Kontor gulvlamper

Våre anbefalinger fra denne kategorien

  Gulvlamper og uplights til den moderne arbeidsplassen

  Møter i forretningsmessige sammenhenger kan være krevende og ta lang tid. Forfriskende mat og drikke kan være med på å stimulere munnen, mens den riktige belysning kan stimulere det visuelle.

  Konferanselokaler bør ikke være dekorert prektig med en masse pynt, da dette kan flytte fokus og påvirke i en uproduktiv retning. Lokalet bør ha en naturlig og frisk atmosfære, slik at dialoger oppstår, og et godt resultat kan oppnås. Denne balansen mellom funksjonell og innbydende atmosfære, kan oppnås ved bruk av gulvlampe og uplights.

  Med utvalgte designergulvlamper og uplights, kan hvitmalte rom bli mer attraktive. Om gulvlamper eller uplights skal brukes som lyskilde til arbeidsbelysning, alminnelig naturlig belysning eller en kombinasjon av begge deler, avhenger av anledningen til konferansen eller møtet. Det er påvist at samtaler med kunder ved den riktige belysningen, i form av utvalgte standerlamper og uplights, har hatt innflytelse på årsregnskapet.

  Standerlamper og uplights til arbeidsplassen - i ergonomisk overensstemmelse.

  På arbeidsplasser har den rette belysningen stor betydning. Tretthet, redusert yteevne og helseproblemer kan være følger av blendende lys og lamper uten skjermer. Belysningen bør være blendefri og ensartet.

  Gulvlamper med direkte eller indirekte belysning er optimalt til belysning på kontorer. Det indirekte lyset fra uplights opplyser taket og gir en avbalansert lysfordeling, slik at belysningen i rommet ser naturlig ut. Den direkte belysningen fra gulvlamper, eller eventuelle skrivebordslamper med lysstyring, gir en behagelig belysning uten å blende.

  Selvfølgelig skal lyskilder som uplights og standerlamper ikke kun være estetiske og stemningsfulle, det er også viktig at de samtidig er funksjonelle og ergonomiske i forhold til de ansatte. Der er mange ergonomiske krav som skal overholdes. Især i forhold til kontorer, hvor de ansatte arbeider på datamaskiner. Dette er ofte en krevende arbeidsform, da det hele tiden arbeides med forskjellige lysforhold, og fordi øynene hele tiden skal være fokusert på eks. skjerm, tastatur, telefon osv.

  Ved dempet belysning vil kvaliteten av arbeidsinnsatsen fra arbeiderne raskt bli påvirket og få følger. Dette kan forhindres ved blendfri og ensartet belysning. Det anbefales at lampen lyser med en gjennomsnittlig belysningsstyrke på 500 lux for å gi et optimalt lysutbytte.

  Blending kan være smertefullt for øynene, og medfører tretthet, økt feilprosent og hodepine. Derfor bør standerlamper og uplights spre en jevn belysning av indirekte lys, uten blending og refleksjoner. En effektiv belysning kan lett oppnås gjennom særlige lyskilder med justerbare egenskaper. I mange tilfeller er den kunstige belysningen fra disse lyskildene i bedre overensstemmelse med ergonomien, enn det naturlige lyset. Det er i mange tilfeller nødvendig å erstatte den naturlige belysningen med kunstig belysning, pga. blending. Uansett hvilket tidspunkt på dagen man arbeider, sikrer gulvlamper og upligths en ensartet belysning, med konstant lysutbytte.

  Særlig kontoransatte setter stor pris på lyskilder med intelligent lysutstyr. Disse sikrer at hvert arbeidsområde blir riktig understøttet. Til analysering av teknisk, komplekse tegninger, er det optimalt med ensartet belysning av skrivebordet. Men ved arbeid på skjermen er det mere optimalt med en smule dempet belysning, slik at øynene ikke irriteres over uønskede kontraster.


  • 1 200 000 produkter på lager
  • 30 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

  Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

  Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

  250 kr rabattkode

  *Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.