E14 pærer

Våre anbefalinger fra denne kategorien

  E14-lyskilde – liten sokkel, men mye lys

  Hva betyr betegnelsen E14 på lyskilden?

  e14 lyspaerer
  e14 lyspaerer

  E14? E14? Betyr det kanskje 14 “omdreininger”. Eller betyr det en “energibesparelse” på 14%? Nei, absolutt ikke.  Det som kan se ut som en kryptisk betegnelse er faktisk svært enkelt og forståelig. Og når du først får vite hva det betyr, glemmer du det ikke. Bokstaven “E” står ganske enkelt for Edison. Og det er ingen ringere enn Thomas Alva Edison, han som fant opp den tradisjonelle glødelampen. Og tallet “E14” står rett og slett for sokkelens diameter. I dette tilfellet er den 14 mm. Dette høres vel logisk ut?

  Du visste det kanskje? E14 refererer til størrelsen på sokkelen. Det sier ikke noe om teknologien i lyskilden. Det betyr: Akkurat som du før fikk den tradisjonelle glødepæren med E14-sokkel, får du nå både halogenpærer, sparepærer og naturligvis LED-pærer (såkalte retrofitpærer) med E14-sokkel.

  Hvilke former kan en E14-lyskilde ha?

  Du får dem blant annet med....

  • klassisk glødepæreform
  • som mignonpære og i flammeform, noe som passer ekstra godt for eksempel i en lysekrone hjemme i gangen
  • med rørform, for eksempel i små kjøleskapspærer
  • med reflektorform
  • med spiralform (som i de gamle, gode sparepærene)
  e14 lyspaerer
  e14 lyspaerer
  e14 lyspaerer

  Hvorfor kommer de i så mange ulike former? Enkelt og greit fordi E14 er en standard for lyskilder i likhet med E27. Derfor brukes den i mange ulike lamper. En E14-lyskilde har derfor ikke en standard størrelse. Lengden kan variere fra 57 til 127 mm. Dette er bra å vite hvis du har en lampe som kun kan ha en liten lyskilde eller en lyskilde med en bestemt form. Teknologien i lyskildene kan også variere. Du finner både halogenpærer, sparepærer og LED-pærer.

  Du finner ganske enkelt lyskildens størrelse og anvendt teknologi under produktdetaljer og i produktbeskrivelsen.

  Fins det E14-lyskilder med spesielle funksjoner?

  • Dimbar
   Det har vi vært vant til. De tradisjonelle glødepærene kunne dimmes. Dette gjaldt også de med E14-sokkel. Forutsetningen var at vi hadde en dimmer. Det samme gjelder halogenpærene. Alle disse kan dimmes. Da er det noe annet med LED-pærene. Det er ikke alle LED-pærer som kan dimmes. Men det gjør ingenting. Dette finner du ut av ved å se på produktdetaljene. Det er bare å ta en titt. Hvilken dimmer som passer til akkurat din nye LED-lyskilde får du svar på hos våre fagfolk. Du finner kontaktinformasjonen nedenfor.

  • Med fargeveksling
   Rødt
   ? eller kanskje heller grønt? eller vil du heller ha et kjølig, blått lys? Liker du ulike farger, men kan eller vil ikke bestemme deg for en spesiell farge? Da kan en E14-lyskilde med integrert fargeveksling være løsningen. Ta en titt i produktdetaljene under lysfarge, så vil du se om den aktuelle lyskilden har fargeveksling.
  e14 lyspaerer
  • Med fjernkontroll
   Veksle fra grønt til blått lys. Veksle fra rødt til gult. Du lurer kanskje på hvor og hvordan du kan justere dette. Her er det flere muligheter. Den ene muligheten er bruk av fjernkontroll. Dette er mulig for eksempel med E14-lyskildene fra iDual. Disse er lett å justere, ikke bare fra mellom fargene blått og grønt. Det er også enkelt å veksle mellom lysfargene varmhvit og universalhvit, dimme, sette på automatisk fargeveksling eller kule lyseffekter.
  • Philips Hue
   Er kjøleskapet, vaskemaskinen, oppvarmingen og rullegardinene dine allerede integrert i smarthussystemet ditt? Og nå ønsker du også smart belysning? Dette er ikke noe problem, for eksempel med Philips Hue. Philips Hue tilbyr både lamper med fast innebygget LED-teknologi og lyskilder som du kan sette inn i favorittlampen. Siden mange lamper ikke har E27-fatning, men E14, får du selvfølgelig også Philips Hue-lyskilder med E14-sokkel. Konklusjon: velg, sett inn og nyt smartbelysningen.
  e14 lyspaerer

  Har du flere spørsmål? Våre fagfolk hjelper deg gjerne på telefon 23 96 04 30 eller via kontaktskjema.

  • 1 200 000 produkter på lager
  • 30 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

  Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

  Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

  100 kr rabattkode

  *Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 750 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Gjelder ikke for unntatte merker og produsenter.