GU10 pærer

Våre anbefalinger fra denne kategorien

  Fokus på GU10-reflektorpærer, og aller helst LED

  Hva er egentlig sokkel? Og hva er fatning? Her er den enkle forklaringen: Fatningen er koblingspunktet på lampen som lyskildens sokkel sitter i. Egentlig er det enkelt. Hadde det ikke vært for alle de ulike typene sokler. E27 og E14 er nok de mest kjente. De fleste kjenner vel også til G9 og GU10. I denne praktiske rådgiveren får du nyttig informasjon om GU10

  Hva betyr egentlig GU10?

  GU10 er forkortelsen for lampesokkelen på en 230 volts reflektorpære. G betegner stikksokkelen. U beskriver den mekaniske fikseringen. Avstanden mellom de to små pluggene på lyskilden er alltid nøyaktig 10 mm.

  Hvordan bytter du en GU10-pære?

  Det er enkelt å bytte GU10-Pærer: Først må du slå av strømmen og la pæren kjøle seg ned. Deretter skrur du ganske enkelt ut den gamle lyskilden og skrur inn den nye. Klappet og klart. 

  Er GU10 og GZ10 egentlig kompatible?

  Det er en fin, liten forskjell. Den nedre kanten på GU10-soklene er skrå, men det er den ikke på GZ10-soklene. Fatningen danner et motstykke. Derfor er det slik: En GU10-lyskilde passer også inn i en GZ10-fatning, men ikke omvendt.

  lyspaere gu10

  Hvilken utstrålingsvinkel har GU10-pærer?

  Du finner GU10-lyskilder med ulike utstrålingsvinkler. For GU10 kan vinklene variere fra middels bred til bred. Trenger du en nøyaktig angivelse? Dette finner du på forpakningen eller under tekniske data.

  Fins det også dimbare GU10-LED-pærer?

  Liker du å ha det koselig? Da bør du ha dimbar belysning. Men, pass på: Du kan bare dimme lyskilder som er merket med dimbar. Dette er oppgitt på forpakningen. Dessuten er dette oppgitt i produktdetaljene på nettsiden.

  lyspaere gu10
  lyspaere gu10

  Hvilken dimmer passer til GU10-LED-pærer?

  Enkelt og greit: For det første må lyskilden være merket med dimbar. Du kan imidlertid ikke bruke en hvilken som helst dimmer. Se etter på forpakningen eller under tekniske data nøyaktig hvilken dimmer som passer. Faseavsnitt- eller fasesnittdimmere brukes ofte.

  Hvor varm blir GU10-LED-pærer?

  Det trenger du ikke å bekymre deg over. LED-lyskildene blir som regel ikke så varme som de tradisjonelle glødepærene. Litt varme vil de likevel avgi. De bør derfor ikke monteres rett i isolasjonen. Luften må kunne sirkulere slik at det blir kjøling.

  Hvilken spenning er vanlig for GU10-pærer?

  Dette er egentlig noe du kan overlate til ekspertene å tenke på. Men vi kan svare: Vanlig nettspenning er 230 V. Våre fagfolk svarer deg gjerne hvis du har spørsmål. Det er bare å ringe oss eller sende en e-post. Du finner kontaktinformasjonen nedenfor. 

  Hva betyr GU10+C?

  Halogen er ut. LED er in. Dette spørsmålet er derfor overflødig. Det er ikke relevant for LED-lys. Er du likevel nysgjerrig? Slik fungerer det: +C betyr ekstra beskyttelse (Cover) på GU10-halogenpærer. Dette beskyttelsen er der for å forbedre farge, lysemisjoner eller temperatur. 

  Må GU10-pærene kobles i rekke eller parallelt?

  Her gjelder følgende: Du bør ikke prøve deg som hobbyelektriker. Det beste er å overlate arbeidet til fagfolk. Vil du likevel ha svar? Ikke noe problem: GU10-pærer må kobles parallelt. Har du flere spørsmål er det bare å ta kontakt med våre fagfolk.

  Du treffer oss på telefon 23 96 04 30 eller via kontaktskjema.

  • 1 200 000 produkter på lager
  • 30 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

  Ikke gå glipp av våre Black Week-tilbud!

  Meld deg på nyhetsbrevet nå og få de beste tilbudene først!

  100 kr rabattkode

  *Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 750 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Gjelder ikke for unntatte merker og produsenter.