Vintage lamper

Vintage lamper

Belysningsideer med et trendy nostalgisk utseende


Nøkkelfakta om vintage-stilen

Hvor kommer begrepet vintage fra?

Vintage refererte opprinnelig til fine viner fra en bestemt årgang. Begrepet fra vingårdsspråket ble raskt overført til klær, møbler og tilbehør, slik at funn fra tidligere tiår med en spesiell sjarm fikk merkelappen vintage. Utseendet til gamle it-pieces fant raskt veien inn i designstudioene, slik at lamper bevisst utformet for å se gamle ut, er svært populære i dag.

Hva er sjarmen med vintage?

Vintage-stilen omfavner alle materialer som kan gi et brukt look. Det kan være maling som kan skrelles av eller gjennomsiktig glass som minner om en blomstervase fra gamle tider. Når det kommer til farge er lyse toner som hvit, krem og grå like populære som pastellfarger. Men dristige farger og metalliske overflater preger også utseendet.

Hva er forskjellen mellom vintage og retro?

Forskjellen er tegn på bruk. Med vintage er dette selve kjerneelementet som skaper sjarmen. Retrolys derimot ser ikke brukt ut, som i gjenbruk, men som om de kommer rett fra tidligere tiår. Selvfølgelig kan lampedesign også hylle femtitallet og fortsatt ha flisete maling. Da er den kreative reisen tilbake til fortiden perfekt.

Er shabby sammenlignbar med vintage?

SShabby chic kan beskrives som lillesøsteren til vintage. Dets varemerke: brukt look, bare enda mer. Avskallet maling, rust og tre malt ujevnt i lyse toner og ujevne detaljer hører til utseendet. I tillegg bestemmer lyse toner den shabby stilen, som skaper en romantisk tone i stemningen og praktisk talt viser vintagestilen fra sin feminine side. Massive industrielle egenskaper har ingen plass i denne utgaven av vintage.


Blanding av vintage-stiler

Hvilke stilarter fungerer som vintage?


Vintage med bohosjarm

Finn lamper

Vintage med landlig preg

Finn lamper

Vintage med industrielt preg

Finn lamper

Pendellamper med vintage look

Nostalgisk sjarm

Taklamper à la vintage

Stemning fra trendy epoker

Vintage stil med vegglamper

Fra upcycling til «brukt og gammel-look»

Bordlamper med vintage sjarm

Fra trebein til romantisk stil

Vintage gulvlamper

Lysstemning for å føle seg bra

Filamentpærer

Slik blir vintagesjarmen perfekt


La deg inspirere

Tagg oss på Instagram for å dele ideer og inspirasjon. Så vil ditt bilde kanskje snart vises her.
Mer informasjon finner du her.

  • 1 200 000 produkter på lager
  • 50 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

250 kr rabattkode

*Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.