Personvern, cookies og informasjonssikkerhet

Du kan skrive ut eller lagre dette dokumentet med ditt vanlige internettprogram (= nettleser: som regel «Fil» -> «Lagre som»). Du kan også laste ned og lagre dokumentet i pdf-format ved å klikke på «Last ned PDF» nederst på siden. For å åpne pdf-filen trenger du gratisprogrammet Adobe Reader (kan lastes ned på www.adobe.com) eller et annet program som håndterer pdf-formatet.

Personvern i Lampegiganten.no

Personvern handler om tillit. Det er viktig at du har tillit til oss. En av våre viktigste grunnsteiner er at vi behandler din personlige informasjon nøye og konfidensielt og den blir selvfølgelig ikke solgt til en tredjepart.
Vi respekterer din private og personlige sfære. Derfor overholder vi gjeldende lover og regler for behandling av dine personopplysninger. Her vil vi informere deg om vår innsamling og bruk av data.

Oversikt over personopplysningene:

  1. Hva gjør vi med dine personopplysninger?
    1. Angrerett og rett til innsigelse
    2. Datalagring, kundekonto
  2. Blir data innsamlet når du besøker våre internettsider?
    1. Cookies
    2. Sosiale plugins
    3. Nettanalyse
  3. Hvordan beskyttes dine personopplysninger?
  4. Kontrollerer vi din kredittverdighet?
  5. Hva er mine rettigheter?
  6. Hva har jeg gitt tillatelse til?

1. Hva gjør vi med dine personopplysninger?

Vi samler inn og bearbeider dine opplysninger for å kunne gjennomføre avtalen med deg og eventuelle reklamasjoner senere. For å utføre bestillingen må vi gi nødvendige opplysninger til våre underleverandører (for eksempel transportør, logistikkansvarlig, betalingsformidler).

Når kjøpet ditt er gjennomført hos oss vil vi ta kontakt med deg for å få meningen din om det kjøpte produktet. For å gjennomføre dette bruker vi en tjenesteleverandør som delvis bearbeider personopplysninger på vegne av oss. Vi gir kun tilgang til nødvendig personopplysning slik at tjenesteleverandøren vår kan yte tjenesten som avtalt. Vår tjenesteyter er kontraktsmessig bundet til å behandle all personopplysning strengt konfidensielt. Leverandøren har også underskrevet på at det er forbudt for ham å benytte seg av opplysningene til andre formål enn avtalt. Vi gjør alt som er nødvendig for å sikre at vår tjenesteleverandør respekterer konfidensialiteten av dine personopplysninger.

Du gjøres oppmerksom på at dine data vil bli brukt til våre egne reklame- og markedsføringsformål i den utstrekning det er lovlig uten at du eksplisitt har gitt samtykke. At du tar denne informasjonen til etterretning skal ikke bety at du tillater at dine data blir brukt til reklameformål.

Dersom vi får din e-postadresse i forbindelse med varesalg, vil vi bruke adressen til å reklamere for egne, lignende produkter. E-postadressen gis ikke videre til tredjepersoner til reklameformål.

1.1. Reservasjonsrett og rett til innsigelse

Du kan når som helst tilbakekalle vår bruk eller behandling av dine personopplysninger ved å gi oss beskjed om at du ønsker det.
Dersom du mottar et nyhetsbrev eller en annen reklamesending av oss, kan du selvfølgelig reservere deg mot / trekke tilbake ditt samtykke til bruken av dine data til reklameformål når som helst – også av de dataene som kan brukes lovlig uten din tillatelse, bl.a. for å stoppe nyhetsbrevsendinger, uten at det medfører tilleggsutgifter for deg. Send ganske enkelt en melding med din innsigelse eller tilbakekallelse til en av kontaktene som står på slutten av denne informasjonen. I tillegg inneholder hvert nyhetsbrev en avbestillingslink.

1.2. Datalagring, kundekonto

Dine konkrete bestillingsopplysninger lagres hos oss. Du kan registrere deg hos oss (e-postadresse og passord). Her kan du se dine bestillinger, adressedata og din bankforbindelse. Du kan også administrere nyhetsbrevet. Dersom du ønsker at tilgangen skal stenges, kan du henvende deg til en av kontaktmulighetene nederst.

