GUIDE

Spisestuebelysning
3 tips for belysning ved spisebordet

Lyskonseptet i spisestuen kretser rundt den perfekte pendellampen over spisebordet – for maksimal fleksibilitet, i en høydejusterbar og dimbar versjon. Et koselig orienteringslys for resten av spisestuen - for eksempel med indirekte belysning av vegglamper - er også en del av lyskonseptet. Dette avrundes med individuell stemningsbelysning – fra batterilampen som pynt på bordet til LED-striper til vitrineskapet.

Kjøp nå


#1

Hvordan finner jeg de riktige lampene til spisestuen?

I motsetning til stuen er områdebelysningen over spisebordet - pendellampen - i fokus. Som regel begynner belysningen av spisestuen med valget av en pendel, hvoretter koselig orienteringsbelysning og original stemningsbelysning bør vurderes. Avhengig av smak og preferanser finnes det belysningsideer i et bredt spekter av stiler som design, vintage, landlig eller industriell stil for alle områder.

Områdebelysning

Vanligvis er bordet det sentrale elementet i spisestuen. Uansett om det er et mindre enkelt spisebord eller et større langbord eller lignende – bordplaten over spisebordet og familiemiddagene fortjener en egen lyskilde. Det beste valget for denne fokuserte belysningen er en pendel, avhengig av bordets form, med en eller flere lyskilder. Finn et utvalg av slike spisebordslamper her.


Grunnbelysning

Ikke bare spisebordet, men også resten av spisestuen skal være godt utstyrt med lys. Vegglamper med behagelig indirekte belysning gir orientering i spisestuen. En gulvlampe ved siden av skjenken kan også gi denne lyseffekten. Også egnet for behagelig, indirekte grunnbelysning: Spots montert på et skinnesystem som subtilt bader veggen i spisestuen i lys.


Stemningsbelysning

Belysningskonseptet for spisestuen kan imidlertid fremheve enda mer, nemlig skap, skjenker og vitrineskap med farget eller hvitt lyseffekt eller øke synligheten til disse. LED-lys, bildelamper eller opplyste hyller gir også en atmosfærisk variasjon til grunnbelysningen.


#2

Hvilken belysning er optimal for spisebordet?

Pendellampen er den ideelle belysningsløsningen for spisebordet. Den nedadgående lyskjeglen lyser opp bordet og området rett rundt det. Resten av spisestuen, f.eks. en rotete kjøkkenøy eller andre hjørner av kjøkkenet fanges ikke i lyset, fokus er på bordet. Jo lenger ned lampen henger, jo mer fokusert blir lyskjeglen. Lampen skal imidlertid på ingen måte generere øyekontakt mellom de som sitter ved bordet. Den optimale avstanden fra bordplaten til underkanten av pendellampen har vist seg å være minst rundt 60 cm. Høydejusterbare modeller gir fleksibilitet, slik at spisestuen også kan bli et dansegulv eller ha en annen funksjon, uten at folk slår hodet mot pendellampen.

Pendellamper med en enkelt lyskilde

Alle som eier et lite, rundt eller firkantet spisebord kan klare seg fint med en enkel pendel med kun én lyskilde. Denne plasseres sentralt over midten av bordet og sender lysstrålen jevnt ut til kanten av bordet og stolene.

Se mer


Pendellamper med flere lyskilder

Med et langstrakt eller stort, ovalt bord er ikke en enkelt lyskjegle nok til å bade hele spiseområdet i jevnt fordelt, behagelig lys. I dette tilfellet spiller modeller med flere lyskilder eller en serie små, enkeltstående anheng plassert ved siden av hverandre inn. Jo bredere bordet er, desto flere individuelle lyskilder kreves.

Se mer


Orienteringslys bør ikke glemmes

I tillegg til den sentrale pendellampen over bordet, skal spisestuen også tilby behagelig orienteringslys - vegglamper med indirekte lys er ideelle for denne oppgaven. Spotlights, gulvlamper, bordlamper og wire- eller skinnesystemer kan også være gode lyskilder. Dermed relativeres lysstyrken og kontrasten mellom spisebordet og resten av rommet – noe som er en fryd for øyet!


#3

Fremhev detaljer med allsidig stemningsbelysning

Ikke bare spisebordet, men også møblene rundt som montrer, skap eller skjenker til bestikk kan være ting som eieren er spesielt stolt av. Selv de egendesignede kunstverkene på veggen eller personlige gjenstander, bilder og lignende på kommoden trenger ikke gå under, men kan vekke oppmerksomhet i rommet ved hjelp av ekstra lyskilder uten å endre lysforholdene nevneverdig.

Bordlamper

Bordlamper på kommoder og sidebord er ideelle som ekstra lyskilde. Med en slik får du godt lys i tillegg til grunnbelysningen, slik at du kan lese eller slappe av. Avhengig av personlig smak finnes bordlamper i ulike stiler til spisestuen – fra det skandinaviske, minimalistiske utseendet til lamper med naturmaterialer eller lamper i landlig «hytte»-stil, utvalget er stort.

Se mer


Reolbelysning

Lamper med tilleggsfunksjoner er praktiske, originale og tiltrekker alles oppmerksomhet. Spesielt når de lyser opp som en vegghylle og samtidig gir plass til oppbevaring. På veggen i spisestuen er dette et must for de som er interessert i interiør. Noen modeller har til og med en smarttelefonladefunksjon.

Se mer


Batterilamper

Trendy bordlamper, uten ledning, kan være et godt supplement til den(e) praktfulle pendellampen(e) over spisebordet. Ofte i flere utførelser som ekstra pynt på bordet. Et alternativ til det klassiske lyset som er helt på trend. Og takket være batteriet er disse bærbare lampene så fleksible at de kan tas med inn i sofakroken eller til og med ut på terrassen når spisestuen og kjøkkenet er ryddet opp etter middagen.

Se mere


LED striper

Fargede eller hvite LED-striper ser spesielt vakre ut på hyller, hyller eller i utstillingsvinduer. Strimlene, som enkelt kan styres via smarttelefonen, er spesielt praktiske. Lysfargen og lysstyrken kan enkelt justeres, samt intervaller for når lyset skal slå seg av og på automatisk.

Se mer


Møbelbelysning

For møbler med integrerte overflater som kan fungere som hyller eller vegghengte skap, er innebygde lamper, underskapsbelysning eller utenpåliggende spotlights eller lamper et godt valg. Disse kaster sterkt, varmhvitt lys inn i hylleoverflatene og garanterer en oversikt over favorittporselenskoppene dine - et syn du alltid kan se frem til.

Se mer


Bildelamper

Alle som setter pris på et komplett og stilig interiør, vil garantert dekorere veggene i spisestuen med malerier eller til og med bilder eller plakater. Gallerilamper - festet rett over objektet - er best egnet for å sette favorittmotivene dine i riktig lys.

Se mer


LED-vokslys

LED-lys eller LED-stearinlys, med nesten naturlig flimring, kan tilføre atmosfære til enhver anledning. Enten plassert direkte på spisebordet eller på en kommode eller skjenk langs veggen i spisestuen. Takket være energisparende LED-teknologi er lysets varighet lang, og risikoen for ekte brann er utelukket.

Se mer


FAQ: Vanlige spørsmål om spisestuebelysning

  • 1 200 000 produkter på lager
  • 50 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

250 kr rabattkode

*Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.