Knappcellebatterier

Knappecellebatterier – batteri i miniformat

De små, knappelignende, strømnettuavhengige batteriene i armbåndsuret, lommeregneren eller i høreapparatet er velkjente. Oppkalt etter dets utseende og størrelse, er knappecellebatteriet kjent for at dets energi kan leveres overalt, hvor andre typer batterier er for store eller der det brukes relativt lite energi. Knappecellebatterier er elektrokjemiske celler designet i runde, flate former, som både har kjennetegnet ved en høy energitetthet, en lav selvutladning og god temperaturyteevne. De fås med en spenning mellom 1,35 og 3,6 volt. Enhver type knappecellebatteri skiller seg ut fra de andre i høyde, diameter, volt, kapasitet og elektrodemateriale. Man kan lese navnet på denne type parametere på knappecellebatteriet. Eks. ”CR 2025” for et litium-knappecellebatteri, som har en diameter på 20 mm og en høyde på 2,5 mm.

Det riktige knappecellebatteriet til enhver anvendelse

De forskjellige elektrodematerialene på knappecellebatteriene avgjør formålet med anvendelsen av den lille energisenderen, siden designet ikke bare gir forskjellige spenningsnivåer men også bestemmer den påtenkte anvendelse. Til mindre krevende anvendelser (lommeregner, fjernstyring, små lommelykter) blir Alkali-Mangan-knappecellebatterier ofte brukt. Fra medium til høy belastning (klokker, fotokameraer) kan et knappecellebatteri med sølvoksid-elektroder håndtere, og til mer krevende anvendelser (høreapparater, personsøkere) blir det brukt sinkoksid-knappecellebatterier.

Også ved knappecellebatterier er det oppladningsmulige versjoner, som f.eks. nikkel-metalhybrid- batterier, som finnes i computere eller trådløse telefoner.

Tips til bruken av knappecellebatterier

Ved innsetting av et knappecellebatteri skal man tenke på at de bør berøres med rensede fingre. På fingrene er der hudfett, som kan føre til en kortere levetid for knappecellebatteriet. I tillegg bør knappecellebatterier oppbevares utilgjengelig for små barn. Det er ikke kun knappecellebatteriers materiale som utgjør en fare, også spenningen som utgår fra et fullt knappecellebatteri er farlig for barn.


  • 1 200 000 produkter på lager
  • 50 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

250 kr rabattkode

*Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.