2. Blir data innsamlet når du besøker våre internettsider?

2.1. Cookier

Vi bruker såkalte cookier på vår nettside. Cookier er små filer som legges igjen på din pc. De brukes til å lagre bestemte innstillinger og data slik at din pc kan kommunisere med vårt system ved hjelp av din nettleser. Vi bruker cookier for å gjøre besøket på våre nettsider til en god opplevelse og forenkle bruken av bestemte funksjoner. For eksempel kan en del opplysninger som du registrerer, lagres slik at du slipper å skrive dem inn hver gang. Cookiene blir slettet automatisk fra din harddisk når du lukker siden (såkalte session-cookies). Det finnes likevel cookier som lagres på din pc. Deres utløpstid er lagt langt frem i tid (noen år) av hensyn til din bekvemmelighet. Neste gang du besøker vår side, kan vi se at du har besøkt oss tidligere, og hvilke registreringer og innstillinger du foretrekker (såkalte permanente cookier).

Uavhengig av innstilt varighet, kan du slette cookier manuelt via din nettleser. De fleste nettlesere har som standardinnstilling å akseptere cookier. Men du kan gå inn i sikkerhetsinnstillingene og tillate eller forby midlertidige og lagrede cookier uavhengig av hverandre. Det er ikke nødvendig å tillate cookier for å besøke vår nettbutikk. Dersom du avviser eller deaktiverer cookier, risikerer du at enkelte valg på våre sider ikke er tilgjengelige for deg, og at enkelte nettsider muligens ikke vises riktig.

2.2. Sosiale plugins


«Liker»-knappen og andre sosiale plugins fra Facebook

Vi har installert såkalte sosiale plugins fra Facebook på vår nettside. Det er små programmer som knytter opplysninger om en pålogget Facebook-bruker (facebook.com, drives av Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA – heretter kalt: «Facebook») til besøket på vår nettside og sender opplysningene til Facebook. Plugin-ene er synlige som Facebook-logo, eller er merket med et tillegg som viser til Facebook. En oversikt over eventuelle Facebook plugins og hvordan de ser ut, kan du se her: https://developers.facebook.com/docs/plugins.

Dersom du er logget på Facebook og går inn på vår hjemmeside, opprettes det en forbindelse mellom din nettleser og Facebook-serverne. Opplysninger relatert til din Facebook-konto sendes gjennom din nettleser til vår nettside. Samtidig formidles det til Facebook-serverne hvilke av våre nettsider du har besøkt (tidspunkt og det faktum at du har vært der). Ved bruk av plugin-funksjonene, for eksempel å klikke på "Liker"-knappen, legge inn kommentarer eller bruke andre Facebook-funksjoner, blir også disse opplysningene formidlet til Facebook som legger denne informasjonen til din Facebook-konto og behandler den i tråd med Facebooks retningslinjer. Det fremgår av avtalen du har med Facebook Inc. hva Facebook kan lagre og bearbeide og til hvilke formål. Der finner du nærmere informasjon om bruk av opplysninger gjennom Facebook og dine rettigheter. Personverninformasjon fra Facebook.


Dersom du ikke er medlem av Facebook eller er logget ut, kan Facebook likevel oppspore og lagre din IP-adresse.


Google +1
Den såkalte Google +1-knappen (sosial plugin) er integrert i våre nettsider. Det er små Google Plus-programmer (drevet av Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, California, 94043, United States). Google +1-knappen er synlig som hvit knapp merket «+1».

Dersom du besøker en av våre nettsider som er merket med en slik knapp, betyr det at din nettleser kommer til å opprette en direkte forbindelse med Google-servere.

