Kun

Ekstra rabatt: 11 % fra 1299 kr | 14 % fra 1899 kr - på nesten alt

VILLE SOMMERTILBUD | Opptil 65 %

LED-uplight

Filtrer og sorter
Filtrer og sorter 0
Sortering Popularitet
Farge
Stilretning
Dimmer inkludert
Pris
Bruk
Merke
Materiale
LED
Beskyttelsesklasse
Stemmeassistent
Form
Smarthus system
Lysstrøm totalt (i lm)
Lysfarge (utvalg)
Dimbar
Kan reguleres i høyden
Med fjernkontroll
Fatning
Lyspære inklusiv
Med bryter
Innebygget LED
Med bevegelsessensor
Diameter (i cm)
Bruk
Wattstyrke
Bruk
Høyde (i cm)
Bruk
Vi kan ikke finne noen varer som samsvarer med de valgte filtrene.

Hvorfor LED-uplight-en fremdeles hører hjemme i den moderne stuen.

Den klassiske halogen-uplight-en kan ikke lenger konkurrere med LED-uplight-en som både har lengre levetid og er mer energieffektiv. LED-uplight-ene har utviklet seg i en retning som ikke hadde vært mulig med vanlige lyskilder. Eksempler på dette er Smart-Home-lampene. Her kan funksjoner som fargeveksling eller bestillingsrutiner styres fra smarttelefonen eller med talestyring.

Hva er fordelene med LED sammenlignet med halogen?

Halogenpærene har lenge fungert som gode lyskilder. Høy lysfluks og 100 prosent fargegjengivelse gjorde at de egnet seg godt i stuen. Men sammenlignet med LED har halogenlampene liten betydning. For LED-lyskilder av god kvalitet ...

  • sparer 60 % energi og dermed kostnader sammenlignet med halogen

  • er helt vedlikeholdsfrie takket være en levetid på opptil 50 000 timer

  • genererer høyere lysstyrke ved bruk av mindre energi

  • gir et svært “varmt” lys med en lysfarge på ca. 3 000 kelvin

  • med Smart-Home kan lyset justeres individuelt

Kan LED-lyskildene i LED-uplight-en byttes ut?

Som regel har en LED-uplight fast innebygd LED-lys. Takket være lang levetid trenger du aldri å bytte lyskilde på disse produktene. Ved en daglig driftstid på 4 timer holder de opptil 30 år eller mer. På denne tiden er det mer sannsynlig at du ønsker å bytte lampe enn at lyskilden slutter å fungere!

Lampegiganten.no under rubrikken “LED-uplight” finner du også “klassiske” uplight-er med fatninger. Disse leveres med LED-lyskilder. For eksempel med Easydim-LED-pærer med E27-sokkel som er av svært høy kvalitet. Disse pærene kan du naturligvis bytte ut.

Informasjon om lyskilden i uplight-en kan byttes ut eller ikke finner du på etiketten for energieffektiviteten. Merknaden “LED-pæren i lampen kan ikke byttes ut” viser at det er et produkt med integrert LED-lys som ikke kan byttes ut.

Dimbar, rustfarget LED-uplight Felicia

Hvor mange lumen bør en god LED-uplight generere?

Dette er en god standard: 800 lumen i uplight-en og i tillegg 400 lumen i det integrerte leselyset.

En LED-uplight bruker 9 watt på 800 lumen og i tillegg 5 watt på 400 lumen i leselampen. Til sammenligning: En tradisjonell glødepære ville brukt tilsammen 100 watt på å generere like mye lys – her er det altså mye å spare.

LED-uplight-er av god kvalitet genererer delvis flere lumen. Lampenes lysstyrke kan som regel reguleres med en integrert dimmer. Dermed får du passende lys i alle situasjoner – når du leser eller når du slapper av.

Har en LED-uplight også en leselampe?

Mange av dem har det. En leselampe er viktig for å ha det komfortabelt. Uplight-en kombinerer indirekte lys fra “lysskålen” på lampehodet med direkte lys fra leselampen. Det indirekte lyset bidrar til allmennbelysningen, for lyset som sendes i taket reflekteres og fordeles mykt og blendingsfritt ut i rommet. Leselyset sørger derimot for sonelys – der du må bruke øynene, som når du leser aviser eller gjør håndarbeid.

Kan LED-uplight dimmes?

På det praktiske dreiehjulet på stammen går det vel enkelt og greit og regulere lysstyrken? Det beste er vel om uplight og leselys kan styres separat? Det er det. Denne komforten kan du naturligvis forvente å finne på en LED-uplight.

Se på merknaden “Dimmer” under Produktdetaljer på Lampegiganten.no: “følger med” Da kan du enkelt dimme LED-uplighten uten at du trenger ekstra tilbehør.

Men: LED-lysteknologien fungerer og dimmer litt forskjellig fra klassiske halogenpærer. Alle produkter har derfor ikke dimmer og kan heller ikke dimmes med en ekstern dimmer. Spør gjerne våre fagfolk om du er i tvil. Du finner kontaktinformasjonen lenger ned.

led uplight

Kan man endre lysfarge?

Lysteknisk sett er mye mulig i dag. Et eksempel er en flytende fargeveksling fra rød til grønn og blå. Eller en endring av lyset fra behagelig varmhvit til saklig universalhvitt. Dette er imidlertid ikke standard på uplight-er, men en spesialfunksjon.

Et tips til alle som ønsker mer ut av lyset: I sortimentet til de ledende produsentene av Smart-Home-belysning finner du også Smart-Home LED-uplight-er, f.eks. q Smart Home Lights fra Paul Neuhaus som styres med ZigBee. De integrerte lyskildene kan enkelt betjenes fra smarttelefonen og tilbyr utallige muligheter, alt fra fargeveksling til programmerbare lysprogrammer.

Du finner passende produkter i kategorien Smart-hus-belysning.

Kan LED-uplight-er høydejusteres?

Som regel har LED-uplight-er en fast høyde. Du finner lampens høyde under Produktdetaljer på Lampegiganten.no. Slik kan du finne et produkt som er tilpasset rommets høyde. Leselyset kan imidlertid som oftest justeres. Dette sitter på en fleksibel arm og kan alltid rettes i ønsket posisjon. Så kan du rette lyset etter avisen og ikke motsatt.

Og for å være ærlig: Ekte lyskomfort bør være slik!

Har du flere spørsmål til temaet LED-uplight eller til et spesielt produkt? Ta gjerne kontakt med våre fagfolk. Du når oss på telefonnummer eller via kontaktskjema Vi hjelper deg gjerne!

Vis mer Vis mindre