Lysarmaturer for våtrom

Påbygningsarmatur, passende som standardlampe

Påbygningsarmatur er en særlig form for påbygningslampe, og blir ofte bare kalt for taklampe. Påbygningsarmaturer har normalt en avlang form, og er ofte utstyrt med lysstoffrør. I motsetning til lyslister er påbygningsarmaturer fullstendig tildekket med en beholder av plast som beskytter pære og fatning. Denne type lampe er svært holdbar og robust, graden avhenger dog av hvilken type plastikk som brukes.

Anvendelse av påbygningsarmatur

Pga. armaturen rent visuelt er relativt nøytral og enkel, er anvendelsesmulighetene mange. Denne type lampe passer visuelt inn i en lang rekke romslige situasjoner. Dog er påbygningsarmaturer fortrukne i offentlige bygninger, kontorer, hospitaler eller lagerbygninger. Påbygningsarmaturer har den fordel at de utstråler en ensartet lysstyrke og opplyser hele rommet. Utover det kan man utvide til større kontor belysningssystemer, og derved opplyse store arealer på en effektiv måte.

De praktiske påbygningsarmaturer er også utbredt i den private sektoren. Her er denne type lampe perfekt egnet til belysning av kjeller, hobbyrom eller kjøkkenet. Designmessig er påbygningsarmaturene ikke noe spesielt, men med hensyn til funksjonalitet utmerker denne type lampe sig i høy grad.

Spesielle versjoner av påbygningsarmaturer

Hvis påbygningsarmaturer skal anvendes i fuktige, støvete eller brannfarlige områder, skal lampen oppfylle visse krav til graden av beskyttelse. Lampen skal minst være beskyttet av graden IP65, som beskytter mot støv og vannstråler. Med hensyn til selve armaturhuset, finnes forskjellige typer plast som er motstandsdyktige. Oppfyller påbygningsarmaturene kravene til beskyttelse, er de egnet til anvendelse i områder med særlige miljøforhold, slik som svømmehaller, saunaer eller baderom.

Hvis man ønsker en mer usynlig taklampe, altså hvor armaturen ikke er for iøynefallende, skal man kikke etter en innebygd taklampe. Denne type lampe er forsenket i den monterte overflaten, og fyller derfor mindre plass.


  • 425 000 produkter på lager
  • 60 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp
23 96 04 30

Mandag til fredag
09:00 - 17:00

Finn den rette belysningen til ditt hjem

Eksklusiv nyhetsbrev-påmelding

100 kr rabattkode

*gyldig t.o.m. 31.03.2021, med en bestillingsverdi på minimum 750 kr. Ikke mulig å kombinere med andre rabattkoder.