Japandi lamper

Japan møter Skandinavia

Den japanske interiørstilen ble født ut av den kreative symbiosen mellom skandinavisk feel-good-atmosfære og japansk minimalistisk estetikk: med reduserte former og naturlige materialer kontrastert med rike farger, svarte elementer og matte metalltoner. Denne stilen passer for alle som liker det puristiske, hjemmekoselige, varme og individuelle med et snev av asiatisk stil.

Kort opsummert: tips for mer Japandi-teft

  • Underdrivelse er trumfkortet

  • Minimalisme, Skandinavisk og fjernøstlig stil i harmoni

  • Nøkkelverktøy: enkle, puristiske eller flytende, organiske former

  • Must-have: naturmaterialer filigran flettet og brettet

  • Subtile, dempede, men likevel sterke farger

  • Mye plass å jobbe på

Stilreglene: Hva gjør en lampe japandi

Enkelt, minimalistisk og absolutt koselig

I Japandi-interiøret er det ingen møbler bare for å fylle plass, men heller filigran-nøkkelelementer som sofaer, lenestoler, lave bord og kommoder. Under mottoet «less is more» råder visuell ro, og det er tilstrekkelig med ledig plass til at armaturene kan ta opp sin funksjon og plass. På den ene siden er designene preget av na­turlige materialer à la hygge-flair, minimalistiske former i sort, beige eller aubergine går derimot igjen med stor suksess.

Oppdag Japandi-lamper

Hvilke materialer anvendes?

Naturlige looks

Japandi-stilen er innbydende varm og lun på tross av sin enkle eleganse. Naturlige materialer hører godt inn i denne stilen - frem for alt lyst eller mørkt tre, gjerne kombinert. Og bambus, rotting, hamp og papir bør heller ikke mangle. Særlig pa­pir­skjermer gir en ekstra effekt til belysningen. Armaturer laget av metall og stål finner også en plass i den kreative stilblandingen av kos og fjernøstlig stil med rike, dempede toner.

Oppdag Japandi-lamper

Fargepalett à la Japandi

Harmonisk fremtoning

Når det kommer til fargegivningen går sorte elementer og kjølige metalltoner igjen. Naturmaterialer som kjent i Skan­dinavia og naturlige toner som beige, brun, grønn eller aubergine. Og det er en ting som ikke må mangle dersom man innreder etter Japandi-stilen: grønne planter.

Oppdag Japandi-lamper

Hvor finner Japandi sin inspirasjion?

Slow it down

Fokus på det vesentlige - den nye interiørtrenden tar også med seg et streif av Slow living à la Wabi Sabi med seg. For også her går tendensen vekk fra et stort forbruk til favorittdesign med lang levetid. En minimalistisk designklassiker passer altså perfekt inn i dette bilde. Likesom et lysdesign som er laget av kreativt brukt, fornybare materialer.

Oppdag Japandi-lamper

Fungerer Japandi også utendørs?

En smule zen i hagen

Design ditt eget utendørs område i samme stil som en japansk zen-hage – det kan fint la seg gjøre med lamper i japandi-stil. Utendørs oppholdsrom som dette bør naturligvis være rik på grønne planter som passer så godt med stilen og som dermed så og si er uunværlig. For armaturets design gjelder følgende: Naturmaterialer blandet med puristiske metallkomponenter kommer også harmonisk til sin rett i hagen.

Oppdag Japandi-lamper

La deg inspirere

Tagg oss på Instagram for å dele ideer og inspirasjon. Så vil bildet ditt kanskje snart vises her.
Mer informasjon finner du her.

  • 1 200 000 produkter på lager
  • 50 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

250 kr rabattkode

*Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.