Smart hagebelysning

Fargerike lyskonsepter for mer moro, komfort og sikkerhet

Virkningsfull lysatmosfære med et knappetrykk – det er det smarte hagelamper tilbyr. Stilys, spotter osv. kan styres med et fingertrykk for å skape den rette lysstemningen i enhver situasjon – fra en grillfest til en hyggelig kveld ute i det fri. Smarte LED-utelamper skaper ikke bare en behagelig lysstemning som gjør at man føler seg bra, men sørger også for sikkerhet rundt huset. Smarte systemer fra Led­vance Smart+ til Philips Hue gjør dette mulig.

Smarte utelamper

Intelligent styring av utelamper

Smart hagebelysning må planlegges

Du bør stille deg selv disse spørsmålene før du gir hagen din en smart oppgradering:

 • Skal belysningen være funksjonell og gi mer sikkerhet? Da er «bevegelsessensor» et nøkkelord.

 • Vil du ha mer hygge på lange sommerkvelder? Da bør du kunne dimme og endre lysfargen til varmhvitt.

 • Vil du sette farge på hagen din med fargerike festlys? Da er lamper med flerfargefunksjon akkurat det du trenger.

Perfekt lys med et enkelt klikk

Dra nytte av fordelene med smart lys

Å bytte til smart belysning i hagen har mange fordeler:

 • Praktisk styring via smarttelefonapp, via fjernkontroll eller via taleassistenter

 • Smarte rutiner og tidsplaner

 • Fleksibel lysatmosfære, inkludert morofaktor

 • Sikkerhet i mørket med en ny generasjon bevegelsessensorer

 • Tilgang til hagebelysningen innendørs eller på farten

 • Enkel installasjon og lang levetid for LED-pærene og LED-lampene

Systemer og kommunikasjonsstandarder

En lang rekke muligheter

Forskjellige systemer, kommunikasjonsstandarder og taleassistenter er tilgjengelige. ZigBee er for eksempel en standard som det finnes egnede og kompatible produkter for fra forskjellige produsenter som Philips Hue, Innr og Ledvance. Philips HUE kombinerer for eksempel Bluetooth og Zigbee.

Kompatibiliteten med taleassistentene muliggjør styring avhengig av standard hos Amazon, Apple eller Google, selv om en bridge da også kan være nødvendig, for eksempel med Zigbee.

Utvalg av systemer, kommunikasjonsstandarder og taleassistenter:

De første skrittene til en smart hage

Bare start skritt for skritt

Vil du gå langsomt frem? Beslutningen om en enkelt smart lampe, for eksempel en vegglampe nær terrassen, er en god begynnelse. Det finnes et stort utvalg av intelligent lys til hagen. Selvfølgelig kan du også utstyre hagen med fullt nettverkstilkoblede smarte lysgrupper, som kan utvides gradvis, for eksempel fra disse produsentene:

Hvilke typer smart hagebelysning finnes?

Riktig lys for alle formål

Utvalget er stort, fra sti- og sokkellamper for intelligent opplyste hagestier til stemningsbelysning for terrassen, vegglys og spotlights. Viktig å merke seg: Avhengig av installasjonssted må alle smarte utelamper ha en passende IP-beskyttelsesklasse for å være beskyttet mot vær og fukt.

Smart på alle måter

Sti- og sokkellamper

Når vei- og gatelamper blir smarte, åpner det seg helt nye muligheter: De kan slås av og på mens man er på farten, og lysstyrken kan reguleres. Tidsplaner for svært spesifikke belysningsrutiner kan skapes ved hjelp av en smarttelefon. I tillegg kan det opprettes lysgrupper som kan styres parallelt.

Når det gjelder bevegelsessensorer, bryter smarte hagelamper ny mark – her er fordelene: Som regel er de batteridrevne, så de er trådløse og kan også fritt monteres på et nytt sted senere.

