Industriell belysning

Hallampe

Hvorfor er god belysning med hallamper så viktig?

Industrilamper har en direkte innvirkning på sikkerheten og produktiviteten på en arbeidsplass. Hallamper gjør det lettere å se mennesker, hindringer, transportbånd, varer og maskiner, slik at arbeidsprosesser kan utføres mer effektivt og risikoen for ulykker reduseres.

Hallamper utformet for industri, påvirker også konsentrasjonsevnen i rom med begrenset innfall av dagslys. Nøkternt, universalhvitt lys fra 4000 kelvin og oppover bremser frigjøringen av hormonet melatonin og motvirker dermed tretthet.

LED-spot-til-belysning-hall FLC840

Hvilke retningslinjer gjelder for belysning med hallamper?

Siteco Highbay 42 spot til hallbelysning

Belysningen av lager- og logistikkhaller med hallamper reguleres av NS-EN 12464-1. Disse spesifiserer krav til:

 • Lysstyrke avhengig av oppgaver og aktivitetsområder
 • Luminans, dvs. hvor lys en flate er, f.eks området mellom reoler
 • Blendfrihet, dvs. at man unngår direkte eller reflektert blending
 • Lysfarger og fargegjengivelse slik at man kan lese av tekst og skilt nøyaktig
 • Flimmerfrie lamper
 • Integrering av dagslys

Våre profesjonelle lysplanleggere støtter bedrifter i implementeringen av et teknisk perfekt og standardkompatibelt belysningssystem > Finn ut mer

Hvor brukes LED-hallamper?

Også innen industribelysning setter bedrifter i økende grad sin lit til LED-hallamper. Sammenlignet med konvensjonelle lyskilder er LED-teknologi det mest økonomiske og miljøvennlige alternativet. LED-teknologien gir:

 • Lavere energikostnader: Hallamper lyser opptil 24 timer i døgnet. LED-varianten trenger opptil 60 % mindre energi med samme lysstyrke, noe som tilsvarer kostnadsbesparelser på 60 %.
 • Lengre levetid: En LED-hallampe lyser i opptil 100 000 driftstimer. Dette reduserer vedlikeholdskostnader og tid som brukes på å skifte ut defekte lamper. Til sammenligning oppnådde et lysrør kun en levetid på opptil maksimalt 20 000 timer.
 • Robust mot ytre påvirkninger: LED-hallamper har vanligvis høy IK-slagfasthet, noe som er helt nødvendig i industribruk.
 • Ingen forsinkelse ved påslåing: I motsetning til sparepærer oppnår LED-hallamper umiddelbart 100 % lysstyrke. Dette reduserer risikoen for ulykker betydelig i områder som er utstyrt med bevegelsessensorer.
Siteco Licross Highbay-spot-belysning-til-hall 81W
Thorn HiPak LED-spotter-belysning-hall

Har hallamper en høyere IP-beskyttelsesklasse?

Hallamper er konstant utsatt for støv, skitt og muligens også fukt. Av denne grunn er lampene bedre beskyttet og har en IP-beskyttelsesklasse på IP65 eller høyere.

En høyere grad av beskyttelse mot midlertidig eller konstant nedsenking kan være nødvendig i spesielle tilfeller. Også her er våre profesjonelle lysplanleggere tilgjengelige for å gi deg råd.

 
Har du flere spørsmål om hallamper? Eller om lys og belysning? Våre fagfolk hjelper deg gjerne:
til kontaktskjema.

 • 1 200 000 produkter på lager
 • 50 dagers åpent kjøp
 • Topp kundeservice og eksperthjelp

Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

250 kr rabattkode

*Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.