Ekstra rabatt: 10% / 1299 kr, 13 % / 1899 kr & 15 % / 2899 kr - på nesten alt
Å satse på LED-belysning er moderne, økonomisk, og naturligvis miljøvennlig. LED-teknologien er kommet for å bli og du kan ikke se bort fra den når du skal velge belysning. Den har nemlig mange overbevisende fordeler.
Med LED sparer du mye, for energiforbruket er 90 prosent lavere enn for en tradisjonell glødepære
Er du opptatt av miljøet? Da bør du satse på denne energibesparende belysningsløsningen som ikke inneholder kvikksølv og som produserer lite avfall.
LED-lys har lang levetid (opptil 50 000 timer) og du slipper å bytte lyskilde til stadighet.
Umiddelbart hundre prosent lysstyrke – dette er spesielt ønskelig om du har lamper med bevegelsessensor, men det gjelder også for andre lamper. Med LED er ikke dette noe problem.
Du får LED-pærer i ulike lysfarger, de er fleksible og tilpasset ulike formål.
Smart belysning satser på LED og betyr moro, komfort og sikkerhet.
LED betyr “Light Emitting Diode”. Slik fungerer lysdiodene: Elektrisk energi forvandles til lys ved hjelp av en halvlederforbindelse. Energieffektivitet og lang levetid kjennetegner moderne LED-lyskilder. Dette er svært fordelaktig for klima og miljø. Du sparer ikke bare strøm ved å benytte LED-lys i stedet for andre typer lyskilder. LED-pærenes lange levetid resulterer også i redusert avfallsproduksjon.
Her fins det ingen begrensninger. LED-pærer og LED-lamper kan brukes overalt utendørs og innendørs, både på badet og kjøkkenet, i stuen, på soverommet, i gangen og i trappen. Fordelene med moderne LED-teknologi er både overbevisende og omfattende, og det er ingen rom eller uteområder hvor LED-pærer ikke kan benyttes.
Det er ikke slik at LED-teknologien begrenser deg på noen som helst måte. Tvert imot: Det at du ønsker å bruke LED-belysning gjør ikke at utvalget blir mindre. Du finner nemlig alle lamper du måtte ønske med LED-teknologi. Alt fra taklamper til dekorstriper. Bare ta en titt her:
Hvilke LED-lamper er beregnet på innendørsbruk?
LED-taklamper
Når du skal lyssette et rom, er det best å starte med grunnbelysningen. Dette er noe som gjelder for alle rom. Denne sørger for at alle deler får jevn belysning og at du finner ordentlig fram. En LED-taklampe oppfyller disse kriteriene. Du vil bli overrasket over alle valgmulighetene du har når det gjelder farger, former, materialer og stilretninger.
LED-vegglamper
LED-vegglampene kan også sørge for allmennbelysning i rommet. En eksklusiv lampe vil ta seg godt ut siden den henger i blikkhøyde. Dette er karakteristisk for alle LED-vegglamper og alle andre vegglamper. De fungerer som flotte blikkfang i rommet.
LED-lyskastere og LED-spotter
LED-spotter er flotte multitalenter. De kan lyssette et helt rom, men kan også bidra med fokusert lys, for eksempel mot et maleri. Du bør derfor satse på spotter med en eller flere lyskilder alt etter behov og formål. En spot med flere lyskilder rettet i alle retninger av rommet vil bidra med et behagelig lys.
LED-pendellamper
Disse assosierer vi først og fremst med spisebordet. Ingen andre steder passer vel en LED-pendellampe så godt. Pendellampen sørger for områdebelysning og fremhever bordet med sitt vakre og fremfor alt varme lys. Den gjør seg imidlertid godt også i andre rom, som for eksempel på barnerommet eller i stuen hvor den sørger for flotte lyspunkter.