Smart stibelysning

LED-striper som dekorasjon og stimerking

Smarte lys-striper

Smarte lysstriper kan festes nesten hvor som helst på grunn av sin fleksibilitet. Med beskyttelsesklasse IP67, også på steder som er direkte utsatt for regn. De kan plasseres på kanten av balkong- og terrasserekkverk, lyse opp trapper og stier eller slynge seg fargerikt gjennom blomsterbedet. Det behagelig spredte lyset kan enkelt styres ved hjelp av en smarttelefonapp. Og morofaktoren kan oppleves med bruk av flerfargefunksjonen.

LED-striper

Smart lys for inngangen

Ønsk velkommen med lys og farger

Lamper i inngangspartiet og på fasaden kan styres intelligent via praktiske apper – selvfølgelig også med talekommando. For mer sikkerhet kan en tilstedeværelsessimulering programmeres på kort tid ved hjelp av smarttelefonappen. Eiendommen ser alltid bebodd ut, selv når man er på ferie.

Smarte utelamper med kamera, som kan styres via en smarttelefonapp, sørger for enda mer sikkerhet. På denne måten kan du også kommunisere med den besøkende som står foran døren når du er ute på reise. Pushvarsler er også mulig så snart sensoren oppdager bevegelse.

Smarte utendørs vegglamper

Sett farge på festen

Lyslenker, høyttalere osv.

En lyslenke hører absolutt hjemme på en fest. Smarte lyslenker, for eksempel fra Twinkly, er ekstra morsomme. Fordi de kan brukes til å skape et uendelig antall kombinasjoner av farger, lysstyrke, mønstre, graderinger og hastigheter som skaper en livlig stemning. Dette er mulig via kameraet på smarttelefonen, som registrerer hvert enkelt lys og gjør det styrbare. Nettverkstilkobling med Spotify er også mulig.

Og med smarte lys med høyttalere kan du skape ekte feststemning. Modeller som også fungerer som champagnekjølere, gjør utefesten uforglemmelig.

Smart dekorasjonsbelysning

Vakkert iscenesatte trær og plantekasser

Appstyrte utespotter

Med smarte spotlights utendørs kan man fremheve punkter på alle mulige måter: På den ene siden kan en lang rekke lysfarger og lysrutiner hentes frem via smarttelefonappen eller taleassistenten. På den annen side kan spottene justeres i alle retninger og vinkler – avhengig av hvilken plante som skal fremheves. I tillegg kan modeller med jordspyd enkelt settes i bakken. Når de er utstyrt med bevegelsessensorer, kan smarte spotter også brukes til stibelysning.

Smarte spotter

Smart chill-lounge

Når lysende møbler skaper stemning

Balkongen eller terrassen kan forvandles til en hyggelig salong for avslapning med smarte belysningsideer. Ingrediens nummer 1: Lysende møbler med en rekke farger som kan styres via fjernkontroll eller smarttelefonapp. Fra bordet til skammelen til blomsterpotten – alt kan lyse.

Et smart lysslange rammer inn chill-loungen, mens den intelligente lampen med integrert høyttaler kan instrueres med talekommando til å spille av favorittlåtene dine fra spillelisten på mobiltelefonen.

Lysende møbler

Fargerike sommervibber

Lysende blikkfang rundt bassenget

Light2Go er sommertrenden par excellence. Det er tydelig at bærbare lamper med oppladbare batterier også imponerer med sine smarte funksjoner. Samspillet av fargerikt lys, styrt via smarttelefon, gjør bærbare lamper enda mer til et uunnværlig morolys for utendørsbruk. Den kan plasseres ved siden av solsengen, på drikkevognen eller henges opp i parasollen.

Hvis du har et basseng i hagen, kan du lyse det opp i skumringen: med flytende lys som skinner i alle farger. Ekstra originalt: Smarte gummiender som ikke bare lyser gult.

Flytende lys


FAQ: Vanlige spørsmål om smart hagebelysning

 • 1 200 000 produkter på lager
 • 50 dagers åpent kjøp
 • Topp kundeservice og eksperthjelp

Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

250 kr rabattkode

*Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.