Moderne pendellamper

Våre anbefalinger fra denne kategorien

  Ikke gammeldags: Dette gjør at en pendellampe er moderne

  Sett utenfra er det lett å gjenkjenne en moderne pendellampe. Instinktivt kan du skille moderne design fra det tradisjonelle. Les i denne rådgiveren hva som kjennetegner et “moderne” utseende.

  En moderne pendellampe inneholder imidlertid moderne teknologi: i lyskilden. I denne rådgiveren får du vite mer om hva du må passe på.

  Hva er det som gjør at en pendellampe er moderne?

  Moderne er jo det motsatte av gammeldags. Og det kan du også se på pendellampene i denne kategorien. Lampeskjermer i glass i mange farger og nye former samt pendellamper med markante elementer i tre er trendy nå.

  Bauhaus er dessuten mer populært enn noensinne. Det passer bra til 100-årsjubileumet. Puristiske, funksjonelle pendellamper er populære på bursdagen til Bauhaus i 2019. Futuristiske lamper med redusert formspråk, men med effektfulle elementer, for eksempel i krom, hører inn under denne trenden. Hva med kreative designerlamper? De følger sin egen logikk.

  Men en moderne pendellampe har et annet kjennetegn: belysningsteknologien. Uten unntak benyttes LED, og det bør det også være. LED...

  • sparer kostnader takket være stort lysutbytte
  • skåner miljøet takket være lavt energiforbruk
  • holder opptil 50 ganger lengre enn en tradisjonell glødepære
  • tåler mange tenn/slukk
  • genererer et homogent, nydelig lys

  Tips når du skal velge din nye favorittlampe: Sett et kryss ved “LED” under filteret “teknologi” slik at søket resulterer i LED-lamper. Du vil kanskje ikke søke med noen begrensninger når du leter i det spennende utvalget av lamper? Det gleder oss. Hvis du finner en lampe som du absolutt vil ha, er det bare å utstyre denne med moderne LED-lyskilder. Dermed er du både sikret favorittdesignet og markedets beste belysningsteknologi.


  moderne pendellamper
  Futuristisk LED pendellampe Toronja
  LED-pendellampe i bjelkeform, Nora i tre, 78 cm

   

  Hvor høyt skal en moderne pendellampe henge over bordflaten? 

  Høydejusterbare pendellamper er temmelig moderne (men lampene kunne høydejusteres før også). Det finnes også mange nydelige, moderne pendellamper som ikke kan justeres i høyden. Disse er ment å være et høydepunkt i rommet og er lyskilder som skal gi rommet en egen karakter. Denne typen pendellampe bør henge 80 – 100 cm over bordflaten hvis du henger den over spisebordet.

  Da vil den henge høyt nok slik at du og gjestene dine får blikkontakt når dere sitter overfor hverandre. Samtidig henger den lavt nok til at bordflaten blir rommets midtpunkt, mens alt det andre viskes ut. For eksempel kjøkkenbenken med all oppvasken som du har latt stå.

  moderne pendellamper

  B-Leuchten Blu Sticks LED-pendellampe svart

  Kan moderne pendellamper justeres i høyden?

  Vi kunne ha påstått at en pendellampe er moderne fordi du kan justere den i høyden når du ønsker det. Men denne teknologien er slett ikke så moderne. Den har eksistert lenge. Ønsket om å kunne tilpasse lyset til ulike situasjoner ved spisebordet (antall gjester, passende atmosfære for måltid eller samtale, arbeidslys) er jo ikke noe nytt. Men dette ønsket er like aktuelt nå som det var tidligere. Mange moderne pendellamper kan derfor, i likhet med mange klassiske pendellamper, justeres i høyden. Det forutsetter bare at de er utstyrt med passende anordning. Du finne høydejusterbare, moderne pendellamper i nettbutikken ved å angi “kan reguleres i høyden: ja”. Dermed vet du at den aktuelle lampen kan høydejusteres.

  Fins det også moderne pendellamper med berøringsdimmer?

  Med berøringsdimmer? Vil du virkelig strekke deg opp til pendellampen? Vil du strekke på tå for å berøre lampehuset i krom, etterlate fingeravtrykk og kanskje sette lampen i svingninger? Vi har et mye mer moderne alternativ til den moderne pendellampen: Pendellamper med bevegelsesstyring.

  Det er bare å strekke hendene opp mot lampen. De integrerte sensorene vil da forstå at du ønsker en annen lysstyrke. Blue Sticks fra B-Leuchten har en slik innovativ styringsmulighet. Legg merke til om aktuelt produkt har angivelsen “dimbar: ja” og “dimmer: inkludert”. Undersøk i produktbeskrivelsen hvilken dimmer eller hvilken dimmeteknologi produktet er utstyrt med.

  Har du kanskje en pendellampe med E27-fatning som du absolutt ikke vil kvitte deg med? Da er det bare å velge en lyskilde med integrert dimmeteknologi. Du kan velge mellom smarthuslyskilder eller lyskilder med easydim-teknologi.

  • 1 200 000 produkter på lager
  • 30 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

  Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

  Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

  250 kr rabattkode

  *Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.