Julestjerner

Guiden til julestjernen

Julestjernen har alltid vært en viktig del av juletradisjonen, enten den har stått i toppen av juletreet, lyst opp mørke vinduer, pyntet opp på bordet – eller vært hovedtema for kjente og kjære julefortellinger. Men hva er egentlig grunnen til at vi pynter opp med stjerner i julen, og hvor mange forskjellig typer julestjerner har vi å velge blant?

Klassisk stående julestjerne

Julestjernen har, som de fleste andre juletradisjoner, sitt utspring fra kristendommen – julestjernen symboliserer stjernen som viste vei til Betlehem. Julestjernen med lengst tradisjon er antakeligvis stjernen i toppen av juletreet, og i gamle dager var det ikke uvanlig å lage julestjerne til juletreet av sølvpapir. Etter hvert tok julestjernen i plast over, som man tredde over et elektrisk lys. Denne varianten ser vi fortsatt, men det har også kommet mange flere varianter på markedet – både til tretoppen og til alle andre kriker, kroker, flater og deler av hjemmet som vi ønsker å lyse opp med lunt og strålende stjernelys.

Julestjerne kom til meg

Årets julestjerner med lys kommer i mange forskjellige størrelser, farger og materialer. Du kan velge mellom stjerner som henger eller står, går på batteri eller strøm, og med ulike lysmønstre og ulik lysstyrke. Du har selvfølgelig også typer både for innendørs og utendørs bruk. Med andre ord finnes det en julestjerne som passer inn i hjemmet ditt uansett hvilken stil du har. Liker du det minimalistisk og subtilt? Da kan vi anbefale en av våre slanke, stilrene julestjerner i metall, enten med fot eller oppheng. Hvis du ønsker noe lunere, kan du gå for en mer voluminøs stjerne i tøy eller papir, og liker du best den tradisjonelle julepynten, er røde stjerner et godt valg. Har du et vindu du gjerne skulle pyntet opp med en julestjerne med lys, men mangler stikkontakt i nærheten? Ingen fare – vi har også mange julestjerner med lys til oppheng som er batteridrevne.

En stjerne slukkes i natt

Tidligere var glødepæren en naturlig del av julepynten og julestjernen. Siden glødepærene blir varme utgjør de en stor brannfare, særlig når de sitter i toppen av et tørt juletre eller inni en stjerne av papir. Etter hvert som LED-belysningen både har blitt bedre og rimeligere, er det naturlig å la LED-teknologien overta i julestjernene også. Derfor anbefaler vi å bruke LED-pærer i julestjernene som ikke allerede har integrerte LED-pærer – de er både mer brannsikre og miljøvennlige, og har et like behagelig lys som de tradisjonelle glødepærene. Du kan dessuten også få batteridrevne julestjerner, så du slipper utrygge og rotete skjøteledninger når det er langt til nærmeste strømuttak. En batteridrevet LED-stjerne er en svært brannsikker kombinasjon, så du slipper å bekymre deg hver gang du forlater rommet et lite øyeblikk mens den er tent. Men husk at du likevel alltid bør slukke lysene i julepynten når du går og legger deg.

Julestjerne bli hos meg

Det er forskjellige meninger om når julepynten bør tas ned igjen. Noen tar den ned trettende dag jul, andre tjuende dag jul mens andre ikke er så nøye på akkurat hvilken dag det er. Uansett kan det virke litt mørkt og trist når all den lune og stemningsfulle julebelysningen blir borte på en gang. Så kanskje du ikke trenger å ta ned alt? Vi har flere uhøytidelige og dekorative lysstjerner som egner seg like godt året rundt.

Strålende egenskaper ved årets julestjerner:

  • Lyser opp ute og inne: Hos oss finner du julestjerner for både innendørs og utendørs bruk, så både du og naboene kan komme i julestemning.
  • Elektrisk eller batteridrevet: Julestjernene våre med lys kan brukes med LED-pærer, og vi har mange batteridrevne stjerner så du slipper brannfarlige og lite pene skjøteledninger.
  • I vinduet eller på bokhylla: Noen av julestjernene våre er designet for å kunne stå av seg selv, noen har fot mens andre er utstyrt med oppheng så de enkelt kan henges fra taket eller i vinduet.
  • Stjerner i din stil: Det store utvalget vårt av julestjerner i en rekke forskjellige farger, materialer og former gjør at du helt sikkert finner en som passer stilen din og setter riktig stemning hjemme.
Kobberfarget julestjerne med oppheng

  • 425 000 produkter på lager
  • 30 dagers åpent kjøp
  • Alle priser inkluderer mva og toll
23 96 04 30

Mandag til fredag
09:00 - 17:00

Finn den rette belysningen til ditt hjem

Eksklusiv nyhetsbrev-påmelding

100 kr rabattkode

*gyldig t.o.m. 31.12.2019, med en bestillingsverdi på minimum 750 kr. Ikke mulig å kombinere med andre rabattkoder.