Kvinnelige lysdesignere

Belysningsdesign med grasiøsitet og sjarm

Disse kvinnene vet hva det handler om når det kommer til moderne design: Disse lysdesignerne fra de aller største merkene gir oss inntrykksfulle lysskulpturer, elegante belysningsideer og innovative lamper!


Monica Armani
Lysestetikk for Luceplan

Monica Armani sin signatur er tydelig: pendellampen Silenzio som hun tegnet for Luceplan. Lampen kombinerer tekstil-estetikk med en innovativ lydabsorbering som igjen skaper en fantastisk romfølelse. Nettopp denne raffinerte kombinasjonen kan vi også se i designeres andre verker. For eksempel ser vi dette i Loungen til det italienske firmaet Poltrona Frau Group.


Lucie Koldova
Poetisk design for Fabbian

Hengelampen hennes Lens, som hun designet for Fabbian, er en lidenskapelig skapt lek med lyse og mørke kontraster. Lampen er et poetisk møbleringsobjekt - som alt annet fra pennen til den tsjekkiske designeren Lucie Koldova. Hennes kjærlighet for elegante, smarte lamper gjenspeiler også interessen hennes for et bredt spekter av materialer, fra glass til kork og lær til metall.


Elisa Giovannoni
En unik belysningteft for Slamp

Denne designeren jobbet med de helt store – som for eksempel Michele De Lucchi. I dag tilhører hun selv denne kretsen: Elisa Giovannoni. Vi kjenner henne som designer og arkitekt hos firmaet Giovannoni Design. Som foreleser på Domus Academy og Scuola Politecnica di Design i Milano. Hun er selvfølgelig også kjent for lamper, herunder pendellampen Kalatos. Denne lampen designet hun for Slamp og som inspirasjon hadde hun det tradisjonelle flettehåndverket.


Gae Aulenti
Kultlamper for Martinelli Luce

Bordlampen Pipistrello tegnet hun allerede i 1965 for Martinelli Luce: en uforglemmelig, moderne klassiker! Mange ulike verk kjennetegner livet til Gae Aulenti som gikk bort i 2012. Ved siden av hennes verk som arkitekt og designer er hun kjent for Musée National d’Art Moderne i Paris og Museu Nacional d’Art de Catalunya i Barcelona.


Carlotta de Bevilacqua
Grasiøst lys for Artemide

Carlotta de Bevilacqua regnes som en visjonær innen lysdesign. Aspirasjonen til kona til Ernesto Gismondi (Artemide-grunnleggeren), som døde i 2020: Å utvikle fremtidens belysning som først og fremst skal sørge for menneskers ve og vel. Som visepresident i Artemide har Carlotta de Bevilacqua blant annet designet den batteridrevne bordlampen Come Together - og sammen med designeren Paola di Arianello - glassbordlampen Empatia.


Jette Scheib
Lysende trivel for Forestier

Jette Scheib designet lampeserien Carpa og Oyster for Forestier. Etter studiet i industriell design ved University of the Arts (Berlin), bosatte hun seg i Barcelona. Derfra utvikler hun produkter for internasjonalt anerkjente interiørbedrifter. Hennes credo: "Det vakreste møbelet vil aldri være komfortabelt uten riktig belysning."


Elise Fouin
Lyskomponisjoner for Forestier

Elise Fouins spesialitet er bruk av materialer i stadig nye, feiende komposisjoner. Dette er også hvordan hun skapte Papillon-lampeserien for Forestier-serien. Hennes motto: ikke å begrense seg til en stilsmalhet, men å forholde seg åpen til design. I tillegg til lamper har den eksperimentelle designeren laget en rekke møbler samt bestikk og tepper.

  • 1 200 000 produkter på lager
  • 30 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

100 kr rabattkode

*Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 750 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Gjelder ikke for unntatte merker og produsenter.