Husnummer

Husnummer: en stilfull og praktisk detalj

Ved valg av husnummer skal man ikke bare tenke på utseendet og velge ut fra det. Nummeret skal nemlig først og fremst oppfylle et viktig formål, nemlig at det skal være lettere å finne bygningen og husnummeret for eventuelle besøkende. I mange kommuner og lokalsamfunn eksisterer det forskrifter som skal overholdes.

Innføring av husnumre

I gamle dager, da det ennå ikke fantes husnumre, hadde bygninger eller gårder kun navn. De stammet som oftest fra huseierens virksomhet, profesjon eller håndverk. Fra det 18. århundret ble det endelig innført husnumre i de større byene. Ettersom mange navn ble brukt flere ganger, ble det til slutt nødvendig med et pålitelig system. Om man er på landet eller i byen: i dag kan enhver bygning bli entydig identifisert og funnet på grunn av veinavn og husnummer. I mange byer finnes det en aktuell „forordning om husnummeret” hvor det gis nærmere detaljer om hvor husnummeret skal plasseres.

Belyste husnumre er ikke bare i fornuftig i nødstilfeller

Belyste husnumre eller husnummerlamper - en kombinasjon av husnummer og utendørs vegglampe – er ekstra praktiske. Husnumrene er nå synlig også i skumring og mørke. Blir husnummeret belyst med solenergiteknikk, er man helt uavhengig av strømtilførselen. Som lyskilde er det en god idé med energieffektive LED til belysning av husnummeret. De er ytterst robuste og har en lang levetid.

Noen steder er det et krav med opplyste husnumre. De gjør det mulig å gjenkjenne et bestemt hus for taxi-sjåfører, avisbud og muligvis i verste fall også ambulanseleger med å finne et bestemt hus omgående.


  • 1 200 000 produkter på lager
  • 50 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

250 kr rabattkode

*Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.