Tilbehør takvifter

Våre anbefalinger fra denne kategorien

  Viften – forløperen til det moderne klimaanlegget

  Selv i gamle Egypt fantes det prototyper av dagens vifter. Ved bevegelse i luften kan fordampningen av hudens fuktighet fremmes, og på den måten fratar huden varme. Denne metoden for nedkjøling av kroppen, kan også brukes til å redusere romtemperaturen i et klamt rom.

  Den kjente engelske fysikeren Stephen Hales (1677-1761) oppfant den viften vi kjenner til i dag. Han hadde mistanke om at det dårlige inneklimaet på skipene kunne være årsak til de mange sykdommene ombord. Ved hjelp av en vifte, forminsket han dette problem, og senere ble det også utbredt på sykehus. Den første elektriske viften ble patentert i 1902.

  Vifter i alle størrelser og til enhver leilighet

  ”Vindbringeren” er den latinske oversettelsen for det opprinnelige navnet til viften. I dag finnes den i mange forskjellige størrelser, og tilpasses det stedet den skal henge/stå. Den moderne stående modellen til bordet eller gulvet, og den populære modellen til taket er tilgjengelige i forskjellige versjoner; svingende, med flere hastighetsnivåer, med fjernbetjening eller med en timer så man eks. kan gå trygt i seng. Sikkerhetsmessig er viftene designet med et gitter, slik at små nysgjerrige barn ikke kan komme til skade ved de roterende vingene. Det er uansett viktig å være forsiktig med helt små barn, da gitteret ikke alltid er smått nok til å skjerme for de aller minste, nysgjerrige barnefingrene.


  • 1 200 000 produkter på lager
  • 50 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

  Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

  Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

  250 kr rabattkode

  *Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.