Bordlamper

Våre anbefalinger fra denne kategorien

  På jakt etter den rette bordlampen? Den fins!

  Skal bordlampen være funksjonell eller dekorativ?

  Utvalget av lamper til kommoden, sidebordet, skrivebordet, spisestue- og kjøkkenbord er enormt. Det viktigste av alle spørsmål: Skal bordlampen være funksjonell eller dekorativ? Eller kanskje aller helst begge deler?

  Er det viktigst at den er dekorativ, bør du finne ut hvilken stil du liker. I kategorien bordlamper i menyen stuelamper får du en oversikt.

  Hvis tilleggsfunksjoner er viktige for deg, bør du sjekke at bordlampen har disse. Tank nøye gjennom hva du skal bruke lampen til. Vil du også bruke den til å lade mobilen, vet du hva du må gjøre: Vær på utkikk etter en lampe med Qi-teknologi eller USB-tilkobling. Hvis du ønsker lys i flere farger, må du se under Produktdetaljer etter merkingen “flerfarget” under “Lysfarge”.

  Skal bordlampen være funksjonell eller dekorativ?

  Sjekkliste for den perfekte bordlampen

  Svar ja eller nei på disse spørsmålene. Da vil du lettere kunne ta en beslutning.

  • Er funksjonen alfa og omega?
  • Er både design og funksjon viktig?
  • Skal den være Smart-Home-kompatibel?
  • Krever du at den har fjernkontroll?
  • Vil du leke med lysfarger?

  Ved å bruke denne praktiske listen nærmer du deg drømmemodellen steg for steg. Våre fagfolk svarer naturlig alltid på spørsmål som du måtte ha. Du finner kontaktinformasjonen nedenfor.

  Hvilken pære passer best i bordlampen?

  Her gjelder det samme for bordlamper som for alle andre lamper: Det fins modeller med fast innebygd LED-teknologi. I dette tilfellet trenger du ikke å tenke på hvilken lyskilde du skal bruke. Det fins også modeller hvor du kan bytte lyskilde ved behov. Du kan hovedsaklig velge mellom LED- og sparepærer. Vi vil absolutt anbefaler LED-pærer, og det også disse som er mest vanlige i dag.

  Hvor mange watt trenger bordlampen?

  Ved kjøp av lyskilde er det ikke lenger wattstyrken du skal se etter slik du gjorde når du kjøpte tradisjonelle glødepærer. Antall watt angir energiforbruket og ikke lysstyrken. En LED-pære bruker mye mindre energi (opptil 90 %) sammenlignet med en tradisjonell glødepære med samme lysstyrke. Du kan derfor ikke bruke wattstyrken til å sammenligne lysstyrken. Verdien som beskriver lysstyrken heter lumen. Det er denne verdien du må se etter.

  Hvor mange lumen bør bordlampen ha?

  300 – 400 lumen er tilstrekkelig for en bordlampe. Denne lysstyrken passer som belysning til et bestemt del av rommet. Lampen er jo ikke ment til lyssetting av hele rommet. Tvert imot: Den skal gjøre det koselig og lage lyseffekter. 300 – 400 lumen er lyst nok til å lese en bok. Vanligvis står jo godstolen ved siden av den behagelige lyskilden.