Nedfelt utebelysning

Nedfelt belysning – Bakkelys setter tonen

Hvis du optisk ønsker å dele opp rom eller fremheve bestemte områder, kan nedfelt belysning, gjerne i form av innfellingslamper være en god anbefaling. Monteringen av disse lampene, som regel spotter eller lyskastere, festes direkte i bakken hvor de blir montert og lar lyse stråle oppover. Spredningsvinkelen bestemmes individuelt; smal, bred, symmetrisk eller asymmetrisk. I tillegg er de tilgjengelig i ulike størrelser, former, design og farger. Imidlertid er det metallet som dominerer som yttermaterialet på lampen på grunn av sin robusthet.

Også lyset ovenfra gir innvirkning

Det motsatte av nedfelt belysning er de såkalte downlights: Runde, og nå for tiden populære spotter, som er beregnet for installasjon i taket. Downlights stråler lyset nedover. De er svært godt egnet for å skape lyseffekter eller orienteringslys i hyller og skap, og de som har svingbare utføringer skaper også en svært fleksibel innretting.

Nedfelt belysning til inne- og uteområdet

Imidlertid har også installasjonen av nedfelt belysning funnet veien innendørs. Før ble plassbesparende lamper hovedsakelig benyttet utendørs for å fremheve og effektivt belyse visse elementer eller områder i hagen, eller for å belyse trapper og hagestier til orientering. Innendørs skaper også nedfelt belysning optisk spotlys, som for eksempel i trapper, korridorer og i baderom. I tillegg kan nedfelt belysning skape en optisk rominndeling. Dersom den nedfelte belysningen skal bli montert i baderom eller i uteområdet, må det være tilstrekkelig beskyttelse mot støv- og vanninntrenging, IP44, IP65 eller IP67. Samme om lampen lyser ovenfra eller nedenfra – med nedfelt belysning og downlights kan man realisere virkningsfulle belysningseffekter og følge belysningsdrømmene sine.


  • 425 000 produkter på lager
  • Gratis frakt v/kjøp over 2 000 kr
  • Betal med Klarna faktura
23 96 04 30

Ma. til fr. 09:00 – 17:00

Finn den rette belysningen til ditt hjem

Eksklusiv nyhetsbrev-påmelding

100 kr rabattkode

*gyldig t.o.m. 31.12.2018, med en bestillingsverdi på minimum 550 kr. Ikke mulig å kombinere med andre rabattkoder.