Røykvarsler

Røykvarsler som livredder

Marerittet i ethvert hus, både for boligeiere og leiere er: det brenner! Hvis det er tilfelle, gjelder det å forlate bygningen raskest mulig. Røykvarsleren kan redde liv ved å melde fra i rette tid. Mange mennesker vet ikke at de fleste brannofre ikke dør av selve ilden, men av røyken som gir røykforgiftning. Installasjonen av en røykvarsler er derfor ytterst viktig. En røykvarsler slår høylydt alarm, når konsentrasjonen av giftige forbrenningsgasser som karbonmonoksid overstiger en bestemt verdi og røyken begynner å spre seg i boligen. Karbonmonoksid kan føre til døden etter kort tid – ca. ti åndedrett kan være nok. Det er kun tillatt å ha røykalarmer etter den europeiske produktnormen DIN EN 14604. En kjøper bør være oppmerksom på at røykalarmen skal være utstyrt med følgende opplysninger: den allerede nevnte DIN EN 14604, angivelse av fabrikanten eller leverandøren, fremstillingsdato, dato for anbefalte utskiftning, og også opplysning om type og antall av batterier. Det bør følge med en bruksanvisning hvor det står om hvor og hvordan røykvarsleren skal installeres.

Røykvarsler er en plikt

Røykvarsleren er særlig viktig om natten, og kan da være avgjørende. Den vekker og advarer beboerne, og sørger for at de kommer ut i det fri i tide. Røykvarslerne i private hus påbudt, og reguleres gjennom områdets bygningsreglement.


  • 1 200 000 produkter på lager
  • 50 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

250 kr rabattkode

*Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.