LED-gulvlamper
Med en LED-gulvlampe er det enkelt å iscenesette et område av rommet. Rommet bør ikke være for lite siden lampen opptar noe gulvplass. En pendellampe kan du jo enkelt og greit stå og gå under. Gulvlamper er derfor kanskje ikke førstevalget for svært små rom. En LED-buelampe er i alle fall plassbesparende. Lampefoten kan ganske enkelt plasseres under sofaen, og så kan lampeskjermen henge over sofaen.
LED-bordlamper
Ønsker du vakker områdebelysning bør du i alle fall ha en LED-bordlampe. Og selv om navnet tilsier at den skal stå på et bord, er ikke plasseringen helt fastlagt. Den passer også godt på en kommode eller et sidebord. Den kan også plasseres i vinduskarmen. Ja, du kan sette den overalt hvor høyden passer inn.
LED-møbellamper
Når du har funnet ut alt om allmenn- og områdebelysning, kan du fokusere på stemningsbelysningen. Med LED-møbellampene kan du virkelig være kreativ. Du kan fremheve vitriner og skap på en stemningsfull måte, og du kan for eksempel sørge for vakker lyssetting til den spennende tv-filmen. Ikke for lyst, men heller ikke bekmørkt.
LED-lyslenker og LED-slanger
Det er ingenting som overgår vakker lysdekorasjon. Dette omfatter LED-lyslenker og LED-lysslanger. Med disse kan du skape nydelige effekter i stuen, ikke bare til jul. Du vil finne mange ulike tidløse modeller, så her kan du være kreativ.
LED-lyslister
LED-lyslister egner seg ikke bare godt i en kjeller. Disse passer utmerket høyt oppe på veggen bak pyntelister, på skap eller under overskapene på kjøkkenet. Du får LED-lyslister i ulike lengder og lysfarger og kan derfor eksperimentere så mye du lyster ved bruken av disse.
LED-dekorlamper
LED-vokslys, LED-lysforheng, LED-dekorkranser er lysende accessoirer som pynter opp i hjemmet ditt. Du kan skape stemning med disse dekorlysene som ofte drives med batterier. Takket være moderne LED-teknologi, som bruker forholdsvis lite energi, trenger du ikke å være bekymret for at LED-lyset ikke er holdbart.
Hagebelysning tar seg godt ut året rundt. Om sommeren sørger den for stemningsfulle kvelder ute, og om vinteren kan du nyte av koselig julebelysning. Stemning, atmosfære, komfort og sikkerhet er viktige faktorer ved god belysning og gir et løft til uterommet. Og utvalget er stort:
LED-vegglamper for inngangspartiet og hele fasaden
LED-taklamper – til takoverbygg, hagepaviljonger, carport og lignende
LED-pendellamper – til overbygde terrasser og overbygde balkonger
LED-pullertlamper – for trygge hageveier
LED-sokkellamper – til murer, terrasser og veier
LED-lyktestolper – til vakre hager som fortjener å lyssettes
LED-bakkespotter – til brostein, bed, plen og grus
Utendørs LED-spot – til lyssetting av fasader og planter
LED-solcellelamper – til alle som ikke ønsker å være avhengig av strøm
Har du ikke startet enda? Og nå ønsker du å ta igjen. Du kan ta det med ro. Det er enkelt å gå over til LED. Det fins LED-pærer med praktisk talt alle typer sokler. Du må bare finne ut av hvilken fatning yndlingslampen din har, og så er det bare å skaffe en passende LED-lyskilde. Du finner LED-lyskilder som er tilpasset tradisjonelle fatninger, og disse kalles derfor retrofit-lyskilder. LED-pærene passer inn overalt hvor du tidligere benyttet en tradisjonell glødepære.
Tips til alle som ikke klarer seg uten den tradisjonelle glødepæren med glødetråder, men som vil nyte godt av fordelene med LED: Hold utkikk etter LED-filamentpærer. LED-glødetrådene gjør seg godt i den klare kolben og sørger for et koselig nostalgisk uttrykk.
