Lupelamper

En lupelampe gir den perfekte visningen

Mange arbeidstyper er såpas presisjonskrevende at de bare kan utføres i helt bestemte forstørrelser. Med forkjærlighet for en lupelampe, får eksempel elektronikk-hobbyfolk, stempel- og myntsamlere, urmaker og andre filigran teknikere, ikke bare gjengitt den nødvendige forstørrelsen, men de får også den ideelle belysningen. Det mest praktiske er en lupelampe med leddet arm og klemmebeslag eller fot. Disse forstørrelseslampene tillater at man kan arbeide med begge hendene, og gir den ideelle oversikten ved hensiktsmessig lyssamling og størrelse. Forstørrelseslamper kan også utstyres med et kompakt lysstoffrør, som er tilgjengelig i forskjellige lystemperaturer, også som dagslys, noe som ofte er svært viktig.

Bøyelig og mobil

Pga. lupelamper anvendes til nøyaktig arbeid fra alle vinkler, bør strukturen på disse lampene være fleksibel, men allikevel robust. Mange modeller fastgjøres til skrivebordet eller arbeidsbenken, med en klemfot, og er på den måten alltid brukbar mange forskjellige steder. En forstørrelselampearm skal alltid være bøyelig. Leddene er optimale, siden de er bevegelige i tre dimensjoner: dreining, panorering og vipping. På den måten kan lys og linse justere slik at det tilpasses det objekt som behandles. Til mobilt bruk, finnes også såkalte hånd-lupelamper, som kan anvendes raskt og overalt, pga. batteridriften og den praktiske størrelsen.

Lyset og forstørrelsesglasset

En av lyskildens viktige funksjoner i en lupelampe, er den kontrastrike opplysning av synsfeltet, med den høyst mulige dybdeskarphet. De fleste dyre modellene, er allerede utstyrt med LED. I mange tilfeller, er det en fordel å bruke fargen dagslyshvit (4900-6800 Kelvin). Lupelamper er også tilgjengelige med lavere lystemperaturer, som for eksempel i fargene universalhvitt og varmhvitt. For å sikre en ensartet belysning av objektet fra alle sider, er mange forstørrelseslamper utstyrt med en ring av lys som passer til linsens og synsfeltets sirkulære form.

Forstørrelseslampens linse er utstyrt med en usedvanlig høy dioptri, og gir dermed forskjellige grader av forstørrelser. Når det kommer til materialer finnes det to muligheter: akryl- eller glasslinse. I lupelamper av høy kvalitet, finnes sannsynligvis noe mere holdbare og ripebestandige glasslinser.


  • 1 200 000 produkter på lager
  • 30 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

100 kr rabattkode

*Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 750 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Gjelder ikke for unntatte merker og produsenter.