Tilbehør takvifter

Viften – forløperen til det moderne klimaanlegget

Selv i gamle Egypt fantes det prototyper av dagens vifter. Ved bevegelse i luften kan fordampningen av hudens fuktighet fremmes, og på den måten fratar huden varme. Denne metoden for nedkjøling av kroppen, kan også brukes til å redusere romtemperaturen i et klamt rom.

Den kjente engelske fysikeren Stephen Hales (1677-1761) oppfant den viften vi kjenner til i dag. Han hadde mistanke om at det dårlige inneklimaet på skipene kunne være årsak til de mange sykdommene ombord. Ved hjelp av en vifte, forminsket han dette problem, og senere ble det også utbredt på sykehus. Den første elektriske viften ble patentert i 1902.

Vifter i alle størrelser og til enhver leilighet

”Vindbringeren” er den latinske oversettelsen for det opprinnelige navnet til viften. I dag finnes den i mange forskjellige størrelser, og tilpasses det stedet den skal henge/stå. Den moderne stående modellen til bordet eller gulvet, og den populære modellen til taket er tilgjengelige i forskjellige versjoner; svingende, med flere hastighetsnivåer, med fjernbetjening eller med en timer så man eks. kan gå trygt i seng. Sikkerhetsmessig er viftene designet med et gitter, slik at små nysgjerrige barn ikke kan komme til skade ved de roterende vingene. Det er uansett viktig å være forsiktig med helt små barn, da gitteret ikke alltid er smått nok til å skjerme for de aller minste, nysgjerrige barnefingrene.


  • 425 000 produkter på lager
  • 60 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp
23 96 04 30 Tjeneste

Mandag til fredag
09:00 - 17:00

Finn den rette belysningen til ditt hjem

Eksklusiv nyhetsbrev-påmelding

100 kr rabattkode

*gyldig t.o.m. 31.03.2021, med en bestillingsverdi på minimum 750 kr. Ikke mulig å kombinere med andre rabattkoder.