Oppladbare batterier

Langtidslevende og kompakte batterier

En akkumulator, bedre kjent som oppladbart batteri, er en elektrokjemisk strømlagring. Ofte blir det oppladbare batteriet likestilt med det vanlige batteriet, men det er en vesentlig forskjell mellom et vanlig batteri og et oppladbart batteri. Hovedkategorien for batterier er "primærbatterier", hvilket for oppladbare batterier heter "sekundære batterier". Dette kan tolkes som et tegn på at oppladbare batterier i motsetning til vanlige batterier kan lades opp.

Batterier og deres funksjoner

Bærbare produkter fra multimedia bransjen tar større og større plass. 24-timers informasjonsutveksling, enten det er forretningsmessig eller privat, tas nesten for gitt. Dette avhenger bl.a. av batteriets effektivitet. Oppladbare batterier finnes for eksempel i mobiltelefoner og bærbare computere – og utover det også som en aktuell kilde til lys, som i solenergilamper. Dette gir brukerne mulighet for energisparing og energiuavhengighet i forhold til utendørsbelysning. Det oppladbare batteriet spiller her en viktig rolle. I et solcellepanel lades batteriet opp i løpet av dagen fra solens stråling. Et fulladet batteri gir opptil ti timers energi, og dermed kan solarlamper lyse like lenge.

Prinsippet om drift av et oppladbart batteri

Batterier lagrer strøm gjennom en kjemisk reaksjon, hvor blant annet en strømleder, en såkalt elektrolytt er involvert. Elektrisk ladning dannes av to motsatt ladede, bevegelige ioner. Hvor lenge et batteri er funksjonsdyktig, avhenger av anvendelsen. Fult oppladede batterier, som ikke anvendes i lengre tid, kan gradvis lades ut av seg selv. Skal et apparat – eks. en datamaskin - tas i bruk på vekselstrøm, anbefales det å fjerne batteriet. Slik reduseres antallet av oppladings- og avladningsomgangene på batteriet, og dets levetid kan på den måten forlenges.


  • 1 200 000 produkter på lager
  • 50 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

250 kr rabattkode

*Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.