Orientalsk stil

Dette må du vite om orentalske lamper

Orientens magi har i lang tid funnet en plass i innredningsstilen vår: som orientalsk stil! Den orientalske innredningsstilen lar oss oppleve den mystiske verdenen med en gylden glans, praktfulle farger og stilige fliser. Men alt dette kommer først til sin rett med den rette belysningen. En lampe som tilfører noe mer enn kun lys. Belysning som fasinerer og samtidig tar oss med til den fjerne Østen.

Til produktene i orientalsk stil


Hva må til for at en lampe er i den orientalske stilen?

Lysende orientalsk stemning i hjemmet

1001 natt-verdenen er en unik visuell opplevelse som inviterer deg til å drømme om fjerne, eksotiske land. Selvfølgelig har ikke lampene i den marokkanske stilen kun som formål å gjøre alt synlig. Nei, slike lamper blir gjerne et lysende blikkfang i rommet. Dette fordi lys drar blikket til seg. Helt uunngåelig vil blikket hvile på kilden til lyset: lampen. En lampe i den drømmeaktige orientalske stilen har eleganse og stil og kommer i ulike farger og materialer og har ofte fantastiske hullmønstre og ornamenter.

Bordlampen Almira | 7610623

Orientalsk design: mønster, mønster på veggen der

De detaljerte lampene i orientalsk stil er designet for å bli sett! Og det burde de også. Typisk for de formfulle lampene er at de ofte er laget av metall og har hullmønster som ser ut som ornamenter. Denne utformingen gjør at lyset avgir en magisk og spektakulær effekt.

Lyskilden lager mønster på veggene og i taket gjennom hullmønsteret på lampeskjermen. Slik oppstår et spennende lysspill ved hjelp av modellert arabesk eller geometriske mønster.

Pendellampen Marrakech | 6532090

Orientalske farger: skinnende Østerland

Orientalsk eller marokkansk stil betyr fargefest, livsglede og eksotisme. Sterke farger og overdådig glans kombinert med jordnære og varme nyanser som sand, beige, orange og sennepsgul finner man i det orientalske interiøret. Metalldetaljer som en lampe i bronse, sølv eller antikk kobberfinish – og selvfølgelig strålende gull hører også hjemme her. Ofte kombineres noen av disse fargene eller elementene med den mer rolige nordiske stilen. Slik kan man få et personlig og unikt preg på hjemmet uten å føle at man er i et annet land når man kommer hjem.

Sterke farger som blått eller rubinrødt er også farger som gir et preg av østerland i hjemmet ditt.

Våre anbefalinger
Bordlampen Nabila | 8582364

Drøm deg bort i tusenogennatt

Orientalsk stemning som gir rom for drømmer og avslapping

Innenfor belysning åpner den orientalske verden seg i all sin prakt. Bronsefargede hullmønstret-pendellamper, gulvlamper med perlemor-påheng, bomullstaklamper i turban-stil eller lanterneformede dekorasjonslamper. I den orientalske stilen hører også håndvevde kelim-tepper, Nag-Champa-røkelse, sirlig dekorerte fliser og møbler i sedertre. Ja, vi glemte vel å nevne metallskåler, brett og stilige tekanner.

Når du kjøper lamper er det viktig å velge lyspærer med behagelig, varmhvit lysfarge. Lyspærer som kan dimmes er også et smart valg. Apropos smart: Hva med å velge smarthus lyspærer med fargeveksel? Slik kan du tilpasse belysningen til stemningen du ønsker deg.

~ God atmosfære ~

Til nyhetene

Kjøp nå

Orientalsk stemning i hagen

En hjemmekoselig oase

Vil du oppleve orienten også i hagen din? Det er spesielt aktuelt på sommeren, hvor vi også kan oppleve varme kvelder på terrassen. For å få noen orientalske elementer på terrassen finnes det mange muligheter. En solcellelampe i typisk orientalsk stil med hullmønster setter definitivt stemningen. Jordspydlamper med kuleformet metallkropp gir rett belysning til blomsterbedet.

~ Drøm deg bort ~

Pendellampen Maison | 1563023
Kjøp nå
Solcellelampen Orient | 3000586

Dekofans: se opp!

Få orientalsk stemning i hjemmet i en håndvending

Det fantastiske med den orientalske innredningsstilen: Enhver lampe stråler av den orientalske sjarmen – på sin egne måte. Dersom du kun ønsker deg et hint av Østen i hjemmet ditt vil altså enkeltelementer gjøre mye og tilføre den stemningen du ønsker.

Ideelt for dette formålet er en bordlampe i orientalsk stil. Ingenting er enklere enn å plassere en bordlampe på et sidebord, kommoden, nattbordet eller et konsollbord. Det er alltid plass til litt marokkansk stil, enten det er i form av en dekorert lykt eller i typisk hullmønstret metallskjerm-stil.

Dersom man i tillegg bruker en smarthus-lyspære i den dekorative bordlampen i orientalsk stil, kan man forandre stemningen med belysningen i et tastetrykk. For eksempel kan man ha en beroligende lillafarge eller kanskje mystisk blått? Valget er ditt og som du ser er det ikke mye som skal til for å få stilen.

~ Orientalsk chic møter moderne stil ~

Kjøp nå

Art. nr. 6055317, 8582364

Checkbox orientalsk stil

  • Lampene: ved siden av fantastiske tepper, stilige møbler og puter er det et Must-have
  • Det stråler så vakkert! Bronse, sølv og gull gir den gode orientalske følelsen
  • Enda mer personlig lys-stemning i de orientalske lampene? Bruk smarthus-lyspærer!
  • Hullmønster i lampeskjermen: skaper et iøynefallende spill av lys & skygger
  • Vil du kun ha en smak av Orienten? Kombiner den nordiske stilen med orientalsk stil
  • Pendellamper med hullmønster er typisk for stilen
  • Et snev av stilen? Gå for en bordlampe i orientalsk stil
  • 1 200 000 produkter på lager
  • 50 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

250 kr rabattkode

*Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.