Nedfelt utebelysning LED

Våre anbefalinger fra denne kategorien

  LED-bakkespot

  Langvarig belysning av eiendommen med strømsparefaktor

  LED nedfelt spot Anina i aluminium

  Hvilke fordeler har LED-bakkespoter og nedfelt LED utebelysning?

  Fremfor alt er den lange levetiden, men også energieffektiviteten, spesielt attraktivt ved nedfelte LED-bakkespoter, dessuten er de både er vedlikeholdsfrie og kostnadseffektive.

  Med permanent installerte LED-lys trenger man ikke lenger å tenke på riktig lyskilde. Av samme grunn bør man imidlertid også være oppmerksom på lysstyrken når man kjøper pærer: Når man skal lyse opp en husvegg, kreves det høyere lysstyrke enn den man finner i lysende heller, orienteringspunkter eller innfelte dekorasjonslamper. Som regel har funksjonelle LED-bakkespoter en lysstyrke på 150–300 lumen, dekorative lys eller orienteringslys har ofte en betydelig lavere lysstyrke. Hvis du også ønsker svingbare spoter, ser du i varedetaljene for permanente LED-produkter for å finne ut om produktet har denne funksjonen.

  Er det mulig å gjøre om tradisjonelle bakkespoter til LED-bakkespoter?

  Ja, det gjør man enkelt: Det finnes LED-alternativer for alle fatninger på tradisjonelle innfelte spoter, for eksempel for de boksformede GX53-lampene med dreielås eller for GU10-reflektorlamper.

  Disse LED-pærene har alle fordelene til permanente LED-lys og oppnår også en like høy lyskvalitet som tradisjonelle halogenløsninger.

  Kvadratisk nedfelt bakkespot i sort
  Paulmann Solar Cube LED-bakkespot nedfelt

  Finnes det også bakkespoter med solcelleteknologi?

  Bakkespoter med LED og solcelleteknologi er tilgjengelig. På grunn av det lave energiforbruket til LED-lysene fungerer de pålitelig og i lang tid.

  Solcellepanelet befinner seg som regel oppå bakkespoten. For at den skal kunne absorbere solenergien på en optimal måte, bør den alltid være fri for smuss, jord og blader.

  Den avgjørende fordelen med solcelleteknologi for innfelte spoter: Det er ikke nødvendig å legge underjordiske kabler. Selvfølgelig blir det heller ingen ekstraposter på strømregningen.

  Siden belysningstiden avhenger av batteriet, bør man på områder der sikkerhet er viktig, der man altså ønsker belysning hele tiden, bruke lys med fast strømforsyning.

  Er LED-bakkespoter vanntette?

  Bakkespoter med LED blir iblant utsatt for tøffe værforhold, og derfor trenger de en høy IP-kapslingsgrad. Hvis de også brukes på et sted der regnvann – i det minste midlertidig – kan samle seg, kreves det IP67 eller IP68. Dette betyr at de ikke bare er støvtette, men også beskyttet mot midlertidig eller permanent nedsenkning.

  I tillegg til IP-kapslingsgraden bør man også sørge for å bruke jordkabler av høy kvalitet ved installasjon. Effektiv drenering og et egnet gruslag er også nødvendig.

  Rund LED rustfritt stal nedfelt bakkespot Sulea IP67
  Belastbar LED nedfelt spot brostein

  Kan man kjøre over bakkespoter med LED?

  Dersom LED-bakkespoter brukes i en oppkjørsel, for eksempel i form av LED-heller, må disse kunne tåle at man kjører over dem. Produkter som tåler en slik belastning, er spesielt merket for dette i nettbutikken.

  I tillegg er maksbelastningen som lampen tåler med tanke på kjøring, angitt for hvert produkt, f.eks. 500 kg eller 1,5 tonn.

  Trenger du gode råd om bakkespoter, med eller uten LED? Eller har du flere spørsmål om lys og belysning? Våre fagfolk hjelper deg gjerne: til kontaktskjema.

  • 1 200 000 produkter på lager
  • 50 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

  Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

  Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

  250 kr rabattkode

  *Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.