Downlight 12 volt

Lavspenning innbygningsspot – lav spenning, liten lampe, masse lys!

Om man ønsker å unngå belysningselementer som strekker seg langt inn i rommet, er innbygningsspot, særlig lavspennings innbygningsspot, et godt alternativ for å belyse rommet fra taket. Med en stor del av lampehuset gjemt i taket, tilbyr lavspennings innbygningsspot et effektivt og funksjonelt lys. Lavspennings innbygningsspot tilbyr både fokusert belysning og slående utseende. En del av lampen er naturligvis stadig synlig, til tross for innbygningen i taket. Men en ting er sikkert; lavspennings innbygningsspot er i hvert fall ikke en plasskrevende og dominerende lyskilde, i motsetning til andre taklamper som er montert rett i taket.

Rund, kantet, dreielig – lavspennings innbygningsspot er mangeartet

Ofte kjenner man lavspennings innbygningsspot på den runde formen, gjerne i hvit eller rustfritt stål. Det finnes også mere kantede utgaver – firkantede eller sekskantede – eller som dreielig versjon. Kardan lavspennings innbygningsspot er særlig fleksible, siden lyset kan dreies i alle retninger. Dette sørger for en høy komfort.

Hva skal man være oppmerksom på med lavspenning innbygningsspot?

Lavspennings innbygningspots skal drives av 12 V beskyttende lavspenning, og trenger derfor en transformator som omdanner strømspenningen fra 230 V til 12 V. Fordelen ved lavspenningen er at lyspærene for det meste holder lenger enn lyspærene i tilsvarende høyspenningslamper.

Lavspennings-innbygningsspot blir ofte innbygd i opphengte tretak eller i møbler, og må derfor oppfylle bestemte krav innenfor brannbeskyttelse. Innbygningslys som lavspennings- innbygningsspot må bære brannbeskyttelsessymbolet F, M eller MM. Ved monteringen av lavspennings innbygningsspot skal man dessuten være oppmerksom på avstanden til andre deler, f.eks. skal transformatoren ikke monteres for nær selve lampen på grunn av varmeutvikling.


  • 425 000 produkter på lager
  • 30 dagers åpent kjøp
  • Betal med Klarna faktura
23 96 04 30

Ma. til fr. 09:00 – 17:00

Finn den rette belysningen til ditt hjem

Eksklusiv nyhetsbrev-påmelding

100 kr rabattkode

*gyldig t.o.m. 31.12.2019, med en bestillingsverdi på minimum 750 kr. Ikke mulig å kombinere med andre rabattkoder.