Kun

Ekstra rabatt: 10 % fra 1199 kr | 13 % fra 1699 kr - på nesten alt

Opptil 60 % på alle kategorier

OLED belysning

Filtrer og sorter
Filtrer og sorter 0
Sortering Popularitet
Farge
Pris
Bruk
Merke
Lysstrøm totalt (i lm)
Dimmer
Form
LED
Inkl. forover- og tilbakefunksjon
Dimbar
Materiale
Med fjernkontroll
Med bevegelsessensor
Saltvannsresistent
Lyspære inklusiv
Lysfarge (utvalg)
Stilretning
Med bryter
Kan reguleres i høyden
Kapslingsgrad
Høyde (i cm)
Bruk
15 produkter
Filter
kr 26 499,00
kr 26 499,00
kr 14 999,00
kr 21 999,00
kr 8 899,00
kr 21 999,00

OLED-lamper:

Takket være OLED kan det snart bli en slutt på punktlyskilder

OLED-lamper er for øyeblikket den mest innovative lysteknologien. Utviklingen har nådd et bemerkelsesverdig nivå. Men potensialet med denne lysteknologien er langt større og gir håp om en spennende utvikling videre fremover.

OLED-lys kan imidlertid ikke bare brukes til belysning. Tvert imot: De er relativt nye i belysningssektoren. De har lenge hatt en plass innen andre teknologiområder: OLED-skjermer er den nye generasjonen av skjermer for smarttelefoner, nettbrett og TV-er. Skjermer med OLED-teknologi tilbyr en enestående kontrast og et enormt fargespekter. Kan du gjette hvor dette er mest merkbart? Riktig: i hjemmekinoanlegget!

Hva er OLED og OLED-lamper?

OLED-lys er organiske lysdioder (fra engelsk: organic light emitting diode). De består av flere svært tynne organiske lag. Hvor tynne er egentlig disse lagene? Vel, cirka hundre ganger tynnere enn et menneskehår! Selv LED-lys er ikke i nærheten av dette (for ikke å snakke om den tradisjonelle glødepæren).

Når elektrisitet strømmer gjennom de organiske lagene, lyser hele overflaten. Dette skiller OLED fra alle andre lyskilder, som til sammenligning bare produserer lysstyrke på ett enkelt punkt. Slike flate, homogene lyskilder som OLED har ikke tidligere eksistert innen belysning. I tillegg er OLED-lamper fullstendig blendefrie. Altså perfekt for å lyse opp stuen!

Hva kan OLED-lamper gjøre?

 • En hel del. For alle områder i boligen. Mange fordeler kommer sammen, noe som rettferdiggjør en høyere inngangspris. Produkter fra gode produsenter som OMLED har også kvalitetsstempelet «Made in Germany». Jo mer OLED-lamper slår igjennom som nye lyskilder, desto lavere vil prisen bli i fremtiden. Ønsker du å vente en stund til? Eller vil du være en av pionerbrukerne av fremtidens belysning?

  OLED-lamper tilbyr:

  • forsinkelsesfritt lys rett etter at det blir slått på

  • høy energieffektivitet og dermed lave driftskostnader

  • flatt stuelys helt uten å blende

  • trinnløs dimming

  • kompakt, moderne design

OLED skrivebordslampe

Flere fordeler, for eksempel lav vekt, spiller for tiden en viktig rolle, spesielt i multimediesektoren. OLED-TV-er er ekstra lette og tynne, noe som er en fordel for veggmontering (og man trenger ikke lenger å slepe på tunge TV-apparater slik tilfellet var med bilderørs-TV-er).

OLED-pærer, dvs. pærer som på grunn av en standardisert fatning kan skrus inn i sokkelen på en vanlig lampe (såkalt ettermontering), eksisterer ennå ikke. For øyeblikket er OLED knyttet til en lampe.

Hva er for tiden det beste alternativet for de eldgamle glødepærene, halogenpærene og sparepærene dine? LED-pæren!

Hva er forskjellen mellom LED og OLED?

Den største forskjellen mellom LED og OLED er lyskildetypen. LED-lys er punktformede lys (såkalte punktlyskilder). OLED-lys fordeler derimot lysintensiteten over en overflate. OLED er homogene lysflater som «skinner» i stedet for å gløde, og er blendefrie på grunn av fordelingen av lyset over hele overflaten.

En annen spesiell funksjon er at det hvite lyset fra en OLED ser naturlig ut. Med OLED-lys er flere lysemitterende lag bygd oppå hverandre. Ved å legge til en blanding av individuelle lysfarger skapes et hvitt lys som virker ekstra ekte. Denne inneholder et større fargespekter enn LED-lys. Resultatet er bedre fargegjengivelse med OLED.

Til syvende og sist utgjør OLED-lys en økning av kompaktheten LED-lys allerede er så beundret for. Designalternativene er nok en gang betydelig utvidet. OLED-lys er lysemitterende flater – og det finnes helt nye bruksområder for dem innen lampedesign.

OLED pendellampe

Hvor lenge varer OLED-lamper?

OLED-lys har en lang levetid på opptil 30 000 timer, avhengig av bearbeiding og merke. I motsetning til de innebygde, ikke-utskiftbare LED-lysene, kan OLED-moduler fra kvalitetsmerker som OMLED byttes ut. Dette betyr at man ikke trenger å kaste lampen.

OLED bordlampe
Vis mer Vis mindre