Smarthus belysning

Våre anbefalinger fra denne kategorien

  Smart belysning – for individuell tilpasset belysning i smarthuset

  Alle lamper kan tennes og slukkes. Vi forventer imidlertid mer av dagens moderne smarte belysning. Vi forventer egentlig mye mer. Smarte pærer og lamper gjør dette mulig: De sørger for individuell tilpasset belysning med mange muligheter. For en mye mer komfortabel og lystbetont hverdag. Mulighetene er mange, som for eksempel:

  • Du kan lage dine egne rutiner for hvordan belysningen skal være morgen og kveld
  • Trylle fram belysningen fra sommerfotoene i din egen stue 
  • Lure eventuelle innbruddstyver ved hjelp av belysningssimulering, slik at det ser ut som om du er hjemme

  Hva er smarthusapparater og hva har de med smartlys å gjøre ?

  Det er delene i et smarthussystem som kobler sammen lamper og pærer og som du styrer med en app. Til dette trenger du naturligvis et trådløst nett. Men dette er jo noe alle har i dag. De fleste systemer trenger i tillegg en trådløs bridge som kobler sammen de ulike komponentene.

  Hvilke produsenter er aktuelle?

  For å få svar på dette er det dessverre ikke nok å kun bestemme seg for smart belysning. Du må ta et steg videre og bestemme deg for et merke. Hva fins? Du har stort sett disse produsentene å velge mellom:

  Hva kan disse smarthussystemene? I denne praktiske oversikten finner du all informasjon om teknologien bak den fasinerende smarte belysningen:

  smarthus tabelle

  Hvilke smarthusprodukter fins?

  Har du bestemt deg for å ha et smarthus med intelligent belysning? Flott. Da trenger du bare en oversikt over aktuelle produkter. Har du spørsmål kan du naturligvis kontakte vår kundeservice. Du finner kontaktopplysningene nedenfor. Det er sikkert flere detaljer som du ønsker svar på. Følgende liste vil kanskje gi noen svar eller i alle fall hjelpe deg noen steg fremover:

  • Smarte lamper
   Før du bestemmer deg for smart belysning før du spørre deg selv: Er tiden inne for nye lamper? Du finner flotte lamper med innebygd, intelligent belysning hos alle leverandører av smarthusutstyr. Utvalget er stort, og du finner helt sikker noe du liker, enten du er på jakt etter tak- , pendel-, vegg- eller gulvlamper. Det er bare å ta en titt på nettet.
  • Smarte øyskilder
   Smart belysning er vel og bra, men du vil kanskje veldig gjerne beholde den gamle pendellampen som henger over spisebordet? Da er det bare å kjøpe en intelligent pære. Dermed er lampen er del av den smarte belysningen. Du kan integrere de gamle, gode lampene som nå plutselig får helt nye funksjoner.
  • Trådløs bro (bridge)
   Dette er nødvendig i noen systemer, men ikke i alle. Vi snakker om en trådløs bro som kobler sammen komponentene i smarthussystemet. Philips Hue kaller denne koblingen for bridge, mens Osram Smart+ kaller den for gateway. Hvis du har iDual eller WiZ, trenger du ingen bro.
  • Og så er det resten
   Hva trenger du mer? En praktisk trådløs dimmer og en lysbryter er bra å ha. Sistnevnte kan imidlertid være bærbar. Ellers trenger du kanskje en fjernkontroll, en smart bevegelsessensor og så videre. Hvis du liker smartlys og ikke vil styre alt med smarttelefonen, er det mye å velge i. Har du noen spørsmål? Ved spørsmål er det bare å ta kontakt med våre fagfolk. Kontaktinformasjonen finner du nedenfor. Vi ser fram til å høre fra deg.
  smarthus
  smarthus
  smarthus

  Hvilke styringsmuligheter har du?

  Har du egne ønsker og ideer om hvordan du kan styre belysningen? Det passer bra. Det er nemlig mye å velge i under intelligent belysning. Justering av lyset gjør du med: 

  • Smarttelefon og nettbrett 
   Et sveip er nok til at lampen din setter i gang et lysscenarie som får fram strandfølelsen på en regnfull ettermiddag. Det er bare å prøve seg fram på smarttelefonen eller nettbrettet, og så kan du lagre de innstillingene du liker best.
  • Talestyring  
   Ønsker du at lyset skal tennes når du sier det? Det er naturligvis også mulig. Da er det bare å ta i bruk talestyringen. Du kan velge mellom Google Home, Amazon, Echo og Apple HomeKit. Nærmere opplysninger finner du i oversikten under. 
  • Fjernkontroll
   Vil du helst bruke fjernkontroll? Med smart belysning går dette fint. Da velger du enten systemet iDual eller WiZ.
  smarthus
  • Bryter
   Ønsker du smart belysning, men vil likevel beholde den gamle, gode lysbryteren? Du må gjerne beholde lysbryteren. Du kan montere den på veggen eller ta den med deg i lomma. Philips Hue har trådløs tab, mens Osram Smart+ har en trådløs switch. Begge er svært intelligente brytere.
  • Sensor 
   Er du ikke helt fornøyd med å måtte sveipe, taste, trykke eller klikke og ønsker at lyset skal tennes automatisk når du kommer inn i rommet, finnes det også en løsning. Her er bevegelsessensoren perfekt. Denne registrerer når du kommer inn eller beveger deg i rommet. Den registrerer naturligvis også at det ikke er bevegelse og dermed ikke behov for lys. Du får bevegelsessensorer for smarthusprodukter fra Osram Smart+ eller Philips Hue. 

  Hvilke smarthusenheter fungerer med ulike typer talestyring?

  Mange smarthussystemer og ulike talestyringer. Hva fungerer egentlig sammen med hva? Det finner du svar på i denne praktiske oversikten. Har du ytterligere spørsmål er det bare å ta kontakt med våre fagfolk. Du finner kontaktinformasjonen nedenfor.

  smarthus

  Fins det også intelligente lamper med kamera?

  Du ønsker en tusenkunstner av en lampe? Da vil dette sikker interessere deg. Det fins intelligente utelamper med integrert kamera. Disse overfører bilder direkte til smarttelefonen din ved hjelp av en app. Det betyr at du kan få en melding på smarttelefonen når postbudet står utenfor døra di. Og det beste kommer nå: Du kan snakke med vedkommende i nåtid. Skulle det dukke opp uønskede gjester utenfor huset ditt vil du også få beskjed. Dette er altså et godt bidrag for å bedre sikkerheten og forhindre innbrudd

  smarthus
  smarthus
  smarthus

  Har du flere spørsmål til smarthus-enheter? Det er ikke rart siden dette er et omfattende tema. Ikke nøl med å ta en telefon til oss, så finner vi den beste smarthusløsningen for deg. Du treffer oss på telefon 23 96 04 30  eller via kontaktskjema.

  • 1 200 000 produkter på lager
  • 30 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

  Ikke gå glipp av våre Black Week-tilbud!

  Meld deg på nyhetsbrevet nå og få de beste tilbudene først!

  100 kr rabattkode

  *Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 750 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Gjelder ikke for unntatte merker og produsenter.