RÅDGIVER

UVC luftrenser

Virksom mot bakterier og virus

UVC-luftrensere et effektivt alternativ til vanlig ventilasjon, ikke minst i den kalde årstiden. Disse moderne luftrenserne er trygge å bruke og reduserer risikoen for sykdomsoverføring i private og kommersielle omgivelser.

UVC - hva er det egentlig?


Ultrafiolett (UV) stråling fra sollys er delt inn i UVA-, UVB- og UVC-lys. UVC-stråling med en bølgelengde på 100 - 280 nanometer fanges opp av atmosfæren. Siden den har en bakteriedrepende effekt, produseres den imidlertid kunstig med UVC-lamper. Strålingen er farlig for mennesker og dyr. Derfor sørger armaturen på UVC luftrenser for at strålene ikke kommer ut av enheten.

Oppdag UVC-luftrenseren!

Barnesikring

Alle armaturer er sikret med sikkerhetsskruer.

Ingen helserisiko

UVC-luftrensere avgir ikke farlig stråling utenfor armaturen.

Hvordan fungerer en UVC luftrenser?

Hus av metall og plast

Forhindrer at UVC-stråling lekker ut av enheten.

UVC-lampe

UVC-lys eliminerer virus og bakterier i luften

Vifte

Suger luft inn i huset og blåser den rent ut igjen.

Hva er et HEPA-filter?


I tillegg til standardkomponentene er det også installert luftfiltre i alle UVC-enheter. Minimum er et partikkel- eller støvfilter som filtrerer ut hår og støv.

Avhengig av modell benyttes alternativt aktiverte karbonfiltre for å redusere lukt, eller HEPA-filtre av ekstra høy kvalitet.

HEPA står for høyeffektivt luftpartikkelfilter og beskriver et luftfilter som fjerner luftbårne urenheter mindre enn 1 µm. Disse inkluderer pollen, aerosoler, røykpartikler, virus og bakterier.

Kvalitetsprodukter for ethvert behov

TIL ALLE FORMÅL

Sterilon desinfeksjonslamper

Se mer

FOR ALLE ROMSTØRRELSER

NEVOOX luftrensere på 11 til 84 m²

Se mer

PREMIUM KVALITET

MaxAir luftrenser med 7 filternivåer

Se mer

HJEMMEKOSELIG

Ozonos-Hailey i gulvlampedesign

Se mer


Hvor er UVC luftrensere nyttige?

Reduser risikoen for sykdomsoverføring i hjemmet

Kontakt med andre mennesker er uunngåelig i barnehagen, skolen eler på jobb, selv i tider med covid-19 så vel som under influensabølger. UVC luftfiltre desinfiserer luften og rengjør den for eksempel for sopp og allergener.

Se mer

Reduser risikoen i åpne kontorarealer og venteområder

I områder med varierende mengder mennesker, som kontorer og konferanserom, opplærings- og omsorgsboliger, samt medisinsk praksis eller frisørsalonger, renser UVC luftdesinfeksjonsenheter regelmessig luften i rommet.

Se mer

Desinfiser hverdagslige gjenstander raskt og enkelt

UVC-desinfiseringsbokser er utviklet for desinfisering av hverdagsutstyr som mobiltelefoner og penner. Også disse er designet slik at ingen UVC-stråler trenger gjennom eller ut av armaturen. En sikkerhetsmekanisme stopper i tillegg UV-strålingen når boksen åpnes.

Se mer

Frisk og ren luft selv med sterk luktforurensning

Ozonos luftrensere produserer ozon i tillegg til UVC-stråling. Dette eliminerer lukt, bakterier, muggsporer, allergener og pollen i tillegg til virus og bakterier, noe som resulterer i ren, frisk og sunn luft.

Se mer


Tips for riktig bruk

Plassering

Luftsirkulasjonen er optimal når luftrenseren er plassert i midten av rommet og ikke foran en vegg eller bak en sofa. De fleste produktene kan plasseres fleksibelt rundt i hjemmet, takket være tilslutningen via stikkontakt.

Ytelse

I produktbeskrivelsen angis den maksimale romstørrelsen luftrenseren kan benyttes til, i kvadratmeter. På åpne kontorer kan det ofte lønne seg å benytte flere små luft enheter med lavere effekt, for eksempel 20 watt.

Driftstid

De fleste luftrensere kan være i drift døgnet rundt. Det er fornuftig å la luftrenserne stå på så lenge rommet er i bruk, for eksempel i åpningstiden på et legekontor.

Er UVC-lys farlig?


UVC-lys er veldig farlig for mennesker og dyr. I tillegg til hud- og øyeskader, skader UVC-lys også overflater som for eksempel kan misfarges.

UVC-stråling er imidlertid ufarlig hvis den blir værende inne i luftrenseren. Dette er tilfelle med alle tilbudte UVC-luftrensere. I tillegg er huset sikret med sikkerhetsskruer for å forhindre at barn åpner det.

I prinsippet er overflatedesinfisering med åpne lamper også mulig. Dette brukes imidlertid hovedsakelig kommersielt, slik som til desinfisering av busser.

Hvis enheten din tilbyr dette, må du ta produsentens sikkerhetsinstrukser på alvor. Se for eksempel aldri på lyset og ha på deg lange klær når du slår på den.

  • 1 200 000 produkter på lager
  • 50 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

250 kr rabattkode

*Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.