Utendørsvegglamper LED

LED – som skapt for utendørs vegglamper

LED-vegglampe gir stilige lysfasonger

Utendørsvegglamper med LED dekker funksjonelle behov utendørs og lyser opp hjemmet på en elegant måte – perfekt når du vil imponere besøkende og forbipasserende. Med LED får du dessuten mye lys til en lav pris, stilrent design og mange valgmuligheter.

Før du velger lamper, bør du tenke over hva du trenger belysning til. Vil du skape en lun og hyggelig atmosfære? Vil du fremheve arkitektoniske detaljer eller hageelementer? Eller vil du ha lys til matlaging og annet arbeid utenfor husets fire vegger? Med det rike utvalget vårt av LED-utelamper kan du nemlig skape akkurat det lyset du er ute etter – akkurat der du vil ha det.

Som skapt for belysning utendørs

LED-lamper er som regel både robuste og værbestandige. I tillegg trekker de lite strøm. LED er med andre ord det perfekte valget når du skal velge belysning utendørs. I motsetning til halogen og glødepærer, åpner LED også for flere tilpasningsalternativer.

Mer lys for pengene

Lysstyrke måles i lumen (lm) og før i tiden gjenspeilet stort sett lumen hvor mye energi (watt) pæren brukte – jo høyere watt, desto høyere lumen. LED har heldigvis endret på dette. Der en tradisjonell glødepære bruker 60 W og en halogenpære bruker 42 W, bruker en LED-pære kun 10 W på å avgi ca. 700 lumen. I tillegg til at dette sparer deg for store strømutgifter hvert eneste år, trenger du heller ikke tenke på å skifte pære med det første: En typisk LED-pære har en levetid på rundt 25 000 timer, og har du på utelyset i ca. 5 timer hver kveld, betyr det at du ikke trenger å skifte pære på 13 år!

Flere valgmuligheter – velg riktig lysfarge

Både lysstyrke og lysfarge er noe du bør ta i betraktning når du velger vegglamper, og med LED-lamper utendørs har du et stort utvalg å velge blant. Lysfarge – eller fargetemperatur – måles i kelvin (K) på en skala som typisk strekker seg fra 0 til 10 000, der lave verdier vil oppleves gulaktig og varmt, mens høye verdier vil oppleves kaldt og blåaktig. En glødepære har en fargetemperatur på rundt 2700 K, mens en halogenpære har rundt 2900 K. Når de dimmes, vil K-verdien synke og lyset vil oppleves varmere. Slik er det ikke med LED – da vil kun lysstyrken bli svakere.

Når du velger utevegglamper med LED, er det derfor viktig at du vurderer hvilken K-verdi som vil passe ditt bruk. De fleste foretrekker et varmhvitt lys, som ligger mellom 2600 og 3000 K. Skal du sette opp en vegglampe et sted der du trenger lys til arbeid eller matlaging, bør du velge en LED med 3000 K eller mer. Til effektbelysning av for eksempel et tre eller en mur, kan du bruke en så kald fargetemperatur som opptil 4–5000 K for å fremheve naturlige detaljer.

Sett sammen riktig belysning ute

Vegglamper med LED er ideelt som grunnbelysning både foran huset og på terrassen. En opp-ned-lampe er både elegant og skaper en fin lysrefleksjon i veggen. Og ønsker du å skape en levende belysning og en perfekt ramme rundt sene sommerkvelder, er det superenkelt å kombinere med en downlight eller spot, som også fås med strømbesparende LED-teknologi. Her er det bare fantasien som setter grenser!

  • Miljøvennlig og energieffektiv: LED produserer mye mer lys per watt enn tradisjonelle lyspærer. Du trenger heller ikke å bytte pære på mange år.
  • Flere valgmuligheter: LED gir deg muligheten til å velge lysstyrke og -farge som passer ditt bruk. Flere vegglamper med LED leveres også med sensor og solceller.
  • Moderne design: Utendørsvegglamper med LED er moderne og stilrene og passer de fleste stiler – enten du vil ha sort, hvit, grå, stål eller aluminium.
  • Slitesterk kvalitet: En vegglampe med en kapslingsgrad på over IP44, er egnet til utendørs bruk og tåler regn. LED-pærer tåler i tillegg en trøkk.

  • 425 000 produkter på lager
  • 30 dagers åpent kjøp
  • Alle priser inkluderer mva og toll
23 96 04 30

Mandag til fredag
09:00 - 17:00

Finn den rette belysningen til ditt hjem

Eksklusiv nyhetsbrev-påmelding

100 kr rabattkode

*gyldig t.o.m. 31.12.2019, med en bestillingsverdi på minimum 750 kr. Ikke mulig å kombinere med andre rabattkoder.