Saltlamper

Våre anbefalinger fra denne kategorien

  Tenn saltlampen og steng ute stress og jag

  Hver enkelt saltlampe er unik og har sin egen form, sin egen fargetone og sitt eget mønster. Årsaken er enkel. Dette er et naturprodukt som er utvunnet fra saltgruver i Sentral-Asia. Og det er ikke bare det som gjør disse oransje krystallsteinene, som delvis går over i hvitt og rødt, så spesielle. Når de utstyres med lyskilder, genererer de et behagelig lys som virker beroligende og sørger for positiv stemning.

  Hva bør du tenke på ved valg av saltlampe?

  Du må naturligvis like den. Du kan velge mellom store, små, runde, slipte eller kantede saltlamper. Utvalget er stort, og du får alt fra rene bruddstykker av saltstein til hjerteformede lamper, sopper og fotballer. Saltkrystallenes farge kan variere fra hvit til en mørkeoransje fargetone. Det kommer helt an på hva du liker. Jo mer oransje steinen er, desto varmere oppleves naturligvis fargen. Ellers er det ikke så mye du må tenke på bortsett fra at du bør ha en stikkontakt i nærheten.

  saltlamper
  saltlamper
  saltlamper

  Hvordan fungerer en saltlampe?

  Dette gjør at saltlampene bidrar til at du føler deg vel: De naturlige fargetonene gir et mykt, varmt og koselig lys som gjør at du føler deg vel og kan slappe av. På samme måte som innenfor fargeterapi skaper krystaller i ulike farger, som hvit, rosa, oransje og rødt, en helt spesiell stemning i rommet som gjør det lettere og slappe av og lene seg tilbake.

  Det sies også at saltlamper har energigivende egenskaper som skal virke ioniserende. De skal gjenskape harmoni i rom som er positivt ladet som følge av teknisk utstyr. Dette gjør de ved å bidra med negativt ladede ioner. Denne effekten sies å oppstå når lyskilden genererer varme. I dette tilfellet er altså fokuset ikke rettet mot LED.

  Saltlampen skal også ha en helende virkning. Den skal kunne lindre både søvnproblemer, allergier og hodepine. Dette er imidlertid ikke vitenskapelig bevist.

  Hvor lenge holder en saltlampe?

  Salt har nærmest uendelig holdbarhet. Det har jo ligget millioner av år i fjellgrunnen. Fatningen blir satt i et hull i en steinblokk eller i en kuleformet stein, og det er vanlig å benytte små glødepærer. Disse kan ganske enkelt byttes ut ved behov.

  Hvordan rengjøres saltlampen?

  Det er nok å tørke den med en tørr mikrofiberklut. Saltlampen skal absolutt ikke rengjøres med vann eller settes i oppvaskmaskinen. Da vil saltet brytes ned og løses opp. Vi anbefale derfor på det sterkeste å benytte saltlampen kun i tørre rom. Denne oransjefargede lampen skal derfor ikke brukes på kjøkken eller bad.  

  Hvor stor bør en saltlampe være?

  Det fins ingen regler for hvor stor saltlampen bør være. Det er bare å velge den størrelsen du liker best. Rent utseendemessig passer store lamper best i store rom, mens mindre modeller gjør seg best i små rom. 

  Passer saltlampen inn på soverommet?

  Saltlamper er stemningsskapende ikke bare på soverommet. Det vakre oransje lyset sørger for en behagelig atmosfære i alle oppholdsrom, også på kontoret. Det fine lyset gjør at du føler deg vel og kan bidra til å gjøre deg mer kreativ. Saltlampen gjør seg godt på alle rom såfremt rommet ikke er utsatt for fukt

  Har du flere spørsmål og ønsker råd om saltlamper? Da er det bare å ta en telefon til våre fagfolk på telefon 23 96 04 30  eller kontakt oss via kontaktskjema.

  • 1 200 000 produkter på lager
  • 50 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

  Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

  Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

  250 kr rabattkode

  *Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.