Standardbatterier

Batterier er energividundere

Batterier er både små, handy, elektrisk utstyrt, og uavhengig av strømforsyning. Om det er i garasjen, i huset, i bilen, ved camping, sport eller andre fritidsaktiviteter – uten batterier er man ganske «lost». Når man for eksempel bruker en lommelykt i mørke, har man samtidig bruk for et funksjonsdyktig batteri. Og når den gamle bærbare radioen skal brukes på piknik, kreves det batterier av høykvalitet.

Batterier eller oppladbare batterier?

Oppladbare batterier nevnes ofte i forbindelse med batterier. Forskjellen mellom et batteri og et oppladbart batteri er at et oppladbart batteri kan lades opp. Et overordnet uttrykk for et batteri er ”primært batteri”, og det overordnede ordet for et oppladbart batteri er ”sekundært batteri”. Som energileverandør, går batterier gjennom en kjemisk prosess. Den utløses ved en såkalt redoksreaksjon av en elektrolytt og to elektroder.

Korrekt håndtering av brukte batterier

Akkurat slik som sparepærer ikke hører hjemme i søppelbøtta pga. deres innhold av kvikksølv, skal batterier også håndteres korrekt etter de er brukt. Selv om dagens batterier varer ganske lenge, går de en dag tom for strøm. Batterier kan også inneholde kjemikalier og man bør ta det nøye med ikke å kaste dem i vanlig avfall. Produsentene og leverandørene er forpliktet til å ta batteriene i retur. I elektronikkforhandlere er det for eksempel offentlige beholdere hvor forbrukere kan kaste brukte batterier i.


  • 425 000 produkter på lager
  • 60 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp
23 96 04 30 Tjeneste

Mandag til fredag
09:00 - 17:00

Finn den rette belysningen til ditt hjem

Eksklusiv nyhetsbrev-påmelding

100 kr rabattkode

*gyldig t.o.m. 31.03.2021, med en bestillingsverdi på minimum 750 kr. Ikke mulig å kombinere med andre rabattkoder.