For å kunne bruke Google +1-knappen trenger du en Google-profil som eventuelt er synlig over hele verden. Det vil si du må registrere deg på Google-profilen. Dersom du bruker en sosial plugin-funksjon, for eksempel klikker på «+1»-knappen, vil aktuell informasjon formidles til Google som lagrer den sammen med din Google-profil til senere bruk og behandling i henhold til Googles retningslinjer. Google oppgir selv at de lagrer både selve informasjonen om at du har merket et innhold med «+1», og opplysninger om siden du så på da du klikket på «+1». Dine «+1»-valg kan vises som henvisninger sammen med ditt profilnavn og bilde (hvis du har lagt et bilde til profilen) i Google-tjenester, for eksempel i søkeresultater eller i din Google-profil, eller på andre nettsteder og i nettannonser.

Det fremgår av avtalen du har med Google hva Google kan lagre og bearbeide og til hvilke formål. Der finner du nærmere informasjon og opplysninger om dine rettigheter: Personverninformasjon fra Google.

Selv om du ikke har noen offentlig Google-profil, og selv om du bare er på besøk på våre nettsider, kan Google likevel oppspore og lagre din IP-adresse når du besøker vår nettside. Dersom du er Google plus-medlem og ikke ønsker at Google samler inn data om deg via vårt nettsted og knytter dem sammen med dine medlemsdata som er lagret på Google, må du logge deg ut av Google plus før du besøker vårt nettsted.

2.3. Nettanalyse

Du kan besøke vår nettside uten å oppgi personopplysninger. Dersom du besøker våre nettsider, for eksempel via en link i et nyhetsbrev, vil likevel visse opplysninger bli samlet inn og lagret. Vi lagrer bare tilgangsdata uten personhenvisninger, selv om du eventuelt besøker oss via en link i et nyhetsbrev, f.eks.

  • Internettsiden som du startet ditt besøk fra
  • navnet til din Internettleverandør
  • navnet til filen du vil laste ned

Disse dataene brukes til å forbedre vårt tilbud. De kan ikke spores tilbake til deg personlig. Dataene analyseres kun i anonymisert form (f.eks.: 45 % av de besøkende har hentet informasjon xy). Det setter oss i stand til å tilpasse vårt informasjonstilbud til lesernes interesser.

Dersom vi har tilgang til data som rent teoretisk kan spores tilbake til deg personlig, for eksempel IP-adresse, har vi forkortet dataene slik at det likevel er umulig å knytte dem til deg.

Google Analytics
Denne nettsiden benytter Google Analytics til nettanalyse. Google Analytics er en nettanalysetjeneste fra Google Inc. («Google»). Google Analytics bruker cookier. Opplysninger om din bruk av dette nettstedet (innbefattet din IP-adresse) sammenstilles av cookien og sendes til en Google-server i USA og lagres der. Google overholder personvernbestemmelsene i «US-Safe-Harbor»-avtalen og er registrert i «Safe Harbor»-programmet til det amerikanske handelsdepartementet. Google benytter denne informasjonen til å analysere din bruk av nettsidene, lage rapporter for oss om nettsideaktivitetene, og tilbyr oss tjenester i tilknytning til nettsidebruken og internettbruken. Google kan overføre disse opplysningene til tredjeparter dersom loven krever det, eller dersom tredjeparter behandler dataene på oppdrag fra Google. Google skal ikke sammenstille din IP-adresse med andre data fra Google.

Du kan forhindre lagring av cookier via en innstilling i nettleserens programvare. Men du gjøres oppmerksom på at du i så fall eventuelt ikke kan bruke det fulle omfanget av funksjoner på disse nettsidene.

Dersom du ikke ønsker at opplysninger om dine besøk på nettsidene overføres til Google Analytics, kan du installere et «deaktivierings-add-on» i din nettleser. Du finner add on-programmet her.

I tillegg har vi programmert innstillingene slik at Google Analytics sletter den siste delen av IP-adressen til den som besøker våre nettsider. Det betyr at også denne tilgangen til opplysninger, som kan gjøre det mulig å spore dem tilbake til din person, er stengt for oss.

Uten din eksplisitte tillatelse skal vi ikke bruke sporingsverktøy til ubemerket å samle inn personlige opplysninger om deg, gi slike opplysninger videre til andre tilbydere og markedsføringsplattformer, eller knytte opplysningene til dine persondata (navn, adresse osv.).

