Lysrør sirkel

Sirkelformet lysstoffrør

Lysstoffrør finnes i mange forskjellige utforminger, som stang-, U- og sirkelformede pærer. De sirkelformede variantene betegner man som sirkelformede eller runde lysstoffrør. Sirkelformede lysstoffrør fungerer etter det samme prinsippet som andre lysstoffrør. Sirkelformede lysstoffrør tilhører til gassutladningslamper: de skaper lys gjennom elektriske utladninger. I glasshuset i det sirkelformede lysstoffrøret befinner det seg en edelgass. Edelgassen avgir stråling ved at det sendes strøm igjennom den. Denne strålingen reagerer med lysstoffbelegningen på glassrøret, og får det sirkelformede lysstoffrøret til å lyse. Teknisk sett er det at altså lyskilden selv – i dette tilfelle det sirkelformede lysstoffrør – som sørger for lyset. Lampen er altså bare en ”holder”.

Komfortabelt lys, mindre varmeutvikling, rund form: det sirkelformede lysstoffrøret

Til det sirkelformede lysstoffrøret – som generelt for alle lysstoffrør – har anvendelsesområdet med tiden stadig utviklet seg. Som med alle lysstoffrør, er heller ikke de sirkelformede lysstoffrørene lenger bare forbundet med praktiske rom. De brukes i alle områder av huset: i kjøkkenet, stuen eller gangen, så vel som hobbyrom. På grunn av formen egner sirkelformede lysstoffrør seg til runde lamper av enhver art. Sirkelformede lysstoffrør kan anvendes i pendellamper, så vel som gulvlamper, vegglamper eller speillamper på badet. Enda en fordel ved sirkelformede lysstoffrør er energieffektiviteten. I sammenligning med glødepærer som bruker 5 % av den brukte energien til å skape lys og så mye som 95 % omdannes til varme, skaper lysstoffrør ca. 30 % lys. En annen god ting er de sirkelformede lysstoffrørs relativt lange levetid på over 8 000 timer. Derfor er sirkelformede lysstoffrør klassifisert som et økonomisk alternativ til f.eks. glødepæren, der levetiden ligger på ca. 1000 timer.


  • 1 200 000 produkter på lager
  • 30 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

Ikke gå glipp av våre Black Week-tilbud!

Meld deg på nyhetsbrevet nå og få de beste tilbudene først!

100 kr rabattkode

*Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 750 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Gjelder ikke for unntatte merker og produsenter.