Filament pærer

Våre anbefalinger fra denne kategorien

  Filamentlyskilde – akkurat som den tradisjonelle glødepæren, bare bedre

  Du klarer ikke å glemme glødepæren? Det må du heller ikke. De moderne filamentlyskildene er akkurat som de gode, gamle glødepærene. Bare at disse har mange flere fordeler. Moderne LED-teknologi har nemlig mange fordeler: lang levetid, lang holdbarhet på antall tenn/slukk, lavt energiforbruk og fleksibel i forhold til lysfarge.

  Tips: På en eller annen måte er de nostalgiske. Ønsker du å gjøre det mer koselig kan du benytte filamentpærer med ekstra varme fargetemperaturer fra 1800 kelvin. Det er bare å prøve ut og nyte.

  Hva er egentlig en filamentlyskilde?

  Egentlig er det enkelt. Man tar en gammel glødepærekolbe og setter inn stavformede LED-elementer. Så har man en filamentpære. Filamenter er tråder – i dette tilfellet er det LED-glødetråder.

  Ønsker du å vite mer om dette? Ikke noe problem: Vanlige LED-pærer har en matt kolbe og en grå kjøleblokk nederst. LED-filamentpærer har derimot bittesmå LED-lys som er satt sammen slik at de minner om lange tråder. Varmen ledes til kolben via fyllgass. Disse pærene trenger derfor ingen kjøleblokk.

  filament lyspaere

  Kan du sette en filamentlyskilde i alle typer lamper?

  Det kommer an på lampens fatning. Bruk filteret “fatninger” i nettbutikken. Her kan du velge mellom E27, E14, G9 og mange flere standardsokler. Pærens størrelse finner du i produktdetaljene under “lengde” og “diameter”. Filamentpærene kommer nemlig i ulike lengder og bredder. Du må altså sjekke på forhånd om pæren passer inn i lampen. 

  Kan LED-filamentlyskilder dimmes?

  Lysintensiteten bør tilpasses ulike stemninger og situasjoner. Om filamentpæren kan dimmes er derfor et relevant spørsmål. Hvis det står på forpakningen at lyskilden kan dimmes, så kan den det. På forpakningen finner du også en nøyaktig angivelse av passende dimmer. Dette er naturligvis også oppgitt under tekniske date i nettbutikken.

  filament lyspaere

  Hvilken fargegjengivelse bør lyskilden ha?

  Vi spiser også med øynene. Matens utseende påvirkes sterkt av belysningen. Fargegjengivelsen beskrives av fargegjengivelsesindeksen. Denne er selvfølgelig viktig uansett om det er mat eller klær du skal velge. Hvis blusen ser annerledes ut i dagslys enn hva den gjorde i butikken, var nok fargegjengivelsesindeksen ikke så god. Fargegjengivelsesindeksen er angitt på lyskildens forpakning og på våre nettsider under tekniske data. Fargegjengivelsesindeksen betegnes med “Ra” for glødepærer og med “CRI” for LED-pærer, som står for colour rendering index. Verdier > 90 minner om naturlig lys.


  Trenger du rådgivning om lyskilder? Ta da gjerne kontakt med våre fagfolk. Du treffer oss på telefon 23 96 04 30 eller ganske enkelt
  via kontaktskjemaet.

  • 1 200 000 produkter på lager
  • 30 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

  Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

  Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

  250 kr rabattkode

  *Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 750 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Gjelder ikke for unntatte merker og produsenter.