsforhold som en ergonomisk kontorstol. Kontorlamper sørger for at vi kan jobbe mer fokusert og uten å overanstrenge øynene. I tillegg bidrar de bedre forholdene til økt motivasjon og økt produktivitet.

Hvilke lamper egner seg for arbeidsområdet hjemme?

Arbeidsrommet hjemme trenger også grunnbelysning. For ved å unngå sterke kontraster i lysstyrke, blir øynene avlastet. Flate LED-paneler er populære for tiden. Disse sikrer myk og omfattende rombelysning uten gjenskinn. De ser også alltid profesjonelle ut og kan ofte tilpasses etter individuelle preferanser når det gjelder lysstyrke og lysfarge.

Områdebelysning legges til direkte på arbeidsområdet. Her brukes fleksible skrivebordslamper som også kan justeres med tanke på lyskvaliteten. Sist, men ikke minst er skrivebordslamper stilige fokuspunkter for design og en av de mest populære gjenstandene for moderne og klassiske lysdesignere.

En kontorgulvlampe utfører ofte begge oppgavene: Den direkte/indirekte lysfordelingen til lampen sørger for både grunnbelysning og områdebelysning. Modeller av høy kvalitet tilbyr mange innstillingsalternativer, også med hensyn til Human Centric Lighting (HCL), dvs. den tidsavhengige, automatiske konfigurasjonen av lysstyrke og lysfarge for perfekt støtte for kroppens naturlige biorytme.

Dimmbar LED-Panel Arya Arcchio
Den flate allmennbelysningen til LED-panelene bør alltid være slått på i tillegg til bordbelysningen, for å unngå for sterke kontraster i lysstyrke.
svart LED-skrivebordslampe Eleni fra Lindby
For at hånden ikke skal kaste skygge på skrivebordet, blir skrivebordslampen plassert til venstre for høyrehendte, og til høyre for venstrehendte.
Dimmbar LED-kontor-stålampe Logan
En stor fordel med kontorgulvlamper er at man kan plassere dem hvor som helst. Arbeidsområdet blir fullstendig opplyst med bare én belysningsløsning.

Hva har fargetemperatur med konsentrert arbeid å gjøre?

Lysets farge avgjør om stemningen er hjemmekoselig, funksjonell eller til og med nøktern. Enheten for lysfarge eller fargetemperatur kalles kelvin. Man skiller mellom:

  • Varmhvitt (under 3300 kelvin) for oppholdsrom
  • Universalhvitt (3300–5300 kelvin) for ganger, kjøkken og alle arbeids- og hobbyrom
  • Dagslys (over 5300 kelvin) for lager- og nytterom samt i trappeoppganger og garasjer
Dimmbar LED-kontor-gulvlampe Salome von Lucande
Lysfargen kan justeres i mange modeller for arbeidsværelset.
svart LED-skrivebordslampe
Betjeningen skjer vanligvis ukomplisert ved hjelp av en integrert berøringsdimmer.
LED-bordlampe-kontor Libia med Ladestasjon

Er LED et godt valg for hjemmekontoret?

Det finnes ikke noe alternativ til LED, som er det beste valget for alle oppholds- og arbeidsområder. I tillegg er det bare med denne teknologien at det er mulig å enkelt tilpasse lysfargen etter dine egne ønsker. I tillegg sparer LED energi og kostnader, det tåler å tennes og slukkes mange ganger, og innebygde LED-pærer trenger aldri å byttes ut.

Trenger du gode råd for ditt personlige hjemmekontor? Eller har du flere spørsmål om lys og belysning? Våre fagfolk hjelper deg gjerne: til kontaktskjema.

  • 1 200 000 produkter på lager
  • 30 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

Ikke gå glipp av våre Black Week-tilbud!

Meld deg på nyhetsbrevet nå og få de beste tilbudene først!

100 kr rabattkode

*Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 750 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Gjelder ikke for unntatte merker og produsenter.