GUIDE

Innbruddssikring med bevegelsessensor

Bevegelsessensorer gir trygghet - ved parkering i garasje, på stier og i trapperom. De brukes ikke bare for optimal orientering, men er også et veldig godt tillegg til innbruddssikringen. Fordi innbruddstyver vanligvis leter etter enkle måter å få tilgang på - sensorstyrt lys gjør det vanskeligere for dem.

Lys er en viktig komponent i innbruddssikring. Mørke hjørner blir effektivt opplyst når bevegelse oppdages. Dette gjør huset til et vanskelig mål for innbruddstyver.

Indbrudssikring

Hvis lyset er slått på, vil også naboer være oppmerksomme på det og kan enkelt se om det er huseieren eller en innbruddstyv.

For å oppnå en avskrekkende effekt må lampen umiddelbart nå 100% lysstyrke og kunne byttes. Dette kan oppnås optimalt med LED-lysteknologi.


Hvordan fungerer bevegelsessensor?

Ulike teknologier brukes for bevegelsessensor:

"Infrarøde sensorer
(PIR)

Infrarøde bevegelsessensorer reagerer på for eksempel mennesker og kjøretøy ved å oppdage bevegelige varmekilder. De er veldig pålitelige, og gjenkjenner sidebevegelser fremfor de som nærmer seg sensoren frontalt.

Intelligent
Høyfrekvenssensorer (iHF)

iHF (også: radarsensorer) fungerer via elektromagnetiske bølger og kan skille mellom dyr og mennesker. De registrerer bevegelser uavhengig av retning og noen ganger også gjennom tynne vegger eller dører.

Kamerasensorer
som registrerer bildeinnhold

Kamerasensorer evaluerer innspilt bildeinnhold. Hvis det skjer en endring eller enkelte bildeelementer gjenkjennes, reagerer bevegelsessensoren på dette. De fleste kamerasensorer kan enkelt skille mennesker fra dyr.


Hvor bruker jeg bevegelsessensor som beskyttelse mot innbrudd?

For omfattende innbruddssikring med bevegelsessensorer er det svært viktig ikke bare å belyse hovedinngangen. Side- og bakinnganger samt vinduer og smale innganger rundt huset skal også sikres. Denne typen innganger foretrekkes av innbruddstyver, da de ofte ikke er direkte synlige for andre eller godt belyst.

Ved hoveddøren

Ved terrassedøren

På fasaden og baksiden av huset

For å overvåke hagen

Ved garasjeinngangen

Inngangen til gårdsplassen


Hva er den beste måten å plassere bevegelsessensorer på?

Alle lamper med bevegelsessensor og spesielt separate bevegelsessensorer skal testes og justeres etter montering for å dekke området som skal beskyttes og sørge for at det er uten blindsoner. Lyset eller detektoren bør også monteres så høyt som mulig og ikke være lett tilgjengelig for en innbruddstyvs lange fingre.

Mange monterbare bevegelsessensorer har optiske systemer som kan svinges horisontalt og vertikalt.

Steinel IS

Den optimale justeringen av bevegelsessensoren kontrolleres helst av en annen person. Dette gjør at etterjusteringer kan utføres uten problemer.


Avskrekk innbruddstyver med automatiske lysscenarier

Innbruddstyver foretrekker lett tilgjengelige bygninger der ingen er hjemme og som de kan nærme seg uten å bli sett. Hvis dette ikke er tilfelle, vil inntrengeren fokusere på et lettere mål.

Med intelligent tilstedeværelsessimulering fra smarthuslamper og -armaturer er det i disse dager en lek å skape inntrykk av et travelt hus.

Afskræk indbrudstyve

Smarte lyskilder i ulike rom kan programmeres ved hjelp av en app. Dette skaper inntrykk av en «travel hverdag» på eiendommen.

Appstyret belysning uafhængigt af sted

Appen er intuitiv å bruke. Hvis smarthussystemet også er integrert i Wi-Fi nettverket, kan man få tilgang til belysningen hjemme uansett hvor man befinner seg.


Hvilket annet smart tilbehør
fins det til innbruddssikring?

Sikring av egen eiendom og hjem mot innbrudd består av mange faktorer som f.eks. dører, vinduer og låser eller teknologi som tilbyr automatiserte skodder og persienner på bygninger. Smarthussikkerhet kan enkelt ettermonteres med moderne smarthussystemer som Homematic IP eller smarte belysningssystemer som Philips Hue.

Utendørskameraer

Utendørslamper med kamera er integrert i Wi-Fi-nettverket. Før installasjon må det sjekkes om WiFi når denne delen av huset.

Nettverkssensor

Separate SD-kort på opptil 64 GB kreves ofte for å ta opp høyoppløselige videoer. Disse er ikke inkludert.

Smart alarmsystem

Videokameraer som brukes til innbruddssikring er et godt hjelpemiddel for både politi og forsikringsselskaper hvis uhellet er ute og tyven kom seg inn.


Et tips til slutt

Uansett hvor smarte beskyttelsestiltakene er, er fulle postkasser et tegn på at ingen er hjemme. Å be naboene om å tømme den regelmessig mens du er på ferie er en del av effektiv forebygging av innbrudd.


  • 1 200 000 produkter på lager
  • 50 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

250 kr rabattkode

*Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.