RÅDGIVER

Slik finner du den beste viften

Praktisk og komfortabel: Forfriskning ved å trykke på en knapp

Å finne den beste vifte – tilpasset dine egne behov og selvfølgelig boarealet – dette krever god planlegging. Før du kjøper en vifte bør du vurdere hva du ønsker: Skal den gå spesielt stillegående slik at du også kan bruke den på soverommet? Skal den være så liten som mulig og kunne monteres på for eksempel skråtak? Eller skal den være smart og ha mange innstillingsmuligheter? Lag din vifte-sjekkliste ved å bruke veiledningen nedenfor.

Ulike typer vifter

Det viktigste du bør vite om vifter

Når er en
vifte nyttig?

n vifte er nyttig hele året. Mens den kjøler behagelig i sommermodus, sikrer den i vintermodus – baklengs – en god fordeling av varmeluften som samles under taket. Dette alternativet er perfekt for å redusere oppvarmingskostnadene. Hvis du ønsker å dra nytte av vifte 365 dager i året, bør du sørge for når du kjøper den at den har mulighet for vinterdrift.

Hvilke typer
vifter finnes det?

Takvifter er fast motert og tilkoblet via strømuttaket i taket. De fås enten utelukkende for kjøling og fordeling av luften eller med integrerte LED-lamper og dermed også med funksjon som lampe. Bord- og gulvvifter kan plasseres fleksibelt. Med batterilading via USB er de til og med også en følgesvenn på farten. Hvis du ikke vil sprenge banken for en fan, vil du gjerne høre at de billigste versjonene starter fra rundt 1000 kr.

Hva teknisk detaljer
bør man være oppmerksom på?

Av interesse er ytelse, egnethet for en bestemt romstørrelse og ulike intensitetsnivåer viktige aspekter å vurdere. Avhengig av type tak, må man være oppmerksom på vekten. Gulvvifter skal ha muligheten til å vippe og oscillere (bevege hodet). Gulvvifter med justerbar høyde er også praktisk. Og betjeningsalternativene spenner fra trekkkjeder til smarttelefonapp.

Vifter sommerfunktion

Sommermodus

Vifter vinterfunktion

Vintermodus


Takvifter med og uten lys

Hviskestille for soverommene

Har du kun ett strømuttak i taket og kan ikke bestemme deg for om du skal bruke det til vifte eller taklampe ? Da er det bare å velge en vifte med innebygd belysning som gir en god generell belysning samtidig som de kjente viftefunksjonene opprettholdes. Det finnes også modeller hvor du kan bruke fjernkontrollen til å velge farge på lyset, f.eks. med modeller fra Star­luna.Til soverommet anbefaler vi en stillegående modell, for eksempel med en WhisperWind®-motor som Hun­ter. Avhengig av størrelsen på rommet bør du være oppmerksom på en passende viftediameter. Følgende oversikt gir en god orientering:

Lite rom,,
f.eks. gjesterom:
Stort rom,
f.eks. stue:
Veldig stort rom,
f.eks loftleilighet:
< 3 x 3 m
Ø: 76 – 122 cm
< 6 x 6 m
Ø: 127 – 137 cm
> 6 x 6 m
Ø: ab 142 cm

Sval bris takket være bordvifter

Kan plasseres fleksibelt på et blunk

Bordvifter er fleksible hjelpere når varmen kommer uventet. Fordi de kan settes i drift direkte uten installasjonsarbeid - du trenger bare å sette dem i stikkontakten og kjølingen kan starte. De små viftene til kontoret og hjemmekontoret er spesielt populære. Men også i andre rom, fra stuen til kjøkkenet, bringer de en kjærkommen avkjøling og kan også tilføre et snev af stil på samme tid – for eksempel med modeller fra Casafan i re­tro chic stil.

Målrettet kjøling med gulvvifter

Fra fokusert luftstrøm til integrert oscillasjon

Akkurat som bordvifter kan gulvvifter også settes i drift på et blunk ved nærmeste stikkontakt . Samtidig kan de rettes veldig spesifikt mot et bestemt hjørne eller til at bevege sig og svinge luftstrømmen i en større radius. På denne måten kan f.eks. flere personer på et kontor nyter godt av den behagelige brisen. Gulvvifter er vanligvis justerbare i høyde og helningsvinkel. Det samme gjelder såkalte plassbesparende tårnvifter, som også kan stilles til å svinge.

Smarte vifter

Komfort gjennom allsidig styring

I takt med tiden kan viftene også styres smart – med fjernkontroll eller app. Hastighet og kjøreretning kan enkelt justeres via appen. Hvis viften også fungerer som lampe, kan lysfargem til og med justeres med et enkelt klikk. Hvis du vil, kan du også hente frem funksjonene til den smarte viften ved hjelp av en stemmeassistent. Et annet alternativ: hvis det er muligjort av produsenten, må du bare ettermontere en radiomottaker og gjøre vifte smart etterpå.

Vifter med IP kapslingsgrad

Frisk bris i utesalongen

Dersom selv det mest skyggefulle stedet i hagen ikke kan gi nødvendig kjøling på høysommeren, er det nærliggende å installere en vifte under takskjegget eller andre steder i hagen eller på terrassen. Med en passende IP kapslingsgrad på minst IP44 takvifter, for eksempel fra det veletablerte selskapet Wes­ting­house, enkelt henges opp i overbygde områder i hagen. Ønsker du kun å kjøle deg ned midlertidig, kan du selvsagt ta med deg bordviften ut i hagen en varm ettermiddag.


FAQ: Vanlige spørsmål om vifter

  • 1 200 000 produkter på lager
  • 50 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

250 kr rabattkode

*Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.