Lavspenning innbygningsspot – lav spenning, liten lampe, masse lys!

Om man ønsker å unngå belysningselementer som strekker seg langt inn i rommet, er innbygningsspot, særlig lavspennings innbygningsspot, et godt alternativ for å belyse rommet fra taket. Med en stor del av lampehuset gjemt i taket, tilbyr lavspennings innbygningsspot et effektivt og funksjonelt lys. Lavspennings innbygningsspot tilbyr både fokusert belysning og slående utseende. En del av lampen er naturligvis stadig synlig, til tross for innbygningen i taket. Men en ting er sikkert; lavspennings innbygningsspot er i hvert fall ikke en plasskrevende og dominerende lyskilde, i motsetning til andre taklamper som er montert rett i taket.

Rund, kantet, dreielig – lavspennings innbygningsspot er mangeartet

Ofte kjenner man lavspennings innbygningsspot på den runde formen, gjerne i hvit eller rustfritt stål. Det finnes også mere kantede utgaver – firkantede eller sekskantede – eller som dreielig versjon. Kardan lavspennings innbygningsspot er særlig fleksible, siden lyset kan dreies i alle retninger. Dette sørger for en høy komfort.

Hva skal man være oppmerksom på med lavspenning innbygningsspot?

Lavspennings innbygningspots skal drives av 12 V beskyttende lavspenning, og trenger derfor en transformator som omdanner strømspenningen fra 230 V til 12 V. Fordelen ved lavspenningen er at lyspærene for det meste holder lenger enn lyspærene i tilsvarende høyspenningslamper.

Lavspennings-innbygningsspot blir ofte innbygd i opphengte tretak eller i møbler, og må derfor oppfylle bestemte krav innenfor brannbeskyttelse. Innbygningslys som lavspennings- innbygningsspot må bære brannbeskyttelsessymbolet F, M eller MM. Ved monteringen av lavspennings innbygningsspot skal man dessuten være oppmerksom på avstanden til andre deler, f.eks. skal transformatoren ikke monteres for nær selve lampen på grunn av varmeutvikling.


De beste kategoriene


Vegglamper |  Taklamper |  Lysekroner |  LED downlight |  Bordlamper |  Gulvlamper |  Designlamper |  Utebelysning |  LED-pærer |  Lyspærer
23 96 04 30

Ma. til fr. 09:00 – 17:00

Finn den rette belysningen til ditt hjem

Eksklusiv nyhetsbrev-påmelding

kr 75 rabattkode

*gyldig t.o.m. 31.12.2018, med en bestillingsverdi på minimum 550 kr. Ikke mulig å kombinere med andre rabattkoder.