Pendellamper klassik/antikk

Våre anbefalinger fra denne kategorien

  Pendellamper antikk:

  Stilfull innredning med klassisk eleganse

  Mørke farger eller pump og prakt? I den antikke stilen tenker du ikke på dette. I alle fall ikke med en moderne forståelse av denne innredningsstilen. Stilgrensene forsvinner nemlig stadig mer. Dette er for eksempel godt synlig i den landlige stilen hvor du finner ulike grader. Noen er svært moderne. Den skandinaviske stilen er et eksempel på moderne landlig stil. En moderne antikk stil er noe lysere og lettere, men er likevel “antikkisert”.

  Hva som skjuler seg bak dette begrepet og hvordan helt nye pendellamper kan virke antikke skal vi forklare i denne rådgiveren.

  Hva kjennetegner den antikke stilen?

  Den antikke stilen er det motsatte av den minimalistiske stilen. Det er ikke det at den ryddige og rettlinjede minimalismen ikke er imponerende. Men den antikke stilen er mer opptatt av å få oppmerksomhet og er rikt dekorert.

  Du finner både bilderammer med fin dekor og polstrede møbler i fløyel eller skinn i denne stilen. Og har du en antikk innredning er du også opptatt av ekte håndverkskunst. Det finner du på kommoder, skap og lignende med fine utskjæringer. Møblene er som oftest i mørke treslag som nøttetre, kirsebær eller mahogni. Hvordan er det med de antikke pendellampene? De har antikkiserte stilelementer.

  Hva betyr “antikkisert”?

  Det er jo et interessant begrep: antikkisert. Og det passer. Det passer mer enn “antikk pendellampe”. For en antikk pendellampe er ikke antikk. Den ser bare slik ut.

  Vi skal være tydelige: Ville du ha hengt opp en hundre år gammel pendellampe i stuen? Kanskje, hvis det hadde vært et klenodium fra et kongehus. Men de fleste ønsker å henge opp en ny pendellampe av høy kvalitet.

  Den samme problemstillingen har du ved valg av et skap eller et spisebord. Som du ser: Det er en forskjell mellom antikk og antikkisert. Men begge deler er en del av den antikke stilen.

  antikke pendellamper

  Hvordan fungerer en pendellampe i antikk stil?

  Pendellampene hos lampegiganten.no passer perfekt inn i den antikke stilen og er stort sett antikkisert. Gamle lysekroner fra gamle palasser er for lengst ryddet vekk. Hos oss finner du nye pendellamper med antikt utseende.

  Det er noen elementer du alltid vil finne på lyskilder i antikk stil: polerte kobber- og messingelementer og ofte bladgull. De buede formene er en fryd for øyet, og de blanke delene på pendellampen gir rommet et løft. Et lite tips fra oss: Krystall har en fantastisk effekt når det kombineres med lys. Lyset brytes og setter et elegant preg på hele rommet.

  Enda et tips: For å forhindre at det blir “for mye av det gode” anbefaler vi en moderne forståelse av det antikke. Det betyr at du kan benytte lysere farger og roligere flater. Dette gjelder for eksempel veggfargen og utformingen av denne. Dermed slipper du at uttrykket blir for tungt og gammeldags.

  antikke pendellamper
  antikke pendellamper
  antikke pendellamper

  Hvilken lyskilde passer inn i en antikk pendellampe?

  Den mest antikke lyskilden er selvfølgelig den tradisjonelle glødepæren. Men teknologien i disse pærene er dessverre antikk i ordets rette forstand. I dag ønsker vi modern living i antikk stil. Med det menes: I den antikkiserte pendellampen må du benytte en LED. Og for at lyskilden ikke skal se ut som et fremmedlegeme bør du satse på en bestemt type LED-pærer: filamentpæren. Disse ser ut som en tradisjonell glødepære, men har alle fordelene til en LED. Det er følgende:

  • høy energibesparelse
  • lang levetid
  • optimalt lys for lyssetting av den antikke stilen
  • lang holdbarhet på antall tenn/slukk
  • umiddelbart 100 % lysstyrke
  • et utseende som ser antikt ut (uten å være det)
  antikke pendellamper
  antikke pendellamper

  Fins det høydejusterbare pendellamper?

  Du får selvfølgelig pendellamper som kan høydejusteres. Men det i seg selv er ikke antikt. Anordningen som gjør at du kan høydejustere lampen må også passe til stilen.

  Du som elsker den antikke stilen kan for eksempel velge trekkpendler med antikkiserte komponenter. Denne anordningen kan naturligvis også se helt minimalistisk ut. Men hvis det er dette du velger, bør du heller se etter en moderne pendellampe med høydejustering.

  Velger du en antikk lampe vil også trekkpendelen være antikkisert. Denne er imidlertid like komfortabel som anordningen på en lampe med moderne utseende: Du kan tilpasse belysningen til ulike situasjoner. Dette gjelder for eksempel ved spisebordet hvor du ikke bare sitter og spiser, men også utfører andre hverdagsaktiviteter.

  Hvor høyt skal en pendellampe henge over bordflaten?

  Den antikke stilen har (minst) en ting til felles med alle de andre stilretningene: Spisebordet er en sentral del av innredningen. Her sitter du og spiser, leser, snakker og kanskje arbeider. Høydejusterbare pendellamper er egentlig perfekte til spisebordet. Men anordningen for høydejustering har som oftest ikke den vakreste utformingen. Du bør derfor velge en høyde på opphenget som passer til alle aktiviteter. Dette betyr at pendellampens underkant bør henge 80 – 100 cm fra bordplaten. Slik gjør du spisebordet til midtpunkt i rommet.

  antikke pendellamper
  antikke pendellamper

  Hvordan monteres en pendellampe?

  Dette er forskjellig fra pendellampe til pendellampe. Med hvert produkt finner du derfor en utførlig monteringsveiledning. Denne bør imidlertid overlate monteringen til en elektriker.

   

   

  Ønsker du nærmere informasjon om ulike detaljer? Eller hat du spørsmål angående montering, kompatible lyskilder, bestemte merkeprodusenter eller spesielle klassikere? Det gleder oss. Det er derfor våre fagfolk er her. Du når oss på telefonnummer 23 96 04 30 eller via kontaktskjema. Vi hjelper deg gjerne.

  • 1 200 000 produkter på lager
  • 30 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

  Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

  Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

  250 kr rabattkode

  *Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.