Criteo
Sammen med vår partner Criteo SA, Paris, skal vi sørge for at du skal slippe å se uinteressante reklamebannere på lengre sikt. Når du besøker våre nettsider eller kjøper en vare, vil anonymiserte opplysninger om produkter du har sett på eller kjøpt, bli lagret i cookier. Cookiene kan analyseres på nettstedet til andre leverandører (begrenset til dine besøk i de siste 30 dagene). Hensikten er at reklame og reklamebannere, som er i samsvar med dine interesser for våre produkter, er tilgjengelig for deg også på andre nettsider. Vi samler inn kun anonyme data, det vil si ingen data som kan tilordnes din person (ingen navn eller adresse). Verken vi eller Criteo vil således være i stand til å identifisere besøkere. Personrelaterte data formidles ikke på noe tidspunkt til nettsider som viser reklame fra oss.

Våre tjenester skreddersys etter dine behov. Dersom du, i en kortere periode eller generelt, likevel ikke lenger ønsker denne tjenesten, kan du deaktivere den enkelt med et klikk på musetasten. Du finner informasjon om dette på linken på reklamebanneret, vanligvis merket med en «i» (for informasjon), som leder deg til siden hvor du kan slå av funksjonen. Du kan slå av funksjonen også her. Under linken nevnt over finner du også opplysninger om din status (med reklamefunksjon slått på aller av).

Også andre selskaper som analyserer cookier til bannerreklameformål, for eksempel Google, tillater generelt at du stopper den aktuelle analysen. Følg for eksempel denne linken om personvern med tanke på annonsering eller bruk disse opplysningene for alle Criteo-bannere.

Alternativt kan du deaktivere cookiene til svært mange Internettleverandører ved å gå inn på denne siden: http://privacy.emailretargeting.com/de/opt-out.html og endre innstillingene slik du ønsker.

Optimizely
I tillegg samarbeider vi med Optimizely om analyse av brukeratferden. Denne tjenesten bruker cookier til å undersøke på vår side hvilke nettlesere du bruker og din brukeratferd. Programmet samler inn utelukkende anonyme data, det vil si ingen data som kan tilordnes din person (ingen navn eller adresse). Verken vi eller Optimizely vil således være i stand til å identifisere besøkere. Du kan stoppe registreringen av måledata i Optimizely-systemet når som helst ved å benytte innsigelsesopsjonen (Opt-Out). Muligheten til Opt-Out finner du her. En opt-out lagres også i en cookie i terminaldatamaskinen til din nettleser. Vær oppmerksom på at opt out-cookien ikke må slettes før du har protestert mot registrering av måledata. Dersom du sletter alle cookiene i nettleseren, må du gjenta hele transaksjonen.

3. Hvordan beskyttes dine personopplysninger?

Ved bestilling og når du registrerer deg for å få personlig tilgang overføres dine personlige opplysninger kryptert. Vi bruker koderingssystemet SSL (Secure Socket Layer). Vi sikrer våre nettsider og andre systemer med tekniske og organisatoriske tiltak mot tap, ødeleggelse, tilgang, endringer og spredning av dine data gjennom uvedkommende. Du må behandle dine tilgangsdata fortrolig og lukke nettleservinduet når du har avsluttet kommunikasjonen med oss. Dette er særdeles viktig dersom du benytter pcen sammen med andre.

Dersom du bruker direkteoverføring som betalingsmåte, vil dine data overføres via en SSL-kryptert forbindelse. Med PIN og kode godkjenner du overføringen, slik at banken kan utføre den. Vi lagrer ikke PIN og koden. Vi lagrer heller ikke data fra dine kontoutskrifter. Tilbyderen sender overføringsskjemaet direkte og kryptert til banken.

4. Kontrollerer vi din kredittverdighet?

Dersom du kjøper mot faktura, kan dataene som er nødvendige for gjennomføringen av betalingen, bli sendt til et kredittbyrå for å få vurdert kredittverdighet og ansvarsrisiko.

