Solcellelamper for effektiv belysning av din eiendom

Mange mennesker kjenner kun til solcellelamper i sammenheng med dekorasjonslamper i hagen. Ofte er det solcellelamper i form av et solcellepanel på figurer eller på andre dekorative lamper. Om dagen treffer solen solcellepanelet og fanger energien i sollyset, som gjennom det integrerte batteriet blir lagret. Gjennom natten vil derfor de små dekorasjonsobjektene – solcellelamper – lyse, helt uten tilkobling til strømnettet. Noe de færreste imidlertid vet, er at den samme teknologien, som skaffer all sin energi fra sollyset, også kan dekke det «store» lysbehovet som kreves til din hage og eiendom. Vi hos Lampegiganten.no vil presentere begge disse gruppene innenfor solcellelamper; de som kun tjener til dekorasjon av hagen, og de som tilbyr deg sikkerhet gjennom en tilstrekkelig belysning av uteområdet. Gjennom integrasjonen av solcelleteknologien i alle relevante kategorier av utelamper har dette blitt mulig, både i vegglamper, gatelykter og spotter. Teknologien blir stadig videreutviklet slik at kvalitetsutebelysning i form av solcellelamper i nærmeste fremtid kan bli mulig helt uten tilkobling til strømnett. Solcellelamper gjør det mulig!

Ingen strømkostnader med solcellelamper

Solcellelamper blir drevet av selvprodusert energi. Ettersom disse lampene blir forsynt med strøm fra sitt eget batteri og dermed ikke er koblet på strømnettet, vil driften av solcellelamper ikke føre til noen ekstra strømkostnader. Dette må nok anses som den største fordelen med solcellelamper. Tett etter følger fordelen med mobiliteten til solcellelamper. Ettersom de ikke trenger tilkobling til noe strømnett, må man heller ikke legge opp kabler. Det hindrer fallgruver og gjør at du kan plassere solcellelamper akkurat der du ønsker. For å enkelt kunne feste solcellelamper, tilbyr vi til så å si alle produkter passende tilbehør. Derunder for eksempel jordspyd til spotter eller veggfeste til vegglamper. Slike solcellelamper må kun anskaffes en gang, og deretter bidrar de til sparing av kostnader, ettersom enhver annen lampe uten solcelleteknikk måtte ha blitt koblet til strømnettet og derfor økt strømkostnadene. Særlig stor effekt kan solcellelamper oppnå når de lyser ved hjelp av LED-teknikk.

Fordelene med LED i solcellelamper

Solcellelamper som benytter LED som lyskilde, har en lenger lystid ved fulle batterier. Det er fordi LED-pærer trenger 90 % mindre energi enn glødepærer. En normal glødepære i kombinasjon med solcelleteknikken ville ikke ha fungert, fordi det ikke ville vært realistisk i forhold til energieffektiviteten. På samme måte som mange tviler på hvor egnet solcelleteknikken er for effektiv belysning ute, er også mange også skeptiske til LED som lyskilde for effektiv belysning. Det stemmer ikke! Tvert i mot sparer man ved LED opptil 90 % av energien, og selv ved dette reduserte energiforbruket oppnår man samme lysstyrke som en glødepære. Gjennom dette reduserte energiforbruket varer energien som er lagret på batteriet mye lenger. Dette gjør det derfor mulig å realisere en effektiv belysning for innkjørsler, stier, eller inngangspartier ved hjelp av solcellelamper.

Energieffektive solcellelamper for ethvert bruksområde

Uteområder behøver mange lyskilder for å være godt iscenesatt, og fremfor alt for å være sikkert. Stiene på en eiendom må alltid være tilstrekkelig opplyst, slik at også de som ikke er lokale kan ferdes trygt og holde seg på stien. Denne risikoen, som ikke må undervurderes, er viktig både på private eiendommer og på offentlige steder og kan unngås ved hjelp av solcellelamper. Likeså viktig er det at garasjeinngangen er tilstrekkelig opplyst. Solcellelamper av høy kvalitet i form av spotter gir et bredt lys i dette risikofylte området. Det samme gjelder trappeoppganger i inngangspartiet. Her kan solcellelamper på veggen sørge for å gi et godt nok lys til å kunne hindre feiltrinn. Ettersom disse områdene ikke nødvendigvis tilhører de naturskjønne områdene man vil belyse, er mange slike lamper utstyrt med tilleggsutstyr: en bevegelsessensor.