Ja, det kan de hvis lampen er beregnet på en pære som kan byttes ut. Noen lamper har imidlertid lyskilder som ikke kan tas ut. Disse lyskildene er fast innebygget. Dette er perfekt for kompakte, innovative design. Og du trenger ikke bekymre deg for at lampen ikke skal være holdbar. LED-lysene har nemlig så lang levetid at du sikkert ønsker deg en ny lampe lenge før disse slutter å virke.
LED-pærene har en levetid på opptil 50 000 timer. La oss regne om. Dette tilsvarer en lysetid på mer enn 34 år hvis du bruker lampen 4 timer daglig. Det er svært lang tid.
Første steg i retning av moderne belysning er tatt ved å gå over til LED. I tillegg fins noen smarte tilleggsfunksjoner som du kan ha stor glede av. Smarte tilleggsfunksjoner som hele familien vil glede seg over:
Dim lyset så mye du vil
LED-pærer kan naturligvis dimmes. Du må bare passe på at aktuell lyskilde kan dimmes. I klartekst: Se etter i produktdetaljene om den aktuelle LED-lyskilden kan dimmes. Du kan imidlertid ikke bruke en hvilken som helst dimmer. Se etter på forpakningen eller under tekniske data nøyaktig hvilken dimmer som passer.
Dette skjer hvis du dimmer en lyskilde som ikke er dimbar: Dimmeren kan ta skade. Og lyskilden vil sannsynligvis begynne å flimre og flakke. Det kan hende at den ikke tennes i det hele tatt eller at den raskt vil slukke. I verste fall vil både dimmer og lyskilde ødelegges. Det beste er altså å følge anbefalingene som er gitt i produktdetaljene.
Benytte fjernkontroll
Du ønsker kanskje å kunne dimme lyset uten å måtte reise deg opp. Det gjør du enkelt med den fjernkontroll beregnet på belysningen. Det eneste du trenger å gjøre er å velge denne funksjonen i filteret “fjernkontroll”. Du vil da få fram alle lamper som enkelt og bekvemt kan betjenes med fjernkontroll.
Ha det moro og nyt bruken av smarte funksjoner.
Det er gøy. Det er luksus. Og det bidrar til økt sikkerhet. Hvis du først har blitt kjent med den nye teknologien, vil du ikke gi slipp på muligheten til å integrere innendørs- og utendørsbelysningen i smarthuskonseptet. Her kan du koble sammen, tidsstyre og styre alle lampene dine med smarttelefonen, og i mange tilfeller kan du også styre dem med stemmen. Det siste er mulig med kobling til Amazon Alexa eller Google Home.
Skape variasjon med fargeveksling
Hva med å kunne endre lysfarge avhengig av ønsket stemning – koselig varmhvitt om kvelden og aktiverende universalhvit om morgenen. Det hadde vel vært fint? Det går fint an. Du må bare passe på at LED-lyskilden eller LED-lampen er laget for endring av lysfarge. Ønsker du å ta enda et skritt, bør du også satse på multifarge-funksjon. Da kan du veksle mellom alle regnbuens farger for flotte lyseffekter i stuen.
I stuen vil du gjerne ha det koselig og slappe av: Her passer det derfor perfekt med et varmhvitt, behagelig lys på 2 700 kelvin til 3 300 kelvin. På badet, kjøkkenet og arbeidsrommet anbefaler vi et universalhvitt, saklig lys på 3 300 kelvin til maksimalt 5 300 kelvin. I praktiske rom som kjeller og garasje er det best med lysfargen dagslys (mer enn 5 300 kelvin). Dette er bare anbefalinger. Det beste er å teste ut hvilke lysfarger du foretrekker i ulike rom. Det optimale er en lampe med justerbar lysfarge.
Har du flere spørsmål til belysningskonseptet ditt med moderne LED-teknologi? Da er det bare å ta kontakt med våre fagfolk. Du treffer oss på telefon 23 96 04 30 eller via kontaktskjema.
De gjennomstrekede prisene tilsvarer produsentens anbefalte utsalgspris.
Alle priser er inkl. 25 % mva. fraktkostnader kommer i tillegg.