Selskapet bruker de mottatte opplysningene til å gi en balansert vurdering om et avtaleforhold skal etableres, gjennomføres eller avsluttes. Kredittbyråets uttalelse kan inneholde en sannsynlighetsvurdering (score) basert på vitenskapelig anerkjente, matematisk-statistiske beregningsmetoder, og her kan adressedata være en faktor som inngår i beregningen. Det tas hensyn til dine lovbeskyttede interesser. Du kan motsette deg denne vurderingen for fremtiden. Du finner mer informasjon på nettsidene til Klarna.
Ved kontroll av din kredittverdighet som beskrevet ovenfor, gjelder også PayPals og Klarnas personvernsbestemmelser, som du må vedta før du bruker deres tjenester.
Klarnas personvernbestemmelse: http://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/legal/terms/Klarna/en_gb/privacy
PayPals personvernbestemmelse:https://www.paypal.com/no/webapps/mpp/ua/privacy-full

5. Hva er mine rettigheter?

Du har bl.a. rett til gratis informasjon om data som er lagret om deg og eventuelle rett til å rette, sperre eller slette data i henhold til Bundesdatenschutzgesetz (Den tyske personopplysningsloven). Dersom du har spørsmål angående innsamling, behandling eller bruk av personrelaterte data, og dersom du ønsker informasjon, rettelse, sperring eller sletting av data, kan du ta kontakt med oss via kontaktinformasjonen nede.

6. Hva har jeg gitt tillatelse til?

Nedenfor gir vi en oversikt over dokumentene som ligger på vår nettside, der lovbestemmelsene om personvern krever din tillatelse. Erklæringene er selvfølgelig bare gyldige dersom du gir eksplisitt tillatelse i hvert enkelttilfelle.

Nyhetsbrev
Denne teksten finner du på www.lampegiganten.no under «Newsletter»:
«Gå ikke glipp av dette! Vær alltid godt informert med Lampegiganten-Newsletter.

Abonner gratis på vårt nyhetsbrev. Vi informerer deg regelmessig om nye trender, tilbud og kampanjer – alt som skjer på området lys og lamper.
Alle andre opplysninger er frivillige og brukes bare med ett formål: at vi kan henvende oss til deg personlig. Du kan avbestille nyhetsbrevet når som helst. Selvfølgelig gir vi ikke din adresse videre til andre og sender ikke ut reklame fra andre.»

Kontoåpning
Dersom du har åpnet en kundekonto hos oss, har du gitt denne tillatelsen: «Jeg har åpnet en kundekonto og tillater at kontodata (navn, adresse, e-post, telefonnummer, og med særskilt tillatelse: bankforbindelse) og brukerdata (brukernavn, passord) lagres i en kundedatabase. På denne måten kan jeg ved senere kjøp registrere meg med brukernavn og passord og trenger ikke å registrere alle mine opplysninger på nytt.»

Personvernombud
Lampenwelt GmbH oppfyller de juridiske forpliktelsene og har utnevnt et personvernombud i bedriften. Dersom du har spørsmål rundt temaet personvern hos Lampenwelt Gmbh, send de vennligst til personvern@lampegiganten.no.

Med vennlig hilsen
Personvernombudet hos Lampenwelt GmbH
personvern@lampegiganten.no

Versjon april 2018

Din Lampenwelt GmbH

Seelbüde 13
36110 Schlitz
Tyskland

Telefonnummer:

23 96 04 30
(Mandag til fredag
09:00 - 17:00)


E-Mail: service@lampegiganten.no

Lampegiganten.no

  • 425 000 produkter på lager
  • Gratis frakt v/kjøp over 2 000 kr
  • Betal med Klarna faktura
23 96 04 30

Ma. til fr. 09:00 – 17:00

Finn den rette belysningen til ditt hjem

Eksklusiv nyhetsbrev-påmelding

75 kr rabattkode

*gyldig t.o.m. 31.12.2018, med en bestillingsverdi på minimum 550 kr. Ikke mulig å kombinere med andre rabattkoder.