LED-taklamper

LED-lys – spennende teknikk som skaper begeistring

En lyskilde som både skulle være liten, effektiv og vare lenge: det var utfordringen til designerne og lysplanleggerne. LED-lyset var født og begynte nå sin seiersgang rundt om i de private hjem.

De praktiske fordelene ved LED-lys er mange:

· LED - lys er energisparende

· LED- lys har en livstid på 50.000 bedriftstimer

· LED- lys er vibrasjon- og støtsikker

· LED- lys egner seg, takket være UV-fritt lys, til belysning av bilder og kunstgjenstander

· LED- lys blir ikke varme

Også dekorativt sett har LED-lys noe å tilby: med mere diskre lampehus, spiller LED-lamper med lys og lyseffekter. LED-taklamper med demper og fargevekselfunksjon er et av mange tilbud. Disse viser alle LED- teknikkens muligheter.

Enda mer trendy er kombinasjonen mellom LED-lamper og andre former for belysning. LED-lamper blir gjerne brukt som stjernehimmel på grunn av sin lille punktformede størrelse.

Benytt LED-teknologiens fordeler du også! Vi hjelper deg med glede.

LED-lamper – fra små, fargerike indikatorer til allroundbruk

LED (Light Emitting Diode) er et elektronisk halvleder-byggeelement. Lyset begynner å skinne når strømmen går gjennom dioden. I motsetningen til lyspæren, som ble oppfunnet for 130 år siden, er LED en relativt ny oppfinnelse. For knapt 50 år siden kom de første industrielt produserte LED på markedet, først kun i fargene rød, gul, grønn og oransje. Siden 1997 har man også kunnet få dem med hvitt lys.

Fordelene ved LED-lys og lamper er ubestridte: lavere energiforbruk, lang levetid (30.000 til 50.000 timer), og ubegrenset fargemiksing. Disse fordelene er mye av grunnen til at folk bytter til LED i stedet for lyspærer.

For et par år siden var LED mest brukt til fargerike varsellamper, baklykter og blinklys til bilen. I dag er anvendelsene mange: om det er til en skrivebordslampe, moderne lysekrone eller OP-Lampe – de moderne lysdiodene er både dekorative så vel som funksjonelle, og kan installeres både inne og ute.

LED – den omvendte solcellen.

Det er ikke en helt lett sak å forklare hvordan LED virker. Enkelt sagt er LED den fysiske motsetning av en solcelle. I en solcelle faller lyset på en silisium-skive og blir deretter omdannet til strøm. Ved en LED fungerer prosessen omvendt: jevnstrømmen i silisium-halvlederen bliver omdannet til lys, som stråler gjennom linsen.

LED-taklampe – en forbedring til alle rom.

LED-taklamper kan i grunn brukes som normale taklamper, altså allmennbelysning av rommet. De finnes også som innbygnings- eller tilbyggsslamper. En LED-taklampe er, på grunn av sin plassering midt i rommet, også alltid en sentral del av innredningen. Den riktige LED-taklampen opplyser altså ikke bare rommet, men er også et bidrag til en hyggelig innredning og atmosfære.

LED-taklamper til alle rom i huset

LED-taklamper kan monteres i nesten alle rom i huset. De finnes i mange versjoner, farger og design. En LED-taklampe til barnerommet er dekorert med fargerike motiver, mens LED -taklampen til stuen er laget av edle, stilfulle materialer, og LED-taklamper til et mindre område er simple og går i ett med omgivelsene. På badet er det viktig at LED-taklampen oppfyller bestemte sikkerhetskrav. I rom hvor vann er i bruk, og fuktigheten på den måten stiger, er det nødvendig med høyere sikkerhetskrav (IP).


  • 425 000 produkter på lager
  • 30 dagers åpent kjøp
  • Alle priser inkluderer mva og toll
23 96 04 30

Mandag til fredag
09:00 - 17:00

Finn den rette belysningen til ditt hjem

Eksklusiv nyhetsbrev-påmelding

100 kr rabattkode

*gyldig t.o.m. 31.12.2019, med en bestillingsverdi på minimum 750 kr. Ikke mulig å kombinere med andre rabattkoder.