Industriell belysning

Det stilles særlige krav til belysningen i industri- og produksjonshaller så vel som lagerhaller. Store områder med store høyder har bruk for tilstrekkelig belysning. Dette kan lamper som er egnet til haller gi. De kan variere i type (refleks, bred, eller smal) og måten de skal installeres på (opphengning, takmontering, strømskinner) og det er forskjellige krav om hvordan de egner seg til forskjellige former for haller. Også de forskjellige pærene (utladningsrør, energisparepærer, LED), som brukes ved montering av lampene, gjør belysningen i hallen svært universell.

Armaturer til hallen – bred- eller smalspott?

En viktig funksjon ved armaturer til haller er lysfordelingen i dem. Av den grunn skilles det mellom bred- og smalskinnende armaturer. De smalskinnende armaturene til haller, downlights, har en velegnet lysfordeling som egner seg godt til målrettet belysning. Bredskinnende armaturer har i motsetning til de smale, en bredere lysfordeling som opplyser hele rommet ensartet.

Forskjellige funksjoner ved armaturer til haller

I haller kan det være skiftende lysinnfall fra vinduer, derfor skal armaturene i hallen ikke stå med på maksimal styrke hele dagen. Justerbare lyspærer kan innstilles til dagslyset og redusere energiomkostningene.

Andre særlige funksjoner ved utstyr på armaturene i haller er for eksempel refleksene, som er laget av aluminium eller akryl. Særlige tettingsglass (beskytter f.eks. mod støv) øker beskyttelsen ved de ekstreme forholdene som visse lamper blir utsatt for. Også slagfast akrylglass sørger for at armaturene imøtekommer de stilte kravene.

Montering av armaturene

Avhengig av forholdende i produksjons- eller lagerhallen kan armaturene enten være fastgjort direkte til taket, henges opp i kjeder eller enkeltvis monteres på strømskinner.


  • 1 200 000 produkter på lager
  • 30 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

Finn den rette belysningen til ditt hjem.

Meld deg på nyhetsbrevet vårt.

100 kr rabattkode

*Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 750 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Gjelder ikke for unntatte merker og produsenter.