Lysarmaturer for våtrom

Våre anbefalinger fra denne kategorien

  Lysarmaturer for våtrom

  Kompromissløs funksjonalitet for våtrom

  Lysarmaturer for våtrom har en definert oppgave: å sørge for fuktresistent belysning for eksempel på vaskerommet. Lysarmaturer for våtrom er robuste og tåler mye. Hvor mye de tåler avhenger av kapslingsgraden og lampehuset. Dette gjør at de passer like godt i privatboligen som i et næringsbygg.

  lysarmaturer vaatrom

  Hva slags beskyttelse har lysarmaturer for våtrom?

  Lysarmaturer for våtrom er armaturer for utenpåliggende montering og består av et armatur i plast som dekker og beskytter lyskilden og fatningen.

  De fleste lysarmaturer for våtrom har en kapslingsgrad på minimum IP65 og er dermed beskyttet mot støv og vannsprut. Det fins ulike typer plast til bruk i armaturene for våtrom. De ulike plastmaterialene har ulik hardhet og tåler i ulik grad å utsettes for støt.

  På vaskerommet er det for eksempel ikke nødvendig at armaturen tåler harde støt. Den må imidlertid tåle mye fukt. I parkeringshus brukes som oftest vandalismesikre armaturer. I fabrikkhaller brukes armaturer med eksplosjonsbeskyttelse.

  Hvilken belysningsteknologi blir brukt i lysarmaturer for våtrom?

  Lysstoffrør har en form som passer inn den avlange formen til våtromsarmaturen og brukes fremdeles. Led er imidlertid et godt alternativ: den kan erstatte en vanlig utladningspære eller være fast innebygget.

  Led-teknologien har høyere lysutbytte. Det betyr at den genererer mer lys ved bruk av mindre watt. Led-våtromslamper sparer dermed både energi og kostnader. En stor fordel er dessuten at de umiddelbart lyser med 100 % lysstyrke i motsetning til klassiske modeller som flimrer når de tennes.

  lysarmaturer vaatrom
  lysarmaturer vaatrom

  Hvordan monteres lysarmaturer for våtrom?

  Lysarmaturer for våtrom leveres i ulike størrelser, for eksempel 60, 120, 150 og 180 cm. I tillegg til armaturer for tak og vegg finner du også armaturer som monteres som en pendellampe.

  I næringsbygg planlegges som regel belysningen nøyaktig. Til vaskekjelleren eller hobbyrommet hjemme velger du gjerne den modellen som har den rette størrelsen og overlater installasjonen til en elektriker.

  Hva er lineære armaturer?

  Lineære armaturer er en spesiell form for armatur. Denne typen sørger for jevn lyssetting av en flate med ønsket lengde. Lineære armaturer har praktiske pluggkoblinger slik at hver enkelt lampe kan kobles sammen til en lang lyslist.

  Vil du vite mer om lysarmaturer for våtrom eller om lys og belysning? Våre fagfolk hos kundeservice hjelper deg gjerne på telefon 23 96 04 30 eller via kontaktskjema.

  lysarmaturer vaatrom
  • 1 200 000 produkter på lager
  • 50 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

  Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

  Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

  250 kr rabattkode

  *Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.