Lys ved behov med bevegelsessensor

Bevegelsessensorer har en teknikk som er til stor nytte ved situasjonsavhengig belysning. Hos lamper uten solcelle hjelper bevegelsessensoren til å spare strøm ettersom lyset skrur seg av når det ikke er nødvendig. I tillegg blir også lyspærene i lampene spart ettersom de ikke blir stående på og bruke opp levetiden når det ikke trengs. På samme måte spares det også med bevegelsessensor energi i solcellelamper. Dermed blir brukstiden maksimalt utnyttet, ettersom batteriet holder ekstra lenge. Naturligvis blir også pærene i solcellelampene skånet med bevegelsessensor, og varer da svært lenge ettersom LED-pærer ofte kan ha en levetid på opptil 50 000 lystimer. Bevegelsessensorer går som regel på infrarød, og oppdager derfor varmekilder som er i bevegelse, som en person eller et kjøretøy. De er ofte også brukt i kombinasjon med en skumringsbryter, slik at lampene kun lyser når det er mørkt og når det er bevegelse. Dette forhindrer unødvendig aktivering av solcellelamper når det er tilstrekkelig med dagslys.

Dekorative solcellelamper til hagen din

Ved siden av sikkerhetsaspektet og den praktiske anvendelsen av solcellelamper er hagen naturligvis også et område hvor lys kan skape en spennende iscenesetting. Det er ikke sjelden man kaller hagen «den andre stuen». Og i stuen har vi ofte en omfattende dekorasjonsbelysning i tillegg til basebelysningen, som skaper store deler av designet. Denne funksjonen kan også brukes til belysning av hagen. Med solcellelamper i form av figurer, kuler og kuber kan man berike tomten og skape det designet man ønsker. Dekorative solcellelamper kan for eksempel også være morsomme innspill som en sommerfugl eller liknende. Ofte kan man med solcellelamper, i form av lyslenker, utsmykke trær eller busker for å gi et spennende tillegg i hagen. Med riktig plasserte solcellelamper, som for eksempel lyskuler, kan man dessuten trekke oppmerksomheten til de områdene i hagen man ønsker. Her er ikke produktet i forgrunnen, men muligheten til å iscenesette hagen slik man ønsker. Med solcellelamper kan man fritt framheve de elementene man ønsker, mens andre elementer forsvinner i bakgrunnen. Hagen kan på denne måten bli en lekeplass for belysningseksperimenter. Man kan bruke solcellelamper i form av alt fra undervannsspotter med skiftende lysfarge til flytende lyskuler eller fakler. Vær bare oppmerksom på at det er ulike krav til beskyttelse mot fuktighet ved bruk av solcellelamper på ulike områder. Velg derfor sikre og ukompliserte dekorasjonsmuligheter. For eksempel kan du enkelt dekorere bord og benker med morsomme solcellelamper.

Fungerer solcellamper i Norge?

Det korte svaret her er Ja! Solcellelamper som er designet til nordiske solforhold og vær vil fungere fint i Norge. Selvfølgelig vil tiden som lampene kan lyse avhenge av hvor lang tid de har fått til å lade. Plassering på solfylte plasser vil derfor være til stor hjelp. Noen solcellamper har et portabelt ladepanel slik at det kan plasseres på den optimale plassen, selv om lampen må stå et annet sted. Ta gjerne kontakt med oss dersom du har noen spørsmål til spesifikke produkter, så vil vi gi våre anbefalinger basert på vår erfaring. La deg inspirere av det rike utvalget hos Lampegiganten.no og finn solcellelamper som passer dine behov og din smak!


23 96 04 30

Ma. til fr. 09:00 – 17:00

Finn den rette belysningen til ditt hjem

Eksklusiv nyhetsbrev-påmelding

kr 75 rabattkode

*gyldig t.o.m. 31.12.2018, med en bestillingsverdi på minimum 550 kr. Ikke mulig å kombinere med andre rabattkoder.