Pendellamper i tre

Våre anbefalinger fra denne kategorien

  Pendellamper i tre:

  Legg til litt natur


  pendellampe-i-tre

  Har du et interiør i lys, skandinavisk stil, men ønsker noe som kan understreke det naturlige uttrykket? Bor du i en rustikk, landlig stil og ønsker en lampe som understreker det opprinnelige og ekte? Eller lever du i en minimalistisk innredning og ønsker et møbel som kan tilføre litt varme?

  Pendellamper i tre kan hjelpe til med dette. I alle innredningsstiler. Årsaken er:

  De tar med seg litt av naturen inn

  • De tar med seg litt av naturen inn
  • Årringene i treet er nydelige
  • Tre har varm utstråling og er ikke kaldt som for eksempel metall
  • Materialet er svært anvendelig, og du finner alltid noe som passer inn i rommet
  • Sist, men ikke minst er en pendellampe nesten alltid rett – lys trenger man i alle fall.

  Og det er ikke mye tre man trenger for å oppnå denne effekten. Et enkelt objekt kan være med på å understreke det behagelige i rommet eller gjøre rommet mer koselig.. Det er ingenting som klarer dette bedre enn en pendellampe i tre. Denne henger jo ned i rommet og er synlig.

  Pendellamper i tre finner du i mange stiler

  Skandinavisk stil, minimalisme, rustikk, landlig stil, new country, design: Pendellamper i tre er ikke like. Du finner dem i eik, nøttetre, bjørk og lønn. Du finner lamper med rette linjer og lamper som er krokete som en gammel trestamme. Noen minner om en grein, andre ser ut som et bur. Noen ser ut som en gammel dørlås, mens noen ligner rattet på et gammelt seilskip.

  Pendellamper i tre er like forskjellige som materialet de er laget av og fins i mange ulike utførelser.

  Hvilken stil passer inn i din innredning?

  Rustikk

  Minner boligen din om tømmerkoiene til pionerne i ville vesten? Eller liker du best den landlige stilen som mange generasjoner før deg har bodd i? Foretrekker du kanskje den maritime stilen? Eller elsker du shabby-chic eller vintagestilen? I alle tilfeller vil du like pendellampene i tre, som jo utstråler rustikk sjarm.

  Det kan være en pendellampe med en trestamme som stamme som holdes oppe av svarte metallringer og mørke kjeder. Det er nesten som i middelalderen. Bjelken i tre er også svært rustikk. Den bør ikke ha rette linjer, men må utstråle litt råhet. Det samme gjelder burlignende lamper.

  Som du ser: Det er store forskjeller også mellom pendellamper i tre.

  Men du har kanskje allerede funnet ut hva som er din favoritt?

  pendellampe-i-tre
  pendellampe-i-tre
  pendellampe-i-tre
  pendellampe-i-tre
  pendellampe-i-tre

  Design

  Kvister, drivved og trestammer kan ha et rustikt utseende og være med på å understreke et gammelt interiør. Eller de kan tilpasses en moderne innredningsstil med vekt på design. Den kreative bearbeidelsen av tre skiller seg fra designer til designer. Lampene fra Kare bruker for eksempel ubearbeidet tre for å understreke et spesielt design. Lampene fra Northern viser derimot bearbeidet tre som bare få klarer å få fram.

  pendellampe-i-tre
  pendellampe-i-tre
  pendellampe-i-tre

  Moderne

  I et moderne interiør brukes tre som er svært bearbeidet og langt fra sin opprinnelige, rustikke form. Rette minimalistiske linjer kombineres med nydelige årringer. Moderne pendellamper i tre forener dermed det beste fra to verdener.

  Mørkt tre i moderne former bidrar til en farget effekt i hvite og lyse boligrom. Lyst tre gjør derimot at et lyst rom ser enda lysere, lettere og mer ryddig ut. For en lett og ledig livsstil.

  pendellampe-i-tre
  pendellampe-i-tre
  pendellampe-i-tre

  Hvilken lyskilde passer inn i en pendellampe av tre?

  Uansett om pendellampens design er rustikt eller ikke: Det beste er å benytte LED-belysningsteknologi. Teknologien er moderne, men også miljøvennlig og bra for bankkontoen.

  Men mange pendellamper i tre har synlige lyskilder. Det stemmer. I disse tilfellene er det best å sette inn en filamentpære. Dette er lyskilder som ser ut som tradisjonell glødepærer, men som benytter LED. For du har naturligvis rett: En LED med ballast og matt kolbe eller en sparepære formet som en spiral passer virkelig ikke inn i den nye pendellampen i tre.

  Insisterer du på å ha dimbart lys? Da bør du velge dimbare LED-lyskilder. Har du en lampe med innebygde LED-lys må du derimot se på linjen “dimbar” under produktdetaljer på Lampegiganten.no. Linjen “dimmer” forteller om dimmer er inkludert eller ikke. Hvis dimmer ikke er inkludert, tar du bare en telefon til våre fagfolk og spør etter kompatible dimmere. Kontaktinformasjonen finner du nedenfor.

  Hvordan monterer du pendellampen i tre i spisestuen slik at den virkelig kommer til sin rett?

  Uansett om spisestuen er rustikk eller moderne: Pendellampen må monteres riktig for å komme til sin rett. De må henge i blikkhøyde slik at de får oppmerksomhet. I stuen må du som regel først finne en passende plass til pendellampen (her finner du ofte en taklampe fra før). Spisestuen er derimot det perfekte rommet til pendellampen. Nærmere bestemt: over spisebordet.

  I lyset fra den moderne pendellampen i tre kan du spise med stil. I lyset fra den rustikke varianten kan du kose deg. Bare du liker pendellampen og den passer inn i innredningen din vil du føle deg vel.

  Vi vil gi den noen tips med hensyn til den nye pendellampen i tre i spisestuen:

  • Velg varmhvitt lys. Angivelsen finner du på linjen “lysfarge” under produktdetaljene for lyskilder og lamper med innebygget LED-lyskilde.
  • Pass på å få svært god fargegjengivelse. Dette er også en av lyskildens viktige egenskaper, og du finner den i artikkeldetaljene, i likhet med lysfargen. Hvis fargegjengivelsen er under Ra80, vil fargene ikke gjengis godt.
  • Optimal høyde på opphenget er 60 – 80 cm over bordplaten. Det betyr at du kan se han eller hun som sitter overfor deg, og du unngår å støte hodet i lampen.
  • Spisebordet gjør seg ekstra godt hvis formen på lampeskjermen skaper en slags lyskjegle på bordet. Det betyr at omgivelsene blendes av på en myk måte, mens spiseplassen settes i fokus.
  • Kompletter gjerne belysningen i spisestuen med god orienteringsbelysning, for eksempel med vegglamper. Disse bidrar til myk belysning uten skyggeeffekter og kan gjerne monteres sammen med pendellampen. Dermed unngår du sterke lys- og skyggevirkninger i spisestuen og avlaster øynene.

  Har du flere spørsmål angående pendellamper? Våre fagfolk hjelper deg gjerne. Ring oss på telefon 23 96 04 30 eller skriv til oss ved å benytte kontaktskjemaet.

  • 1 200 000 produkter på lager
  • 30 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

  Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

  Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

  100 kr rabattkode

  *Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 750 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Gjelder ikke for unntatte merker og produsenter.