Gatebelysning LED

Våre anbefalinger fra denne kategorien

  LED-pullerter: Her har du den beste teknologien når du skal finne fram i mørket

  Tenk deg at du har en nydelig, men uendelig lang hagevei. Da trenger du 5 til 7 pullert lamper, og med jevne mellomrom vil en av dem vil slukke (i tillegg til de andre lyskildene du har innendørs). Blir du irritert allerede ved tanken, bør du ikke vurdere noe annet enn en LED-pullert. Disse trenger ikke noe vedlikehold på mange, mange år. Bytte av lyskilde er ikke nødvendig.

  Du har kanskje ikke noen lange hageveier? Det gjør ingenting. Du kan likevel sette opp en LED-pullert. I tillegg til at du slipper vedlikehold (det er en fordel selv om du bare har en lampe) har de følgende fordeler:

  • lavere strømforbruk ved høy lysstyrke
  • umiddelbart 100 % lysstyrke uten forsinkelse
  • svært god lyskvalitet med hensyn til lysfarge og fargegjengivelse
  • toppmoderne design takket være kompakt belysningsteknologi

  Hvordan fester du LED-pullert lampene?

  Avhengig av modell festes de på to ulike måter:

  • monteres fast på frostsikkert fundament eller lignende underlag
  • med jordspyd i løsere grunn, for eksempel en gressplen

  Noen produkter kan festes på begge måter. Eller du kan kjøpe et jordspyd. Disse detaljene finner du i produktdetaljene.

  Du bør la en elektriker installere lampene, det vil si koble dem til strøm. Du kan selvfølgelig grave på forhånd slik at ledningen kan legges sikkert ned i bakken. Men tilkoblingen bør elektrikeren ta seg av.

  led pullert utelampe

  Hvor høy bør en LED-pullert være?

  LED-pullert utelampene er mellom 60 og 150 cm høye. Lamper lavere enn dette er sokkellamper. Lamper høyere enn dette er lyktestolper. Pullertene ligger altså midt imellom. Lampene er lave nok til å lyssette veien med en lysstyrke på ca. 300 – 600 lumen. Lyskilden sitter dessuten under blikkhøyde. Dermed oppstår ingen blendingseffekter.

  Selv om lyskilden er under blikkhøyde, vil LED-pullert lampene være synlige. Flotte, nye design bør jo være synlige. Dette handler altså ikke bare om praktisk belysning, men også om moderne utforming av utemiljøet.

  led pullert utelampe
  led pullert utelampe

  Hvilke fordeler har bruk av rustfritt stål i utelamper?

  Rustfritt stål = høy kvalitet? Rustfritt stål har naturligvis visse fordeler, men det betyr ikke at du utelukkende må satse på lamper i rustfritt stål. Du finner også LED-pullert utelamper med lampehus i plast eller med glasskjerm av høy kvalitet. Rustfritt stål er dessuten alltid grått, mens andre materialer kan være i sort eller antrasitt, noe som ser mye mer moderne ut. Det som teller mest er egentlig bare om lampen tåler forholdene ute. Kvalitetsproduktene fra Steinel eller Philips tåler dette, og det samme gjør lampene fra vårt eget merke Lampenwelt.com. Dette gjelder uansett materiale.

  Rustfritt stål har i alle fall mange fordeler:

  • motstandsdyktig mot korrosjon
  • stabilt materiale
  • temperaturbestandig
  • lettstelt
  • elegant utseende
  led pullert utelampe

  Verdt å vite om LED-pullert lamper med bevegelsessensor og/eller skumringssensor:


  LED-pullerter med sensorer sørger ikke bare for komfort, men også for økonomisk og miljøvennlig belysning.

  Skumringssensoren forhindrer at lyset slår seg på i dagslys. Lampene tennes automatisk når det skumrer og slukkes når det lysner.

  Bevegelsessensoren gjør at lyset kun tennes når det er behov for det. Det betyr: Du går på veien, og lyset tennes. Når du har passert, sørger bevegelsessensoren for at lyset slukkes automatisk. Dette er vel praktisk?

  For at dette skal fungere godt må du være innenfor bevegelsessensorens registreringsområde. Det betyr: innenfor registreringsvinkelen og innenfor bevegelsessensorens rekkevidde. Pullertens registreringsvinkel trenger som regel ikke å være 360° siden lyset ikke må tennes når du kommer fra plenen. Det optimale er en registreringsvinkel på 180 – 120° for registrering av bevegelser på veien. Sensoren er rettet i veiens retning.

  For øvrig: Hvis LED-pullerten med bevegelsessensor har skumringssensor, vil skumringssensoren forhindre at lyset tennes når noen beveger seg der i dagslys.

  Hvorfor finner du LED-pullert lamper med stikkontakt(er)?

  Elektrisk grill, gressklipper, mobiltelefon eller PC: Alle disse enheten trenger en stikkontakt. Det er alltid en fordel å ha nok stikkontakter. Vi innrømmer det: De fleste kontaktene har vi innendørs. Om ikke alle. Ingen synes vel det er spesielt fristene å legge en lang skjøteledning fram til hagebordet for å kunne forsyne PC-en med strøm.

  LED-pullerter med innebygget stikkontakt gjør at du er sikret strøm utendørs. Lampen får jo uansett strøm fra strømnettet. Og du kan lade de elektriske apparatene dine på lampen. Veldig enkelt.

  led pullert utelampe

  Fins det LED-pullerter med solcelledrift?

  Solcellelamper: Disse forbinder du kanskje med dekorbelysning med jordspyd og fargevekslende kuler? Og det er det også. Men det er noe mer enn det. Dekorlampene med solcelleteknologi har blitt til funksjonell belysning. Disse lampene bidrar nå like mye til utendørsbelysningen som lampene koblet til strømnettet. XSolar-veilampen fra Steinel er for eksempel en kjent LED-pullert lampe. Denne er for eksempel brukt på fjellhytter og på Halligen, små øyer i Tyskland. Når disse solcellelampene fungerer på steder uten strømforsyning eller med lang mørketid, kan du helt sikkert bruke dem hjemme på tomten din også.

  Men: Solcellelamper trenger solenergi for å kunne lade batteriet. Ingen sol = ingen batterilading. Siden vi har det største belysningsbehovet om høsten og om vinteren, er det nok best å ha en fast tilkobling til strømnettet for å være sikret god belysning.

  led pullert utelampe
  led pullert utelampe
  • 1 200 000 produkter på lager
  • 30 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

  Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

  Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

  100 kr rabattkode

  *Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 750 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Gjelder ikke for unntatte merker og produsenter.