LED-innendørs

Våre anbefalinger fra denne kategorien

  LED-lamper: Fram med det moderne

  Det å bytte ut de vanlige lyskildene med LED minner om det å gå fra VHS og over til DVD: Det er uunngåelig. Det er nok ingen som vil savne den tradisjonelle glødpæren eller andre gammeldagse lyskilder. I hvert fall ikke alle som har prøvd en ekte, høyverdig LED-lyskilde. Det beste er å prøve ut en LED-lampe med innebygd LED-teknologi.

  Denne typen LED-lampe minner nemlig lite om en lampe med en klumpete glødepære. Designet er moderne, nesten futuristisk, for selve lyskilden er nesten usynlig ( i alle fall sammenlignet med en stor, lysende glødelampe). Foretrekker du lamper med en lyskilde som kan skrues ut? Du er i din fulle rett til det. Vår anbefaling: Skru en LED-pære inn i yndlingslampen din og dra nytte av alle fordelene med moderne LED-teknologi.

  Det er nemlig ikke bare lampens utseende som overbeviser. Den er også miljøvennlig og prisgunstig. Det er det vel ingen som vil takke nei til?

  Hvilke fordeler har LED-lamper?

  Alle snakker om LED. Og det er det en grunn til. Det har aldri eksistert noe som kan sammenlignes med LED. Dette er kanskje den mest innovative utviklingen innen belysning siden glødelampen ble oppfunnet i 1879. Dette er toppmoderne. Vi snakker nemlig om en moderne forståelse av belysning: LED oppfyller alle krav til komfortabel belysning og miljøvennlig tankegang.

  Og utviklingen av LED har jo ikke foregått lenge. Fordelene kommer nemlig først til sin rett innen smarthusbelysning.

  Hvilke kvaliteter og fordeler har så LED? Det er følgende:

  • Høy energibesparelse på opptil 90 % sammenlignet med en glødepære
  • Miljøvennlig belysning takket være høyt lysutbytte (få watt ved høy lysstyrke)
  • Lyskilden må ikke byttes ut takket være lang levetid på opptil 50 000 timer
  • Umiddelbart 100 % lysstyrke, ingen forsinkelse som hos sparepærer
  • Uten kvikksølv, og egner seg derfor for eksempel på barnerommet
  • Lyskvalitet etter eget ønske, fra varmhvitt til universalhvitt og dagslys
  • God til svært god fargegjengivelse på Ra 80 eller høyere, passende for eksempel som spisebordsbelysning
  • Nytt design takket være kompakt “uanselig” lyskilde
  LED innebelysning

  Hvordan finner du rett LED-pære?

  Du ser alle fordelene med LED-teknologien? Noe annet er da også umulig. LED-lampene brukes der hvor det er belysning. Det vil si nesten overalt. Neste spørsmål er da: Hvor ønsker du LED-belysning? Uansett om du leter etter hyggelig grunnbelysning til stuen eller ønsker områdebelysning på hjemmekontoret: Hos oss finner du alt.

  Vi har nemlig svært mange ulike lamper. Konklusjon: Hvor ønsker du å montere (LED-taklampen , LED-vegglampen, LED-innfellingsspotten eller LED-panelet) eller plassere (LED-gulvlampen, LED-bordlampen eller LED-skrivebordslampen) lampen?

  Du finner tips til hver lampekategori her:

  LED innebelysning

  LED-taklamper

  Alle rom trenger grunnbelysning. Her har taklampene bidratt i alle år. Dette er ikke noe LED-teknologien endrer på. Men en ting har den endret på her: Du trenger ikke å klatre opp for å skifte lyskilde. LED-lyskilden er nemlig så og si vedlikeholdsfri. Ønsker du mer komfort? Da bør du se etter dimbare LED-taklamper. Da kan du selv bestemme lampens lysstyrke.

  » Til kategorien

  LED-pendellamper

  Slå av alt annet og la spisebordet komme i fokus, også lenge etter at dere er ferdige med å spise og bare ønsker å prate. Eller ønsker å lese avisen. Eller du vil sitte ved spisebordet og arbeide. Spisebordet kan brukes til mange aktiviteter. Og da er det viktig med en passende LED-pendellampe. Vårt tips for ekstra komfort: monter en høydejusterbar og dimbar lampe. Ønsker du ikke å montere dimmer? Da har vi nok et tips: LED-pendellamper med EasyDim Her er dimmeteknologien innebygget i lampen og kan aktiveres med en hvilken som helst vanlig lysbryter.

  » Til kategorien

  LED innebelysning
  LED innebelysning

  LED-spot

  Med en enkelt spot fremhever du spesielle deler av rommet. det kan for eksempel være godstolen som du vil slenge deg ned i etter en lang arbeidsdag. Med flere spotter i taket lyssetter du hele rommet ( vi anbefaler derfor en ekstra LED-uplight ved godstolen). Fordelen med LED-spotter, som vanligvis kan rette i ønsket retning: Disse sørger for lys i alle deler av rommet, også i alle kroker. Et lite ekstra tips for en behagelig atmosfære: Sett deg ned i ulike deler av rommet hvor du liker å sitte og kontroller at du ikke ser rett inn i lyskilden slik at du blir blendet av lyset. Slik justerer du alle spottene for perfekt lyssetting.

  » Til kategorien

  LED-innfellingsspotter

  En LED-innfellingsspot må monteres i en nedfelt himling, og det er ikke bare gjort i en håndvending å montere et slik tak, men det lønner seg. LED-innfellingsspotter sørger nemlig ikke bare for skikkelig grunnbelysning (forutsatt at det er mange nok spotter). De er dessuten moderne og stilfulle. Et lite tips: Ved å montere LED-innfellingsspotter i et lite rom vil rommet virke større. En stor taklampe får derimot rommet til å virke mindre.

  » Til kategorien

  LED innebelysning
  LED innebelysning

  LED-vegglamper

  Designet til en moderne LED-lampe er lettest å studere hvis du har en vegglampe. En LED-lampe for veggmontering henger jo som regel i blikkhøyde. Benytter du lampen først og fremst som god lesebelysning i sengen? Da er LED-vegglampen svært fordelaktig: Lang levetid og energibesparende drift gjør at det ikke spiller noen stor rolle om du glemmer å slukke lampen før du sovner.

  » Til kategorien

  LED-gulvlamper

  Vi har naturligvis klassiske LED-gulvlamper med nydelig skjerm og elegant lampefot. Men vi har også LED-gulvlamper med futuristisk utseende som ikke minner mye om gulvlamper. Vi vil imidlertid se nærmere på en svært nyttig LED-gulvlampe som er viktig å legge merke til: LED-gulvlampen til kontoret og hjemmekontoret. Hvordan gjør den nytte? I store firmaer bidrar den til en enorm reduksjon i strømforbruket. Og når et stort firma satser på LED, har det stor betydning for miljøet vårt. Du har kanskje ikke noe firma, men ønsker å bidra? De kan du gjøre ved å velge LED og dermed spare energi.

  » Til kategorien