Pendellamper

Våre anbefalinger fra denne kategorien

  Pendellampen – rommets midtpunkt

  Den sørger for koselig og innbydende stemning i rommet. Vi snakker altså om pendellampen. Siden lampen fungerer som blikkfang midt i rommet, er den med på å fremheve innredningsstilen. Her ser vi om du foretrekker skandinavisk, klassisk eller rustikk stil. Og det viktigste: Den sørger for fleksibel belysning ved bordet. 

  Hva er pendellampens optimale høyde over spisebordet?

  Henger pendellampen for lavt, kan det virke forstyrrende. Det kan føre til at du ikke har full blikkontakt med dem du deler bord med eller at du støter bort i lampen når du reiser eller setter deg. Vi har derfor følgende tommelfingerregel: Heng pendellampen 80 til 100 cm over spisebordet. Dette er også et godt utgangspunkt hvis du har en høydejusterbar lampe – den kan alltids justeres etter behov.

  Pendellampen – rommets midtpunkt
  Hvordan kan du gjemme eller forkorte ledningen?

  Hva om lampen ikke henger over et bord?

  Hvis du ønsker å ha en pendellampe hengende i rommet, er det viktig å passe på at ikke noen kan støte bort i den. Henger du den godt og vel to meter over gulvnivå, burde det går bra.

  Hvordan kan du gjemme eller forkorte ledningen?

  På noen lamper kan du trekke ledningen inn i dekslet ved opphenget. Slik gjemmer du den bort. Å prøve seg som hobbyelektriker og forkorte ledningen er vel ikke noe alternativ. Sikkerhet skal alltid komme først. Dessuten vil garantien falle bort hvis du gjør endringer på lampen.

  Tips: Sørg for å kjøpe en lampe hvor det er mulig å gjemme ledningen inne i et deksel. Alternativer er at du bruker ledningen til å utforme lampens utseende. Et stygt ledningskaos er stort sett noe som hører fortiden til. Ta en titt i nettbutikken, og du vil sikkert finne en flott pendellampe hvor ledningene godt kan være synlige. 

  Kan pendellamper høydejusteres?

  Takket være praktiske vaiermekanismer kan faktisk mange pendellamper høydejusteres. Dermed kan lysinnfallet varieres. Henger du lampen høyt opp under taket, kan den lyse opp hele rommet. Henger du den lenger ned, vil for eksempel spisebordet eller kjøkkenøyen stå i fokus.

  Fins det pendellamper med berøringsdimmer?

  Ja, de fins. Du kan da enkelt regulere lysstyrken – fra lyssterkt lys til koselig skumringsbelysning. Noen berøringsdimmere er til og med utstyrt med memoryfunksjon. Når du tenner lampen, vil lysstyrken være den samme som lampen lyste med sist.

  Fins det pendellamper med berøringsdimmer?

  Fins det pendellamper med fjernkontroll?

  Mange pendellamper er i dag utstyrt med en praktisk fjernkontroll. Med denne kan du

  • endre lysfargen (du kan velge mellom varmhvit, universalhvit og dagslys)
  • velge mellom flerfargede fargevarianter (multifarget takket være fargevekslende lysteknologi)
  • og dimme

  Ønsker du å bruke smarttelefonen i stedet for fjernkontrollen har du også mange muligheter. Ta en liten titt i nettbutikken i underkategorien Smart Home-belysning under kategorien stuebelysning.

  pendellampe RGB
  pendellampe RGB
  pendellampe RGB

  Hvilke pendellamper er populære?

  Akkurat nå er pendellamper i naturlige og enkle materialer svært aktuelle. Tre, tekstil, glass og betong er utrolig trendy. Minimalistiske lamper som fungerer som lysende statements, uten noen snirkler, er særlig populære. 

  Hvilke pendellamper er populære?
  Hvilke pendellamper er populære?
  Hvilke pendellamper er populære?

  Hva slags lyskilde skal jeg benytte i pendellampen?

  Dette spørsmålet er ikke aktuelt for alle pendellamper. Noen pendellamper har nemlig fast innebygd lysteknologi. Moderne lysteknologi har dermed gitt designerne større spillerom til å utforme slanke lamper. Om du må velge lyskilde, anbefaler vi LED. Lang levetid, stor energibesparelse og mange typer utseende gjør at LED-lys er vinnere.

  Har du enda flere spørsmål om pendellamper? Vi svarer gjerne på dine spørsmål. Ta kontakt med oss på telefon 23 96 04 30 eller bruk kontaktskjemaet.

  Hvilke pendellamper er populære?
  • 1 200 000 produkter på lager
  • 50 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

  Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

  Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

  250 kr rabattkode

  *Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.