Lysslynger solcelle

Solcellelyslenker

Hvor brukes solcellelyslenker?

Sollcellelyslenker er fleksible å bruke utendørs fordi man ikke trenger å legge kabler for dem. De sprer et behagelig lys helt uten strømutgifter – på terrassen, balkongen og i hagen, til og med som et stemningsfullt blikkfang i grenene på et tre.

Solcellelyslenke Lucas starter-set

På terrassen og balkongen

Solcelle-LED-lyslenke

I hagen

Hva må man ta hensyn til når man kjøper en solcellelyslenke?

Solcellelyslenker og lysslynger får mest energi om sommeren, men selv på denne tiden av året kan det noen ganger komme mye nedbør. Av denne grunn må solcellelyslenker beskyttes mot regn og fremmedlegemer, f.eks. små insekter. Dette uttrykkes av IP-beskyttelsesgraden. Mens innendørs lyslenker ikke har noen begrensninger, må utendørs lyslenker være minst IP44-klassifisert.

I tillegg til å beskytte elektronikken er de fleste solcellelyslenker laget av et værbestandig materiale. Solcellelykter er f.eks. vanligvis laget av plast.

Du bør også være oppmerksom på lengden på den soldrevne lyslenken når du handler. Ingenting er mer irriterende enn å oppdage at lenken som leveres er for kort til balkongrekkverket. Informasjon om lengden finner du i produktdetaljene i nettbutikken vår.

LED-solcellelampe Festival

Hvordan fungerer solcellelyslenker?

Solcellelyslenker fungerer med solenergi. Det integrerte batteriet lades via et solcellepanel (inkludert i leveransen). De fleste solcellelyslenker er også utstyrt med en skumringssensor. Dette sikrer at lyset bare tennes når mørket faller på.

Lindby Lampini LED-solcellelyslenke
De enkelte lyskildene til den soldrevne lyslenken er koblet sammen via én enkelt kabel. På enden av kabelen sitter solcellepanelet, som forsyner hele lenken med energi.
Lampini LED-lyslenke-solcellepanel
På de fleste soldrevne lyslenker kan solcellepanelet plasseres uavhengig av lenken. Dermed blir det enkelt å rette panelet mot sør og dermed mot den mest solrike himmelretningen.
Combo solcelledreven LED-lyslenke

Hva er fordelene med en solcellelyslenke?

Solcellelyslenker tilbyr – som alle solcellelamper – enkelte fordeler sammenlignet med batteridrevne eller kablede lys. Her er noen av fordelene:

  • ingen strømkostnader
  • lang levetid takket være LED
  • fleksible monteringsmuligheter
  • mulighet for automatisk tenning og slukking takket være en skumringssensor eller timer
  • soldrevne lyslenker av høy kvalitet lyser i opptil 10 timer

Har du flere spørsmål om solcellelyslenker og lysslynger? Eller om lys og belysning? Våre fagfolk hjelper deg gjerne: til kontaktskjema.

  • 1 200 000 produkter på lager
  • 50 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

250 kr rabattkode

*Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.