Sokkellamper

Våre anbefalinger fra denne kategorien

  Vis vei med sokkellamper

  Sokkellampe i sølvgrå aluminium

  Vil du gjøre oppkjørselen lettere fremkommelig eller uteområdet litt triveligere når mørket senker seg? Å tilføre lys ute kan både gjøre det tryggere å ferdes der og gi uteplassen en egen stil og stemning. Felles for utelampene er at de gir en dempet og varm belysning. Men når bør du egentlig velge sokkellamper fremfor andre utelamper?

  Når bør du velge sokkellamper?

  Sokkellampen er kanskje en av de mest anvendelige utelampene vi har. Alt du trenger er et feste eller jordspyd, så kan du plassere den nesten hvor som helst. Men selv om sokkellampen er svært fleksibel, bør du alltid starte med å spørre deg om hva du skal belyse – og hvorfor. Er svaret at du vil gjøre oppkjørselen til huset – eller kanskje stien fra huset til skjulet – mer fremkommelig, er sokkellampen et perfekt valg. Den egner seg nemlig spesielt godt til orienteringslys, siden den er akkurat passe høy og kraftig til å lyse opp veien, uten å blende de som kommer gående eller kjørende.

  Hvordan bør sokkellamper plasseres?

  Siden det er få begrensninger for hvor du kan plassere en sokkellampe, trenger du først og fremst å tenke på hvor du har størst behov for lys. Hvis formålet er å gjøre det hyggeligere og mer oversiktlig for gjester som kommer gående eller kjørende om kvelden, er et tips å plassere sokkellamper på begge sider av oppkjørselen i et sikksakkmønster. På den måten bruker du lyset effektivt, skaper en flott romfølelse og sørger for et godt overblikk. Eller skulle du kanskje hatt en sokkellampe eller to for å finne frem til vedlageret i skjulet? Da kan det være lurt å tenke på at sokkellampene bør gi tilstrekkelig oversikt uten å stå i veien for andre hageaktiviteter. Plasser dem gjerne på eventuelle tuer, steiner eller andre forhøyninger, så sørger du samtidig for å redusere snublefaren for både store og små. Et ekstra tips er å sette noen sokkellamper i ytterkant av hagen for å få uteområdet til å virke større.

  Hva bør du tenke på før du velger type sokkellampe?

  Når du skal velge type sokkellampe, er det flere ting som spiller inn. Når det gjelder lampenes materialer, bør du ta miljø- og værforholdene med i betraktningen. For eksempel er sokkellamper i rustfritt stål hakket mer robuste enn lamper av leire eller tre. Det er også viktig å merke seg at sokkellampene fås med ulike teknologier. Sokkellamper med bevegelsessensor er praktisk og strømsparende, de kan gi en økt trygghetsfølelse og potensielt forebygge innbrudd. Skal lampene også fungere som stemningsbelysning, bør du heller gå for noen du kan skru av og på manuelt eller med en forhåndsinnstilt timer. Du får også sokkellamper med solcelleteknologi – perfekt på hytta og for å spare strøm. Sist men ikke minst bør sokkellampene selvfølgelig også passe stilen og stemningen du ønsker. Derfor har vi sokkellamper i en rekke forskjellige farger, former, størrelser og materialer – så du garantert finner noen med den kvaliteten og det uttrykket du er ute etter.

  Fordeler med sokkellamper:

  • Lys hvor som helst: Sokkellampene avhenger verken av tak, vegger eller et bestemt underlag for å festes, og gir dermed stor fleksibilitet.
  • Bevegelsessensor eller timer: Forebygg innbrudd og spar strøm med sokkellamper med bevegelsessensor, eller velg sokkellamper med timer og miljøvennlige LED-pærer for optimal stemningsbelysning.
  • Stiler: Hos oss får du sokkellamper i en rekke forskjellige stiler – fra det antikke og rustikke til det moderne og skandinaviske – så du kan skape akkurat det uttrykket du er ute etter.
  • Materialer: Vi har sokkellamper i alt fra tre og leire til glass og rustfritt stål. Velg et materiale som både passer værforholdene og smaken din.
  • Alt på samme plass: Hos oss får du tak i alt du trenger for å montere de nye sokkellampene dine hjemme.
  Klassisk sokkellampe

  • 1 200 000 produkter på lager
  • 50 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

  Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

  Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

  250 kr rabattkode

  *Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.