Italienske designerlamper

Lyskultur med sjarm og karakter

De kombinerer tradisjonelt håndverk og toppmoderne teknologi. De står for grasiøse lyskreasjoner og tidløse kultlamper. Vi snakker om italienske designmerker som setter internasjonale standarder med elegante, stilfulle lamper. Bak merker som Flos, Artemide og Luceplan står kjente designere med et ekstraordinært rykte som bruker eksklusive materialer for å skape kultlamper i generasjoner.

Oppdag designerlamper


Imponerende gulvlamper

Tidløse italienske designklassikere

De opptar en helt spesiell plass i rommet: I harmoni med elegante sitteplasser eller skjenker gjør gulvlamper fra italienske designere interiøret mer eksklusivt og uvanlig – med en fantastisk lyseffekt!

Kjøp italienske gulvlamper
Paolo Rizzatto

Paolo Rizzatto

Sannsynligvis den mest kjente lysdesignen fra Luceplan kommer fra medgrunnleggeren Paolo Rizzatto: Lampefamilien Costanza. Costanza kom opprinnelig i hvitt, men er nå også tilgjengelig i myke pastellnyanser og dynamiske farger. Da den ble skapt i 1986, ble dens praktiske berøringsdimmer, som nå er standard, ansett som en fremtidsrettet sensasjon.

Pendellamper med sjarm

Setter områder i rampelyset på en imponerende måte

Eksklusive områder av interiøret må iscenesettes med sjarm. For eksempel spisebordet, sjeselongen eller kommoden. Pendellamper fra italienske designverksteder sikrer fornemhet med sin form, farge og lyseffekt.

Kjøp italienske pendellamper
Mark Sadler

Marc Sadler

Marc Sadler var opprinnelig en industridesigner i sportsbransjen, men eksperimenterer nå jevnlig med nye materialer og innovative produksjonsprosesser. Hans nyskapende og eksperimentelle design er hans varemerke den dag i dag. Han designet kultlampene Mite, Tress og Twiggy for den italienske lysprodusenten Foscarini.

Iøynefallende vegglamper

Italiensk design i øyehøyde

Vegglamper fra den kreative pennen til italienske toppdesignere setter aksenter i stuen. Fra den fargerike blomsterdesignen til puristiske designer til statement pieces – alt er tilgjengelig for din smak.

Kjøp italienske vegglamper
Ernesto Gismondi

Ernesto Gismondi

Som grunnlegger av Artemide gikk Ernesto Gismondi inn i historien til italienske lampeprodusenter med en kultfaktor. Med en grad i luftfart og rakettteknologi viet han seg til produksjon av lyssystemer på begynnelsen av 1960-tallet og grunnla Artemide sammen med Sergio Mazza. Hans mest kjente design er pendellampene Miconos og Nur samt lampeserien Discovery.

Bordlamper med karisma

Italienske designkultstykker

Bordlamper fra italienske toppmerker fortjener en hedersplass: Plassert på salongbord, skjenker osv. bringer de sjarmerende stil inn i oppholdsrommet – i lineær design så vel som i leken design.

Kjøp italienske bordlamper
Achille og Pier Giacomo Castiglioni

Achille og Pier Giacomo Castiglioni

Achille og Pier Giacomo Castiglioni er kjent som en designerduo med fremragende lysdesigner for det italienske lysmerket Flos. I tillegg til gulvlampen Toio, som tiltrekker seg alles oppmerksomhet som en billykt, finner vi også den kreative bordlampen Taccia og buelampen Arco. Sistnevnte var den første i sitt slag på begynnelsen av 1960-tallet.

Iøynefallende taklamper

Italiensk lyskunst ovenfra

Italienske designere beviser på en imponerende måte: Taklamper er ikke bare funksjonelle. Tvert imot kan de være ekte lyskunstverk som optimaliserer lyseffekten med form, farge og materiale.

Kjøp italienske taklamper
Ross Lovegrove

Ross Lovegrove

Ross Lovegrove har allerede designet flere lampeserier for Artemide, inkludert den grasiøse taklampen Skydro, som ser ut som en samling sølvdråper. I sitt arbeid foretrekker designeren å oppta naturens logikk og skjønnhet, og bruker organiske former i kombinasjon med innovativ teknologi og materialer av høy kvalitet.

Lysekrone fungerer som midtpunkt

Majestetiske lyskreasjoner

Den høyeste disiplinen innen lysdesign er ekstravagante lysekroner i alle former: fra organisk buede lysekroner med gull- og krystalldekor til minimalistiske, rene modeller med slanke linjer.

Kjøp italienske lysekroner

Italienske premiummerker


  • 1 200 000 produkter på lager
  • 50 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

250 kr rabattkode

*Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.