Coodo
Fitness Studio Palma Sports&Physio

Moderne lysdesign for et treningsstudio i en historisk bygning

Lampegiganten Professional støtter treningsstudioet Palma Sports & Physio med modernisering og et behovsrettet lysdesign.

Kunde

Kunde

 • Palma Sports&Physio
 • Treningsstudio i nærheten av Kassel
Ziele

Mål

 • Lysdesign og implementering av et moderne og behovsbasert belysningssystem
 • Møte utfordringer i arkitekturen på en best mulig måte
 • Å skape en god atmosfære for trening og fysioterapi gjennom belysning
Ergebnisse

Resultat

 • Lysfarge over 4000 Kelvin
 • Hengende skinnesystemer for ekstra effekt av de historiske takene
 • Et avrundet helhetskonsept som matcher treningsstudioatmosfæren

Utgangspunkt

Den beste forutsetningen for et lysdesignprosjekt er et hvitt lerret, dvs. et nytt byggeprosjekt. På denne måten kan dagslys integreres i planleggingsfasen, og det kunstige lyset kan tilpasses optimalt i takt med dagslyset. Dette oppsettet er imidlertid ganske sjeldent, og det blir spesielt vanskelig hvis bygningen også byr på strukturelle utfordringer. For dette prosjektet beskriver vi hvordan våre lysdesignere satte et treningsstudio i riktig lys i en bygning fra 1800 -tallet.

Palma Sports & Physio Fitness Studio ligger i kjelleren på bindingsverket på Gutshof 17 i Schauenburg/Hoof. I løpet av en generell modernisering og relansering av firmanavnet, ønsket operatøren Pedro de Palma også å bruke belysningen mer effektivt og henvendte seg til Lampegiganten Professional med en bestillingen på belysningsdesign og produktinnkjøp. Etter en inspeksjon av treningsstudioet og en analyse av utfordringer og krav, ble det utviklet konsepter som til slutt ble tilpasset den ønskede atmosfæren som skulle skapes. Det å føle seg bra på trening eller under fysioterapi var øverste mål på listen, og dette måtte kobles sammen med en effektiv løsning for treningskundene og den strukturelle utfordringen med selve byggverket.

Ausgangslage

Gjennomføring av prosjektet

Et tregulv i en varm bruntone er lagt i treningsstudioet. Den grove, rødlige steinveggen skaper en rustikk kontrast. Samspillet mellom dette fargevalget og materialiteten understrekes av valget av varmhvitt lys med en lystemperatur på 4000 kelvin. Kombinasjonen skaper en behagelig stemning i rommet og en ideell atmosfære for sportsaktiviteter.

Ved valg av lamper for den 200 år gamle bygningen ble arkitekturen innlemmet i lysdesignen. For eksempel ble den reflekterende overflaten til det relativt lave, hvitpussede kapelltaket utnyttet for å gjøre lysfordelingen i rommet mer jevn. Siden det ikke kunne installeres ytterligere elektriske tilkoblinger, ble taket utstyrt med hengende skinnesystemer. Denne løsningen ble valgt for å bevare effekten av det historiske taket. Til dette formålet ble det brukt MEGAMAN-spotter, som er fleksible i strålevinkelen og skaper et dynamisk lysmønster. I tillegg kan belysningen justeres selv om plasseringen av utstyret endres. Valget falt på en dempet fremtoning av spottene, som retter kundens fokus mot treningsutstyret.

Projekt Umsetzung
LED-Spot Marco für 3-Phasen-Schiene schwarz 3.000K
MEGAMAN
LED-Spot Marco für 3-Phasen-Schiene schwarz 3.000K
LKM Quadro 3-Phasen-Schiene, 3 Meter schwarz
IVELA
LKM Quadro 3-Phasen-Schiene, 3 Meter schwarz
Tassnim LED-Außenwandlampe grafit 2-flg.
ARCCHIO
Tassnim LED-Außenwandlampe grafit 2-flg.

Resultat

Teamet fra Lampegiganten Professional fikk bidra til gjenåpningen av treningsstudioet Palma Sports & Physio med en lysdesign tilpasset kravene. Bygningens historiske substans ble fremhevet og modernisert når det gjelder belysningsteknologi, noe som ga bygget et nytt og karakteristisk preg. Resultatet er et sted å føle seg bra, trene og ha tid til seg selv.

Ergebnis

Våre prosjekt- og lysplanleggere

Lysplanlegging for prosjektet ditt

 • Uavhengig av produsent
  Med 400 leverandører i ryggen
 • Oversikt og kontroll gjennom modulbasert planlegging
  Flere kvalitets- og prisklasser
 • Fokus på kostnadsreduksjon
  Optimalisering av monteringsprosesser

Lampegiganten sitt bedriftskunde-team hjelper deg gjerne dersom du har spørsmål om produktet eller tjenestene.

Kom i gang med lysplanlegging

Trenger du råd om belysning, eller er du usikker på om lysdesign er riktig for deg? Kontakt oss i dag for en uforpliktende samtale om prosjektet ditt.

 • 1 200 000 produkter på lager
 • 30 dagers åpent kjøp
 • Topp kundeservice og eksperthjelp

Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

250 kr rabattkode

*Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.