GU5.3 / MR16 pærer

GU5.3 MR16-lyskilder

Lavspente lyskilder for rettet lys

Hva er GU5.3 MR16-lyskilder?

GU5.3 MR16-lyskilder er lavspente lyskilder med en pin-avstand på 5,33 mm. MR16 beskriver reflektorens diameter: 16/8 tommer.

En mindre vanlig variant er GU5.3 MR11. Av denne grunn bør man alltid være oppmerksom på sokkelen og reflektorstørrelsen når man skifter pære. En annen merknad: Det finnes også G53-lyskilder (uten punktum og u) – men disse er betydelig større og drives på 230 volt.

GU53 Phillips

GU5.3 MR16-lyskilder er alle standardiserte, noe som betyr at de enkelt kan erstattes av LED-lys.

Phillips LED-reflektor

GU5.3 MR16-pærer gir rettet lys gjennom reflektoren, som mest brukes i spotlights og innfelte lamper.

Hvor brukes GU5.3 MR16-lyskilder?

Det mest utbredte bruksområdet for GU5.3 MR16-pærer er spotlights, der pæren kommer til sin rett takket være reflektoren. Pæren finnes i vaiersystemer, taklamper med én eller flere pærer, og fremfor alt i innfelte lamper.

Den kanskje mest kjente lampen med GU5.3 MR16-fatning er bordlampen The One From the Heart av Ingo Maurer, som den verdensberømte designeren opprinnelig designet som en bryllupsgave.

Paulmann LED wire system

Mange vaiersystemer med lav spenning bruker GU5.3 MR16-reflektorpærer.

Ingo Maurer hjertedesign

Verdensberømt: Lampen The One From the Heart av Ingo Maurer.

Hva er forskjellen mellom GU5.3 MR16-halogenpærer og LED-pærer?

GU5.3 MR16-pærer er også tilgjengelig med moderne LED-teknologi. Endringen i lysteknologi påvirker ikke kompatibiliteten, pin-avstanden eller reflektorstørrelsen. Dette betyr at GU5.3 MR16 LED-pærer bare er en forbedring i forhold til tradisjonelle halogenpærer. LED-lys:

  • krever mindre energi for samme lysstyrke
  • har en lang levetid
  • tåler mange tenn/slukk
  • oppnår umiddelbart 100 % lysstyrke

Spesielt siden GU5.3 MR16-pærer sjelden brukes alene, men heller i grupper i innfelte spotter eller vaiersystemer, lønner det seg å gå over til LED.

Lampegiganten lavspent downlights GU5.3
Philips GU53 LED-reflektor

Hva er forskjellen mellom GU4 og GU5.3?

Forskjellen ligger i pin-avstanden (GU4-pins er plassert 4 mm fra hverandre) og vanligvis også i reflektorstørrelsen, angitt av det påfølgende MR-nummeret.

Begge lyskildene er lavspente lyskilder, men de mindre GU4-pærene brukes mer i innebygde møbellys, skaplys eller i kjøkkenvifter.

Trenger du gode råd om GU5.3-pærer? Eller har du flere spørsmål om lys og belysning? Våre fagfolk hjelper deg gjerne: til kontaktskjema.

  • 1 200 000 produkter på lager
  • 50 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

250 kr rabattkode

*Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.